Epson Europes
Executive Team

Vår ledningsgrupp strävar efter att leda organisationen framåt på ett genomtänkt och kunnigt sätt som förbättrar tillvaron för våra medarbetare, kunder och partner.

Kazuyoshi Yamamoto

President & COO, Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto blev President för Epson Europe B.V. i juni 2015 efter många år som chefsrepresentant för Epson Europe B.V. i Moskva, Epson Ukraina och Epson Kazakstan. Han har också tillbringat sju år i Indonesien som företagsledare.

Kazuyoshi Yamamoto började vid sälj- och marknadsföringsavdelningen på Epson 1999 efter 16 års erfarenhet av marknadsföring och försäljning på flera stora företag, inklusive Sharp och Sony.

Han har en fil. kand. från Kobe City Foreign Language University. Han är gift och har en son.

Rob Clark

Senior Vice President, Epson Europe B.V.

Rob Clark är Senior Vice President för Epson Europe B.V och ansvarig för all försäljning och marknadsföring inom EMEAR-regionen.

Rob var tidigare Vice President för Marketing and Business Development och under fem år dessförinnan var han chef för bläckstråleverksamheten inom Epson Europe B.V.

Efter att först börjat hos Epson som produktchef för matrisskrivare har Rob befordrats vidare inom produktmarknadsföring och verksamhetsledningen och bland annat innehaft posten som Managing Director för Epson UK.

Innan han anslöt till Epson arbetade Rob inom IT-distribution där han skaffade sig viktiga erfarenheter inom direkt försäljning och marknadsföring till återförsäljare och detaljister. Efter sin examen inom elektrisk och elektronisk teknik inledde Rob sin yrkeskarriär med att arbeta som teknikansvarig för den brittiska staten.

Yoshiro Nagafusa

Senior Vice President, Epson Europe B.V.

Yoshiro är Senior Vice President för Epson i Europa och ansvarar för att optimera infrastrukturen och försäljningsverksamheten i organisationens CISMEA-region.

Han är även en verkställande direktör hos Seiko Epson Corporation.

Yoshiro har arbetat inom IT-branschen i mer än 30 år. Under denna tid har han haft en rad ledande befattningar i Epsons verksamhet över hela världen, inklusive Tyskland, Singapore och Nederländerna. Senast var han biträdande administrativ chef för SEC:s försäljnings- och marknadsföringsdivision i Japan.

Yoshiro har återvänt till Epson Europe B.V för andra gången. Han var tidigare Vice President med ansvar för strategisk marknadsföring under fem år från 2014.

Yoshiro är gift och har en dotter och han har en ekonomexamen från Rikkyo University i Tokyo, Japan.

Keisuke Fujii

Vice President Business Operations, Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii ansvarar för Business Operations i EMEAR-regionen. Inom ramen för denna befattning överser Fujii all verksamhetsanalys och -planering såväl som operativa funktioner, inklusive ekonomi, HR, leveranskedja och IT i hela EMEAR.

Efter elva års anställning hos Epson flyttade Fujii till Epson Europe B.V år 2019. Dessförinnan hade han ett antal befattningar inom Seiko Epson Corporation och under de fyra senaste av dessa år ansvarade han för att stödja Epson-koncernföretag runt om i världen, med rapportering till den globala högsta ledningen.

Fujii är gift och har två söner.

Duncan Ferguson

Vice President, Commercial and Industrial, Epson Europe B.V.

Duncan Ferguson är Vice President med ansvar för Epsons kommersiella och industriella verksamhet i Europa.

Efter att ha anslutit sig till Epson som chef för pro-graphics i Europa år 2003 etablerade han snabbt Epsons UltraChrome-bläck som den ledande professionella bläckuppsättningen för grafik för såväl oberoende professionella som produktionsorienterade kommersiella skrivare.

Duncan har innehaft ett antal roller inom Epsons högsta ledning för såväl professionella utskrifter, etiketter, skyltning och textilier, samt nyligen även robotteknik.

Duncan inledde sin karriär inom kundtjänst och teknisk försäljning hos Shell chemicals och gick sedan vidare till Kodak där han fick ansvar för försäljning och tjänster inom områdena för professionell, digital samt sjukvårdsinriktad bildhantering i Storbritannien och Europa.

Duncan har en akademisk examen i kemi från University of Durham. Han är gift, har två barn och är en hängiven cricketspelare.

Neil Colquhoun

Vice President CISMEA and Professional Displays, Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun är Vice President för Epsons CISMEA-region. Han ansvarar också för Epsons verksamhet inom professionell skyltning över hela EMEAR.

Neil anslöt sig till Epson år 2012 som brittisk säljchef innan han gick vidare till en bredare Europaroll, först som verksamhetschef för visuella instrument och sedan som verkställande direktör för professionell skyltning.

Innan han anslöt sig till Epson innehade Neil ett antal högre befattningar inom försäljning och marknadsföring på Panasonic i Europa, Pioneer, Mars i Storbritannien samt Coca-Cola. Neil har en BSc-examen (honours) inom tillverkningsledning från University of Sunderland och har genomgått en forskarutbildning inom internationell ekonomi vid University of California, Irvine i USA.

Neil är baserad i Dubai och ägnar gärna sin fritid åt fotboll, varm yoga och dykning.

Massimo Pizzocri

Vice President, Central and Eastern Europe (CEE) och Managing Director, Epson Italy

Massimo började sin karriär på företaget hos Epson Italy 1999 och blev så småningom marknadsföringschef för Italien och därefter chef för strategisk marknadsföring inom hela EMEA-regionen.

År 2006 utsågs han till verkställande chef för Epson Italy och blev senare utsedd till Vice President för konsumentförsäljning inom Epson Europe B.V, där han ansvarade för försäljning av alla konsumentprodukter i EMEA-regionen såväl som för distributions- och detalj-/e-handelskanalerna. Han har sedan dess utsetts till Vice President för Central- och Östeuropa.

Innan Massimo började hos Epson inledde han sin karriär på DuPont, där han arbetade med grafisk design.

Massimo har bott i Italien, Tyskland och Storbritannien. Hans fritidsintressen är vandring och litteratur, och han är aktiv som volontär inom Röda Korset.

Darren Phelps

Vice President, Business Printing & Scan, Epson Europe B.V.

Darren Phelps har arbetat i olika ledande befattningar i IT-branschen under mer än 20 år.

Han började arbeta hos Epson Europe B.V i februari 2016 som chef för försäljning via återförsäljare, med huvudfokus på att bygga upp återförsäljarkanalen samt utveckla kanalprogram och incitament med inriktning på att öka värdet på Epsons återförsäljarkanal. Han gick vidare till att leda bildhanteringsverksamheten för Epson i EMEAR innan han befordrades till verkställande chef för försäljningskanalen för återförsäljare.

Innan Darren Phelps började på Epson var han kanalchef för Lenovo Technology UKI, där han ledde SMF-marknaden inom försäljning och produktmarknadsföring, samt utvecklade kanalen för marknadsstrategi. Detta ledde till en snabb expansion inom mellansegmentet och segmentet för små och medelstora företag. Utöver detta etablerade Darren försäljningsstrategin för slutanvändare i mellansegmentet, vilket ledde till en imponerande tillväxt och marknadsandel i regionen.

Darren inledde sin IT-karriär inom distribution och har med tiden fått breda och mångsidiga kunskaper om verksamhets- och försäljningsledarskap.

Darren är gift, har två barn och är en ambitiös golfspelare.

Karl Angove

Vice President, Consumer, Epson Europe B.V.

Karl Angove började arbeta hos Epson 2018 som verkställande chef för konsumentförsäljning för Västeuropa innan han fick sin nuvarande roll som Vice President i maj 2019.

Innan han började hos Epson hade han ett antal chefsbefattningar inom detaljhandelsbranschen, hos Dixons Carphone och Metro AG i Storbritannien, Frankrike, Tjeckien och Tyskland. Han inledde sin karriär i Currys-butiker i Storbritannien.

Karl har en BSC-examen i bokföring och ekonomi från University of Wales. Han är gift och tycker om att resa.

Epson Europe: Berättelsen om oss

Epson har alltid legat före sin tid. Bokstavligen. Företaget grundades år 1942 som en liten fabrik för klocktillverkning – Daiwa Kogyo Ltd. (sedemrera Seiko). Företaget lanserade modellen EP-101 år 1968. Detta var världens första kompakta, lätta digitala skrivare ur vilken namnet Epson ("EP-modellens son") föddes.

MER INFORMATION

Epsons historia

Epsons drivkraft är innovationer, en önskan att förnya och ett behov av att tänja på gränserna. Det är just det som vi har ägnat oss åt de senaste 50 åren … och som vi tänker fortsätta med i framtiden. För oss är det inte bara en målsättning, utan ett uppdrag.

MER INFORMATION