EPSONS ROLL I SAMHÄLLET

SAMHÄLLE

Introduktion

Det är vårt mål att bedriva en säker, laglig och hållbar verksamhet, och viktigast av allt omfattar detta även våra leverantörer som finns baserade över hela världen.

Genom våra åtgärder hoppas vi kunna bidra till att skapa ett nöjt, hälsosamt och diversifierat samhälle som våra kunder, anställda och investerare kan känna sig stolta över att vara delaktiga i.

Leveranskedja

Vi använder rättvisa standarder och lämpliga förfaranden när vi väljer leverantörer. För att säkerställa att detta sker konsekvent, måste anställda och leverantörer följa vår grundläggande inköpspolicy.

Leverantören måste slutföra och uppfylla kraven i en utvärdering som adresserar miljöhänsyn, arbetskraftspraxis, frågor om mänskliga rättigheter, rättvisa företagsmetoder och mycket mer. Detta utförs innan några affärer börjar bedrivas med en ny leverantör.

Personal

På Epson vet vi hur viktigt det är att våra medarbetare trivs på jobbet, och därför ser vi till att det är både tillfredsställande och givande att arbeta hos oss.

Vi anser att grunden till ett framgångsrikt företag vilar på en nöjd, mångsidig, trygg och väl utrustad personalstyrka. Därför främjar vi mångfald och hälso- och säkerhetsstandarder på arbetsplatsen, samtidigt som vi proaktivt stöttar våra anställda och kanalpartners genom utbildning.

Socialt ansvar

Över hela världen deltar Epson och dess anställda i positiva aktiviteter med syfte att förverkliga en positiv förändring i samhället.

Epson i Storbritannien: hjälper ungdomar att uppnå sina drömmar

I syfte att förbereda eleverna inför arbetsmarknaden genomförde Epsons personal Storbritannien fingerade intervjuer med elever från Longdean-skolan i Hemel Hempstead, England. Varje student fick skicka in ett CV, en fingerad ansökan och en åtgärdsplan före sina intervjuer. Epsons anställda gav feedback och skrev utvärderingsrapporter för att hjälpa dem att förbättra sina färdigheter.

Epson i Tyskland: UNICEF använder Epson-teknik för att trycka ”Årets foto”

UNICEF i Tyskland använder Epson-teknik för att trycka över 1 500 foton av hög kvalitet för UNICEF:s utmärkelse "Årets foto" för 2017. Epson tryckte och donerade bilderna till såväl jury som utställning. Bilderna fångade barns levnadsförhållanden över hela världen. Några skildrade deras svårigheter och förtvivlan, medan andra framhävde deras lycka och drömmar.

Epson Ibérica: samhällstjänst för barn i nöd

Hela personalen vid Epson Ibérica (Epsons kontor i Barcelona, Madrid och Lissabon) tog en dag ledigt från sina vanliga arbetsuppgifter i syfte att renovera Llar Les Vinyes-utbildningscentret i Cerdanyola del Vallès, som fungerar som ett center för barn i området. Epsons personal målade väggarna, renoverade landskapet och donerade samt installerade Epson-skrivare och -projektorer i hela byggnaden i syfte at stötta centret.

Epson i Frankrike: främja anställda med handikapp

Epson i Frankrike samarbetar med ”Association des Paralysés de Frankrike” (APF), som är en organisation som främjar anställning av personer med handikapp. APF har skickats arbetstagare med handikapp till Epson varje år sedan år 2006 så att de kan få värdefulla yrkeserfarenheter - fyra av dem har heltidsanställts av Epson.

Epson i Italien: plantering av träd i syfte att återställa och skydda den biologiska mångfalden

Epson i Italien samarbetade med ReteClima och Parco Nord Milano på ett träplanteringsprojekt. 220 anställda tog en dag ledigt från arbetet i syfte att plantera 350 nya växter och träd över hela parken.

Epson i Tyskland: hjälpa barn att förstå vikten av återvinning

Sedan 2008 samarbetar Epson i Tyskland med Deutsche Umwelt-Aktion, som erbjuder miljöutbildning för barn i låg- och mellanstadiet i Meerbusch. I februari 2017 gav Epson och Deutsche Umwelt-Aktion en lektion enligt konceptet ”något nytt av något gammalt”, som visade barnen hur man löser upp gammalt tidningspapper och återvinner det till kort åt sina vänner.

Ta reda på mer om företagens sociala ansvar