MICRO PIEZO-TEKNIK

Om du vill ha tillförlitliga, snabba och högkvalitativa utskrifter är det viktigt att förstå vad som driver din skrivare – skrivarhuvudet.

Avancerade skrivarhuvuden för idag och i morgon

Om du förstår vilken typ av skrivarhuvud som används kan detta hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när du funderar på vilken skrivare du ska köpa. Det finns två huvudsakliga typer av skrivarhuvud som använder antingen värme eller ett Piezo-element. Alla Epson-skrivare använder ett Piezo-element eftersom vi anser att det ger bäst prestanda.

Efter sin världsomspännande debut 1993 har Micro Piezo-tekniken inte bara legat i framkant inom utvecklingen av Epsons skrivarhuvud för bläckstråleskrivare utan har också sporrat alla andra stora namn inom skrivarbranschen. Det för Epson unika Micro Piezo ger en superb utskriftskvalitet och är en teknik som våra konkurrenter fortfarande har svårt att tillverka en motsvarighet till.

Men lita inte bara helt blint på vad vi säger – ta reda på vad som gör det är så speciellt nedan.

Tekniska egenskaper

Njut av klara och exakta utskrifter

Micro Piezo-teknik använder piezo-kristaller som pulserar när elektriska signaler skickas till dem från skrivaren. Den ger otroligt konsekventa droppar, både till form och storlek, som ger klara och skarpa utskrifter. Termiska skrivare använder en värmeelement för att koka bläcket, vilket skapar en luftbubbla som skjuter ut bläcket genom munstycket. De resulterande utskrifterna kan vara mindre exakta.

Få högkvalitativa utskrifter snabbt

Bläckdropparna skjuts genom varje munstycke 40 000 gånger per sekund i syfte att framställa dokument med hög hastighet. Detta sker emellertid otroligt exakt, så du kan förlita dig på tekniken för att få klara och skarpa utskrifter, utan att kompromissa med kvaliteten.

Uppnå sofistikerade bilder

Våra munstycken skiljer sig – varje munstycke kan framställa droppar i upp till fem olika storlekar. Det är som att använda penslar i olika storlek för att måla på duk. Större punkter används för att öka hastigheten för solida färgområden, medan mindre droppar kan återskapa en fantastisk detaljrikedom. Denna teknik kan troget återskapa de subtila växlingarna mellan mörka och ljusa färger och blanda dem smidigt och naturligt.

Kvalitet, inte kvantitet

Låt dig inte luras att tro att fler munstycken är lika med en bättre skrivare. Termiska skrivare använder munstycken med en fast storlek, så de behöver använda fler munstycken för att försöka erbjuda samma kvalitetsnivå som våra skrivarhuvuden erbjuder.

Hållbar skrivare med mindre underhåll

Till skillnad från termiska skrivare försämras inte våra permanenta skrivarhuvuden. Du slipper oroa dig för att behöva budgetera för ett byte av skrivarhuvud, samt slipper krånglet med att byta det.

Det bästa bläcket för din tillämpning

Eftersom värme inte används i våra skrivarhuvuden innebär det att våra skrivare kan dra nytta av ett mycket större urval av bläck, inklusive värmekänsliga vätskor. Det är inte alla skrivare som är lika lyckosamma – termiska skrivhuvuden begränsas till endast vissa typer av bläck, eftersom de inte använder värme.

Visste du detta?
Placera det geniala med vår Micro Piezo-teknik i sitt sammanhang.

Minutiös detalj

Att försöka identifiera en enda droppe bläck (1,5 pl) på ett stort foto (12,7 x 8,9 cm) skulle vara lika svårt som att hitta en kontaktlins på en fotbollsplan (cirka 10 000 m2)! Dessa minutiösa detaljer gör det möjligt att skapa vackert realistiska foton med ett fantastiskt antal toner och övergångar.

Exakt kontroll

Föreställ dig att utmatningen av en enda droppe bläck (1,5 pl) motsvarar en frispark på 15 meters avstånd. Kan du föreställa dig spelaren försöka träffa en punkt innanför målramen – en punkt lika stor som själva bollen? Och att träffa denna punkt med närapå 100 procents exakthet, och att utföra 40 000 lyckosamma frisparkar varje sekund! Micro Piezo-skrivarhuvuden är exakta och snabba, vilket minimerar bläckspill och skapar skarpa och tydliga utskrifter.

Enastående prestanda

Om en bläckdroppe (1,5 pl) var lika med storleken på en fotboll och bläck matades från ett skrivarhuvud med 90 munstycken per färg, så skulle den tid som behövdes för att fylla Wembley Stadium med fotbollar uppgå till ungefär en sekund! Så snabbt kan Micro Piezo-skrivhuvuden leverera.

Nästa generations skrivarhuvudteknik

PrecisionCore är Epsons senaste utskriftsteknik som använder en revolutionerande utskriftskrets med hög densitet i syfte att generera upp till 40 miljoner exakta punkter.

LÄS MER

Kan användas till mycket mer än papper

Epsons nyskapande Micro Piezo-teknik är flexibel nog att fungera inom en rad olika områden. Förutom att ge utskrifter av superb kvalitet i både färg och svartvitt på olika sorters papper används den även inom industriella tillämpningsområden. Dessa omfattar bland annat textiltryck, färgfiltertillverkning och mönsterapplicering på elektroniska kretskort.

Forma framtiden med värmefri teknik

Öka produktiviteten och minska miljöpåverkan utan att kompromissa.

LÄS MER