Epson Europes
Executive Team

Vår verkställande ledning strävar efter att leda organisationen framåt på ett genomtänkt och kunnigt sätt som förbättrar tillvaron för våra medarbetare, kunder och partner.

Kazuyoshi Yamamoto

VD & operativ chef, Epson Europe B.V.

Kazuyoshi Yamamoto blev VD för Epson Europe B.V. i juni 2015 efter många år som chefsrepresentant för Epson Europe B.V. i Moskva, Epson Ukraina och Epson Kazakstan. Han har också tillbringat sju år i Indonesien som företagsledare.

Kazuyoshi Yamamoto började vid sälj- och marknadsföringsavdelningen på Epson 1999 efter 16 års erfarenhet av marknadsföring och försäljning på flera stora företag (Sharp och Sony).

Han har en fil. kand. från Kobe City Foreign Language University. Han är gift och har en son.

Rob Clark

Senior Vice President, Epson i Europa B.V.

Rob Clark är Senior Vice President för Epson i Europa och ansvarig för all försäljning och marknadsföring inom EMEAR-regionen.

Rob var tidigare vice VD för Marketing and Business Development, och under fem år dessförinnan chef för bläckstråleverksamheten inom Epson Europe.

Efter att först ha anslutit sig till Epson som produktchef för matrisskrivare har Rob klättrat vidare inom produktmarknadsföring och affärsadministrering och bland annat innehaft posten som verkställande direktör för Epson i Storbritannien.

Innan han anslöt till Epson arbetade Rob inom IT-distribution där han skaffade sig viktiga erfarenheter inom direkt försäljning och marknadsföring till återförsäljare och detaljister. Efter sin examen inom elteknik inledde Rob sin yrkeskarriär med att arbeta som teknikansvarig för den brittiska regeringen.

Hideki Kitamura

Vice VD, Business Operations, Epson Europe B.V.

Hideki Kitamura ansvarar för Business Operations i EMEAR-regionen. Det innebär att han övervakar verksamheten inom revision, juridik, HR, ekonomi, leveranskedja, anläggningar, kundservice och IT i hela regionen.

Hideki Kitamura har tidigare haft en rad olika poster på företag inom Epson-koncernen, och tillbringade senast åtta år hos Epson America.

Han började vid Epson 1983 efter att ha avlagt sin universitetsexamen i ekonomi. Hideki Kitamura rekryterades ursprungligen av ekonomiavdelningen med bas i Japan, och var då ansvarig för koncernens budgetkontroll, likviditets- och valutahantering. Därefter flyttade han till Tyskland för att i egenskap av trainee utveckla sina kompetenser inom finansområdet.

Duncan Ferguson

Vice VD inom professionella utskrifter och robotteknik för Epson i Europa B.V. samt nationsansvarig för Epson i Storbritannien.

Duncan Ferguson är vice VD med ansvar för professionella utskrifter och robotteknik inom Epson i Europa, samt nationsansvarig för Epson i Storbritannien.

Efter att ha anslutit sig till Epson som Europachef för Pro-Graphics år 2003 etablerade han snabbt Epsons UltraChrome-bläck som den ledande professionella bläckuppsättningen för grafik för såväl oberoende professionella som produktionsorienterade kommersiella skrivare.

Duncan har innehaft ett antal roller inom Epsons högsta ledning för såväl professionella utskrifter, etiketter, skyltning och textilier, samt nyligen även robotteknik.

Duncan inledde sin karriär inom kundtjänst och teknisk försäljning hos kemiföretaget Shell och gick sedan vidare till Kodak där han fick ansvar för försäljning och tjänster inom områdena för professionell, digital samt sjukvårdsinriktad bildhantering i Storbritannien och Europa.

Duncan har en akademisk kemiexamen från University of Durham. Han är gift, har två barn och är en hängiven cricketspelare.

Neil Colquhoun

Vice President för CISMEA och professionell skyltning, vice vd för Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun är vice VD för Epsons CISMEA-region och ansvarar för professional displays. Han ansvarar för hanteringen av Epsons CISMEA-region och dess verksamhet inom professional displays i hela EMEAR.

Neil anslöt sig till Epson år 2012 som brittisk säljchef innan han gick vidare till en bredare Europaroll, först som verksamhetschef för visuella instrument och sedan som verkställande direktör för professionell skyltning.

Innan han anslöt sig till Epson innehade Neil ett antal högre befattningar inom försäljning och marknadsföring på Panasonic i Europa, Pioneer, Mars i Storbritannien samt Coca-Cola. Neil har en BSc-examen (hederstitel) inom produktionsadministration från University of Sunderland och har genomgått en forskarutbildning inom internationell ekonomi vid University of California i Irvine.

Neil bor i London och ägnar gärna sin fritid åt fotboll, varm yoga och dykning.

Massimo Pizzocri

Vice VD för Consumer Sales inom Epson Europe B.V. samt VD för Epson Italy

Massimo Pizzocri ansvarar för försäljningen av alla konsumentprodukter i EMEA-regionen, samt för distribution och detaljhandels- och e-handelskanaler.

Massimo började sin karriär hos företaget på Epson Italy 1999, blev så småningom marknadsföringschef för Italien och därefter chef för strategisk marknadsföring inom hela EMEA-regionen. År 2006 utsågs han till VD för Epson Italy, en befattning han fortfarande har kvar utöver sin roll som vice VD för Consumer Sales inom Epson Europe.

Innan Massimo började vid Epson inledde han sin karriär på DuPont, där han arbetade inom grafisk design.

Massimo har bott i Italien, Tyskland och Storbritannien. Hans fritidsintressen är vandring och litteratur, och han är aktiv som volontär inom Röda Korset.

Epson Europe: Berättelsen om oss

Epson har alltid legat före sin tid. Bokstavligen. Företaget grundades år 1942 som en liten fabrik för klocktillverkning – Daiwa Kogyo Ltd. (sedemrera Seiko). Företaget lanserade modellen EP-101 år 1968. Detta var världens första kompakta, lätta digitala skrivare ur vilken namnet Epson ("EP-modellens son") föddes.

MER INFORMATION

Epsons historia

Epsons drivkraft är innovationer, en önskan att förnya och ett behov av att tänja på gränserna. Det är just det som vi har ägnat oss åt de senaste 50 åren … och som vi tänker fortsätta med i framtiden. För oss är det inte bara en målsättning, utan ett uppdrag.

MER INFORMATION