PrecisionCore

Framtidens teknik

HASTIGHET

PrecisionCores skrivhuvudsteknik levererar Epsons erkända spjutspetskompetens inom utskriftskvalitet med hög hastighet. Epsons högupplösta skrivar-chip är en av världens snabbaste tekniker för bläckstråleutskrift. Vart och ett av PrecisionCores piezoelement avger bläck nästan 50 000 gånger per sekund.

KVALITET

PrecisionCore har upp till tre gånger så hög munstyckesdensitet som traditionella piezoskrivhuvuden från Epson. Munstyckena är ungefär 20 mikroner i diameter och ger små, runda, återgivningsbara punkter på cirka 40 mikroner tvärs över. Den här punktprecisionen är särskilt viktig för skarpa texter och fina linjer.

TILLFÖRLITLIGHET

PrecisionCore introducerar ett nytt system som använder piezokristallens kraft för att höja tillförlitligheten. Piezoelementet kan skapa spänning som på millisekunder kan bestämma om det avger normalt med bläck. Det har förmågan att själv diagnostisera sin hälsa.

BLÄCK- OCH MEDIAFLEXIBILITET

PrecisionCores mikromekaniska element som avger bläck har inte de materialbegränsningar som finns för värmebaserade system. Det ger mer färgrika och hållbara bläcksammansättningar med högre koncentration av färg och bindemedel än värmebaserade bläckstrålesystem, och möjliggör utskrifter på fler typer av material.

SKALBARHET
 

PrecisionCore är en skalbar teknik som passar för allt från industrisystem som storskaliga etikettskrivare till skrivare för skrivbordet. Modulerna gör att PrecisionCore skrivar-chip kan användas både i konfigurationer med rörligt serieskrivhuvud och med fast linjehuvud.

BANBRYTANDE PRECISIONCORE-TEKNIK

PrecisionCore-skrivhuvudsteknik är resultatet av en av de största investeringarna i forskning och utveckling i Epsons historia. Företagets expertis inom MEMS-tillverkning (Micro Electro Mechanical Systems) kombineras med framstegen inom materialvetenskap.

Forma framtiden med värmefri teknik

Öka produktiviteten och minska miljöpåverkan utan att kompromissa.

LÄS MER

UTVECKLINGS- OCH TILLVERKNINGSPROCESS

Epson presenterade nyligen två nya färdiga produktionslinjer för bläckstråleskrivhuvuden i Japan. Kostnaden för dem är 125 miljoner euro. I de nya produktionslinjerna kan nya MicroTFP skrivar-chip och ett helt produktutbud av nya skrivhuvuden skapas.

THIN FILM PIEZO

En piezokristall böjs när den nås av elektrisk spänning. Den här rörelsen är drivkraften för de små "bläckpumparna" som finns i varje munstycke i Epsons skrivhuvuden. Generellt sett böjer sig piezoelementet mer ju tunnare det är. MicroTFP ger piezomanöverdonen dubbelt så stor böjkraft som det första TFP-skrivhuvudet.

MICRO ELECTRO MECHANICAL SYSTEMS

MEMS-tekniken används för att skapa accelerometrar för bilar och mobiltelefoner, delar som används i hårddiskenheter och andra enheter. Genom att kombinera MEMS-processer med avancerad piezomaterialvetenskap har Epson kunnat skapa mikroskopiska, högpresterande manöverdon och utforma färgkanaler med hög precision som ger exakt bläckmatning med snabb hastighet.

PRECISIONSMONTERING

Skrivar-chippen ansluts sedan till bläckbehållare, filter och elektronik och kapslas slutligen in på helt automatiserade monteringslinjer med Epsons branschledande fabriksautomatisering, nästan helt utan mänsklig inblandning.

Robotar med sex axlar arbetar tillsammans med Epsons egen bildbearbetnings- och monteringsteknik för att skapa ett stadigt flöde av inkapslade chip som ska utgöra en plattform för respektive skrivhuvud.

ANALYS AV MUNSTYCKESSTATUS

SurePress L-6034VW är Epsons första industriella skrivare med UV-bläck och är först med att använda den nya PrecisionCore-linjehuvudtekniken för utskrift i ett svep. Det nya PrecisionCore-linjehuvudet är en viktig komponent bakom den höga prestandan, den höga driftsäkerheten, det låga underhållsbehovet och de låga driftskostnaderna med SurePress L-6034VW.