BILDSTORLEKEN
SPELAR ROLL

Med Epson ser du mer innehåll med fler detaljer.

VISA VIDEON HÄMTA BROSCHYR

Vad bör jag vara ute efter när jag väljer typ av projicering?

Det finns en hel del att överväga när du ska välja rätt teknik för just din institution. En av de första frågor du ställer dig kan vara: Behöver jag en allt i ett-projektorlösning, en whiteboard eller en platt bildskärm?

Att uppnå en optimal bild med rätt synlighet är viktigt för både lärare och elever så att alla får ut så mycket som möjligt av varje lektion med levande bilder. En av fördelarna med Epsons projektorer är att de erbjuder en skalbar bildstorlek i syfte att uppfylla varierande krav i rum av alla möjliga storlekar.

Rätt storlek för en optimal synlighet

Processen börjar med att hitta rätt bildstorlek för det aktuella rummet. Detta enkla val är ack så viktigt – du måste kunna visa innehåll klart och tydligt i syfte att kunna ha engagerande lektioner, samtidigt som du också måste säkerställa att hälso- och säkerhetsstandarder efterlevs. Epsons projektorer har en skalbar lösning som passar alla rum oavsett storlek, och de gör därför detta val enklare än någonsin.

Epson-projektorer Platt bildskärm
Storlek Bildstorlek
(diagonal)
Skalbar bildstorlek på upp till 500 tum1 Genomsnittlig interaktiv platt bildskärm 65" – 69 tum2
Justerbar storlek Skalbar Fast

Uppfyll enkelt kraven på minsta bildstorlek

Att arbeta framför en för liten bild skulle inte vara bekvämt – det är inte bra för ögonen och kan även kompromettera kvalitén på innehållet som visas.

Av samma skäl behöver du en bildstorlek som passar din konferensrumsmiljö – och därför ger Epson-projektorer en bildstorlek som överträffar hälso- och säkerhetsstandarder för motsvarande stationära bildupplevelser. (EU-direktivet 90/270/EEC – bildskärmsutrustning).

Bildstorlekens skalbarhet och funktion i Epsons projektorer gör det enkelt att säkerställa att det visade innehållet inte blir för litet, samt att det är av hög kvalitet och klart synligt för alla, även med tanke på synavståndet från bildytan. På detta sätt får alla samma möjlighet att dela och interagera.

Hitta den perfekta bildstorleken för just ditt konferensrum

Vårt interaktiva verktyg för tittavstånd låter dig beräkna den perfekta bildstorleken för projektorn, baserat på lokalens storlek, utseende och antal platser.

DET GODTAGBARA SYNAVSTÅNDET3 FÖR EN 300" 150 TUM ÄR 14.2m

Din webbläsare stöder ej HTML5 Canvas-etiketten.

LOKALENS UTSEENDE

LOKALENS MÅTT (METER) Bredd:    Längd: Lokalstorlek som inte stöds

ANTAL PLATSER

84"
50"84"
300"
50"500"

Välja din lösning

Att uppnå en optimal bildstorlek innebär att återskapa en genomsnittlig skrivbordsupplevelse för samtliga elever i din klass, inklusive de som sitter längst bort från bilden.

För att få en bild att framstå som lika stor när den befinner sig dubbelt så långt borta, krävs enligt Snellens ögontest att bilden måste vara dubbelt så hög eller ha fyra gånger så stor area.

HÄMTA REKLAMBLAD

Optimerat samarbete

Förutom att erbjuda en optimal bildprestanda har Epsons projektorer också utformats i syfte att kunna integreras med dina befintliga system. Med Epsons lösningar för konferensrum kan du skapa ett flexibelt, framtidssäkert och dynamiskt konferensrum, och samordna dina kommunikationer i syfte att säkerställa ett smidigt arbetsflöde över alla enheter och utan avbrott.

Spara, dela och skriv ut

Projicera trådlöst från mobila enheter

Anteckna med ojämförlig precision

Samarbeta via högupplösta videokonferenser

Kvalitet som är lätt att se

Den automatiska ljusjusteringen i Epsons projektorer detekterar omgivande ljusförhållanden i rummet och ändrar ljusstyrkan därefter, vilket låter dig se innehållet tydligt och utan reflektioner.

Natt
Dag

Vissa platta bildskärmar har begränsad åskådningsvinkel, vilket gör det svårt att se bildinnehållet när du tittar från sidan av ett rum. Detta är emellertid inte fallet med Epson-projektorer, som inte har några blinda fläckar, så att alla kan se innehållet på ett enkelt sätt.

Platt bildskärm
Epson-projektor

För den som stirrar för länge på platta RGB-bildskärmar – till exempel i samband med interaktiva presentationer eller utdragna samarbeten – kan dessa framstå som pixellerade och förorsaka värk i ögonen. Projektorer har däremot mindre pixellering än platta bildskärmar och kan, med automatisk ljusjustering, beskådas bekvämt under längre perioder.

Platt bildskärm
Epson-projektor

Kontakta oss

Om du vill ha mer information om Epsons projektorer anger du dina uppgifter nedan så kontaktar en Epson-representant dig.

Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Jag vill få nyheter och produktinformation från Epson.
Säkerhetskontroll

Detta bekräftar att en människa och inte ett virusprogram ligger bakom förfrågan.

Fält som har markerats med en asterisk (*) är obligatoriska.

  1. Bildstorlekar på upp till 500 tum, baserat på Epsons installationsprojektorer.
  2. Källa: Futuresource Q415 – Västeuropa - Platta bildskärmar för företag
  3. Det godtagbara synavståndet ger en rumsupplevelse som motsvarar en skrivbordsmiljö.
    Visar mindre än 80 tum som antas vara 16:9, visar 80 tum eller större som antas vara 16:10.

Varför är bildstorleken så viktigt?

Presentationer kan bara vara engagerande och effektiva om de kan ses tydligt. Det är viktigt för åskådaren att inte bara kunna uppskatta vad som finns på bilden, utan även att undvika att anstränga ögonen. Genom att tillämpa vår kunskap om hur man uppnår en perfekt bildstorlek är det möjligt att göra varje presentation tydlig och enkel att se.

Hur känns det?

En säker och enkel tittarupplevelse för en projektion kan åstadkommas genom att simulera villkoren för skrivbordsupplevelse. Det finns riktlinjer för skrivbord som fastställs av EU-direktiv 90/270/EEG för bildskärmsutrustning som kan kopieras vid fastställandet av storleken på den projicerade bilden. Detta gör det möjligt att: skapa en behaglig upplevelse som skrivbordsanvändare är bekanta med och se till att ditt innehåll är tydligt och undviker ansträngda ögon. Glöm inte att det är viktigt att tänka på att en projicerad bild kommer att kännas annorlunda i storlek för åskådaren beroende på var den är belägen, så ta hänsyn till den person som sitter längst bort när du beräknar den lämpligaste bildstorleken.

Gör testet

Hur kan du då välja rätt bildstorlek för presentationen? De flesta känner till Snellen-syntestet som används av optiker för att testa människors syn. För att se klart med perfekt syn på 20/20 måste du kunna observera bokstäverna på en syntavla från 20 meters avstånd. För att få en bild att framstå som lika stor när den befinner sig dubbelt så långt borta, krävs enligt Snellen-syntestet att bilden måste vara dubbelt så hög eller ha fyra gånger så stor yta. Vi kan tillämpa denna kunskap till bildstorlekar för projektorer för att säkerställa att åskådaren kan se klart.

GÖR TESTET

Välja din lösning

Att uppnå en optimal bildstorlek innebär att återskapa en genomsnittlig skrivbordsupplevelse för samtliga elever i din klass, inklusive de som sitter längst bort från bilden.

För att få en bild att framstå som lika stor när den befinner sig dubbelt så långt borta, krävs enligt Snellens ögontest att bilden måste vara dubbelt så hög eller ha fyra gånger så stor area.

Hur fungerar det?

Vi har utvecklat detta verktyg som tar hänsyn till alla ovanstående faktorer för att hjälpa dig att avgöra den perfekta bildstorleken. Ange bara lokalens utseende, antal åskådare och lokalens storlek. Du kan sedan justera skjutreglagen för att ta reda på vilken bildstorlek som behövs.

För att alltid ge en tydlig och bekväm bild, kan våra projektorer skalas för att passa olika rumsstorlekar och publik, vilket ger en kostnadseffektiv och framtidssäker lösning, även om bildkraven förändras. I slutändan kommer publiken att vara mer engagerad och ge dig ett mer produktivt och effektivt resultat med presentationer som är enkla att se.

KONTAKTA OSS