Epson Europes
Executive Team

Vår verkställande ledning strävar efter att leda organisationen framåt på ett genomtänkt och kunnigt sätt som förbättrar tillvaron för våra medarbetare, kunder och partner.

Kazuyoshi Yamamoto

VD & operativ chef, Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto blev VD för Epson Europe B.V. i juni 2015 efter många år som chefsrepresentant för Epson Europe B.V. i Moskva, Epson Ukraina och Epson Kazakstan. Han har också tillbringat sju år i Indonesien som företagsledare.

Kazuyoshi Yamamoto började vid sälj- och marknadsföringsavdelningen på Epson 1999 efter 16 års erfarenhet av marknadsföring och försäljning på flera stora företag (Sharp och Sony).

Han har en fil. kand. från Kobe City Foreign Language University. Han är gift och har en son.

Rob Clark

SVP, Epson Europe B.V och VD, Epson UK.

Rob Clark är SVP för Epson Europe och ansvarar för all försäljning och marknadsföring i EMEAR-regionen samt för företagets verksamhet i Storbritannien.

Rob var tidigare vice VD för Marketing and Business Development, och under fem år dessförinnan chef för bläckstråleverksamheten inom Epson Europe.

Rob började vid Epson som produktchef för matrisskrivare och har därefter avancerat inom marknadsföring och företagsledning. Han har också lett delar av säljteamet (projektorer och storformatskrivare) för Epson UK.

Innan han började vid Epson arbetade Rob inom IT-distribution, där han fick erfarenhet av direktförsäljning och marknadsföring mot återförsäljare och detaljhandel. Efter att ha avslutat sina studier i el- och elektroteknik inledde Clark sin yrkesbana genom att arbeta för den brittiska regeringen som teknisk chef.

Hideki Kitamura

Vice VD, Business Operations, Epson Europe B.V.

Hideki Kitamura ansvarar för Business Operations i EMEAR-regionen. Det innebär att han övervakar verksamheten inom revision, juridik, HR, ekonomi, leveranskedja, anläggningar, kundservice och IT i hela regionen.

Hideki Kitamura har tidigare haft en rad olika poster på företag inom Epson-koncernen, och tillbringade senast åtta år hos Epson America.

Han började vid Epson 1983 efter att ha avlagt sin universitetsexamen i ekonomi. Hideki Kitamura rekryterades ursprungligen av ekonomiavdelningen med bas i Japan, och var då ansvarig för koncernens budgetkontroll, likviditets- och valutahantering. Därefter flyttade han till Tyskland för att i egenskap av trainee utveckla sina kompetenser inom finansområdet.

Massimo Pizzocri

Vice VD för Central- och Östeuropa inom Epson Europe B.V., samt verkställande direktör för Epson Italy

Massimo Pizzocri ansvarar för EEC-regionen inom Epson Europe. Han innehade tidigare posten som vice vd för Consumer Sales inom Epson Europe B.V med ansvar för försäljning av samtliga konsumentprodukter, samt även distributions- och detaljhandels-/onlinehandelskanaler.

Massimo började sin karriär hos företaget på Epson Italy 1999, blev så småningom marknadsföringschef för Italien och därefter chef för strategisk marknadsföring inom hela EMEA-regionen. År 2006 utsågs han till VD för Epson Italy, en befattning han fortfarande har kvar utöver sin roll som vice VD för Consumer Sales inom Epson Europe.

Innan Massimo började vid Epson inledde han sin karriär på DuPont, där han arbetade inom grafisk design.

Massimo har bott i Italien, Tyskland och Storbritannien. Hans fritidsintressen är vandring och litteratur, och han är aktiv som volontär inom Röda Korset.

Adrian Clark

Vice VD för Business Sales inom Epson Europe B.V.

Adrian Clark ansvarar för försäljningen av samtliga företagsprodukter i hela EMEA-regionen. Innan han antog denna roll var Adrian vice VD för Epson Europe, med ansvar för dess CISMEA region.

Adrian kom till Epson i oktober 2012 och började inom den brittiska säljorganisationen för att sedan avancera till ledningsgruppen på Europanivå.

Tidigare har Adrian arbetat på ett antal ledande teknikbolag inom IT (Intel), telekommunikation (Vodafone) och radio och tv (Panasonic), där han skaffat sig erfarenhet av direkta och indirekta säljkanaler samt sälj- och marknadsföringsledning.

Adrian inledde sin karriär som utvecklare och senior teknisk säljare i telekomsektorn sedan han slutfört sina studier i elektroteknik.

Adrian är gift och pappa till tvillingar. Han tycker om att flyga drake och fixa med huset.

Epson Europe: Berättelsen om oss

Epson har alltid varit före sin tid. Bokstavligt talat. Företaget grundades 1942 som den lilla klocktillverkaren Daiwa Kogyo Ltd. (senare Seiko), som skulle komma att bli officiell tidmätare vid OS i Tokyo 1964 med ansvar för registrering och utskrift av deltagarnas resultat.

MER INFORMATION

Epsons historia

Epsons drivkraft är innovationer, en önskan att förnya och ett behov av att tänja på gränserna. Det är just det som vi har ägnat oss åt de senaste 50 åren … och som vi tänker fortsätta med i framtiden. För oss är det inte bara en målsättning, utan ett uppdrag.

MER INFORMATION