Epson Europes
Executive Team

Vår verkställande ledning strävar efter att leda organisationen framåt på ett genomtänkt och kunnigt sätt som förbättrar tillvaron för våra medarbetare, kunder och partner.

Kazuyoshi Yamamoto

VD & operativ chef, Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto blev VD för Epson Europe B.V. i juni 2015 efter många år som chefsrepresentant för Epson Europe B.V. i Moskva, Epson Ukraina och Epson Kazakstan. Han har också tillbringat sju år i Indonesien som företagsledare.

Kazuyoshi Yamamoto började vid sälj- och marknadsföringsavdelningen på Epson 1999 efter 16 års erfarenhet av marknadsföring och försäljning på flera stora företag (Sharp och Sony).

Han har en fil. kand. från Kobe City Foreign Language University. Han är gift och har en son.

Rob Clark

Senior Vice President, Epson i Europa B.V.

Rob Clark är Senior Vice President för Epson i Europa och ansvarig för all försäljning och marknadsföring inom EMEAR-regionen.

Rob var tidigare vice VD för Marketing and Business Development, och under fem år dessförinnan chef för bläckstråleverksamheten inom Epson Europe.

Efter att först ha anslutit sig till Epson som produktchef för matrisskrivare har Rob klättrat vidare inom produktmarknadsföring och affärsadministrering och bland annat innehaft posten som verkställande direktör för Epson i Storbritannien.

Innan han anslöt till Epson arbetade Rob inom IT-distribution där han skaffade sig viktiga erfarenheter inom direkt försäljning och marknadsföring till återförsäljare och detaljister. Efter sin examen inom elteknik inledde Rob sin yrkeskarriär med att arbeta som teknikansvarig för den brittiska regeringen.

Yoshiro Nagafusa

Vice vd, Epson Europe

Yoshiro är vice vd för Epson i Europa och ansvarar för att optimera infrastrukturen och försäljningsverksamheten i organisationens CISMEA-region.

Han är även koncernchef för Seiko Epson Corporation

Yoshiro har arbetat inom IT-branschen i mer än 30 år. Under denna tid har han haft en rad ledande befattningar i Epsons verksamhet över hela världen, inklusive Tyskland, Singapore och Nederländerna. Senast var han biträdande allmän administrativ chef för SEC:s försäljnings- och marknadsavdelning i Japan.

Yoshiro har återvänt till Epson Europe för andra gången. Han var tidigare vice vd med ansvar för strategisk marknadsföring i fem år från 2014.

Yoshiro är gift och har en dotter, och han har en ekonomexamen från Rikkyouniversitetet i Tokyo, Japan.

Keisuke Fujii

Vice VD, Business Operations, Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii ansvarar för Business Operations i EMEAR-regionen. Inom ramen för denna befattning överser Fujii all verksamhetsanalys och -planering såväl som operativa funktioner, inklusive ekonomi, HR, leveranskedja och IT i hela EMEAR.

Efter att ha varit hos Epson under 11 år flyttade Fujii till Epson Europe år 2019. Dessförinnan hade han ett antal befattningar inom Seiko Epson Corporation och under de senaste fyra av dessa år ansvarade han för att stödja Epson-koncernföretag runt om i världen, med rapportering till den globala högsta ledningen.

Fujii är gift och har två söner.

Duncan Ferguson

Vice VD inom professionella utskrifter och robotteknik för Epson i Europa B.V. samt nationsansvarig för Epson i Storbritannien.

Duncan Ferguson är vice VD med ansvar för professionella utskrifter och robotteknik inom Epson i Europa, samt nationsansvarig för Epson i Storbritannien.

Efter att ha anslutit sig till Epson som Europachef för Pro-Graphics år 2003 etablerade han snabbt Epsons UltraChrome-bläck som den ledande professionella bläckuppsättningen för grafik för såväl oberoende professionella som produktionsorienterade kommersiella skrivare.

Duncan har innehaft ett antal roller inom Epsons högsta ledning för såväl professionella utskrifter, etiketter, skyltning och textilier, samt nyligen även robotteknik.

Duncan inledde sin karriär inom kundtjänst och teknisk försäljning hos kemiföretaget Shell och gick sedan vidare till Kodak där han fick ansvar för försäljning och tjänster inom områdena för professionell, digital samt sjukvårdsinriktad bildhantering i Storbritannien och Europa.

Duncan har en akademisk kemiexamen från University of Durham. Han är gift, har två barn och är en hängiven cricketspelare.

Neil Colquhoun

Vice President för CISMEA och professionell skyltning, vice vd för Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun är vice VD för Epsons CISMEA-region och ansvarar för professional displays. Han ansvarar för hanteringen av Epsons CISMEA-region och dess verksamhet inom professional displays i hela EMEAR.

Neil anslöt sig till Epson år 2012 som brittisk säljchef innan han gick vidare till en bredare Europaroll, först som verksamhetschef för visuella instrument och sedan som verkställande direktör för professionell skyltning.

Innan han anslöt sig till Epson innehade Neil ett antal högre befattningar inom försäljning och marknadsföring på Panasonic i Europa, Pioneer, Mars i Storbritannien samt Coca-Cola. Neil har en BSc-examen (hederstitel) inom produktionsadministration från University of Sunderland och har genomgått en forskarutbildning inom internationell ekonomi vid University of California i Irvine.

Neil bor i London och ägnar gärna sin fritid åt fotboll, varm yoga och dykning.

Massimo Pizzocri

Vice VD för Central- och Östeuropa samt verkställande direktör för Epson Italy

Massimo började sin karriär hos företaget på Epson Italy 1999, och blev så småningom marknadsföringschef för Italien och därefter chef för strategisk marknadsföring inom hela EMEA-regionen.

År 2006 utsågs han till VD för Epson Italy och blev senare utsedd till vice VD för konsumentförsäljningar inom Epson Europe, där han ansvarade för försäljning av alla konsumentprodukter i EMEA-regionen samt för distributions- och detaljhandels-/e-handelskanalerna. Han har sedan dess utsetts till vice VD för Central- och Östeuropa.

Innan Massimo började hos Epson inledde han sin karriär på DuPont, där han arbetade med grafisk design.

Massimo har bott i Italien, Tyskland och Storbritannien. Hans fritidsintressen är vandring och litteratur, och han är aktiv som volontär inom Röda Korset.

Darren Phelps

Vice VD, företagsutskrifter och -skanning, Epson Europe B.V.

Han har arbetat inom IT-branschen i mer än 20 år på olika ledande positioner.

Darren började arbeta på Epson Europe i februari 2016 som chef för försäljning via återförsäljare, med huvudfokus på att bygga upp återförsäljarkanalen samt utveckla kanalprogram och incitament med inriktning på att öka värdet på Epsons återförsäljarkanal. Han gick vidare till att leda bildhanteringsverksamheten för Epson i EMEAR innan han befordrades till VD för försäljningskanalen för återförsäljare.

Innan Darren började på Epson var han kanalchef för Lenovo Technology UK, där han ledde SMF-marknaden inom försäljning och produktmarknadsföring, samt utvecklade kanalen för marknadsstrategi. Detta resulterade i en snabb expansion inom mellansegmentet och segmentet för små och medelstora företag. Utöver detta etablerade Darren försäljningsstrategin för slutanvändare i mellansegmentet, vilket ledde till en imponerande tillväxt och marknadsandel i regionen.

Darren inledde sin IT-karriär inom distribution och har med tiden fått breda och mångsidiga kunskaper om verksamhets- och försäljningsledarskap.

Darren är gift, har två barn och är en ambitiös golfspelare.

Karl Angove

Vice VD, konsumentfrågor, Epson Europe

Karl kom till Epson 2018 som verkställande direktör för konsumentförsäljning för Västeuropa innan han fick sin nuvarande roll som vice VD i maj 2019.

Innan Karl började på Epson hade han ett antal chefspositioner inom detaljhandelsbranschen på Dixons Carphone och Metro AG i Storbritannien, Frankrike, Tjeckien och Tyskland. Han inledde sin karriär i Currys butiker i Storbritannien.

Karl har en kandidatexamen i redovisning och ekonomi från University of Wales. Han är gift och tycker om att resa.

Epson Europe: Berättelsen om oss

Epson har alltid legat före sin tid. Bokstavligen. Företaget grundades år 1942 som en liten fabrik för klocktillverkning – Daiwa Kogyo Ltd. (sedemrera Seiko). Företaget lanserade modellen EP-101 år 1968. Detta var världens första kompakta, lätta digitala skrivare ur vilken namnet Epson ("EP-modellens son") föddes.

MER INFORMATION

Epsons historia

Epsons drivkraft är innovationer, en önskan att förnya och ett behov av att tänja på gränserna. Det är just det som vi har ägnat oss åt de senaste 50 åren … och som vi tänker fortsätta med i framtiden. För oss är det inte bara en målsättning, utan ett uppdrag.

MER INFORMATION