FORMA FRAMTIDEN MED VÄRMEFRI TEKNIK

Öka produktiviteten och minska miljöpåverkan utan att kompromissa.

Värmefri teknik

Epsons bläckstråleskrivare använder värmefri teknik som ger avancerade kundfördelar jämfört med laserteknik och termisk bläckstråleteknik.

Jämförelse av utskriftsprocessen

Laserskrivare och bläckstråleskrivare kan se identiska ut på utsidan. Det är emellertid insidan som räknas.

Jämföra utskriftsprocesser

Metoden för laserutskrift är en komplex process som omfattar åtta separata steg och en hög värmenivå i syfte att värma upp tonern och smälta tonern på papperet.

På området för bläckstråleskrivare finns två olika tekniker: termiska utskrifter, som använder värme, och piezo, som är värmefritt.

Termisk bläckstråleprocess

Termisk bläckstråleteknik använder elektrisk ström för att värma upp bläcket och utlösa det via skrivarhuvudet.

Piezo-bläckutmatningsprocess

Till skillnad från termiska bläckstråleskrivare och laserskrivare kräver inte Epsons värmefria teknik värme i bläckutmatningsprocessen. Tryck tillämpas i stället på piezo-elementet, som fjädrar bakåt och framåt och utlöser bläcket från skrivarhuvudet.

Fördelarna med värmefri teknik

Spara tid med konsekvent höga utskriftshastigheter

Epsons värmefria teknik kräver ingen värme för att värmas upp när den slås på eller startas från viloläget. Detta innebär att det kan uppnå en snabb tid till första utskrift (FPOT) jämfört med laserskrivare, vilka måste förvärma fixeringsenheten för att skriva ut. Och till skillnad från termisk bläckstråleteknik behöver inte Epsons värmefria teknik vänta på att bläcket ska kylas ner mellan bläckutmatningarna. Detta kan leda till snabbare utskrifter och avsevärda tidsbesparingar.

Använd mindre energi och spara pengar

Epsons värmefria teknik förbrukar mindre ström än laserteknik eftersom den inte använder värme för att värmas upp. Eftersom bläckstråleskrivare inte har någon fixeringsenhet att värma upp resulterar detta i betydligt lägre energiförbrukning. Till skillnad från termisk bläckstråleteknik möjliggör Epsons värmefria teknik en konsekvent bläckutmatning, varför skrivaren kan skriva ut med konsekvent hög hastighet. Detta kan leda till att skrivaren är i bruk under ett kortare tidsintervall och därmed också hjälper till att sänka driftskostnaderna.

Färre utbytesdelar, lägre miljöpåverkan

Laserskrivare har vanligtvis fler förbrukningsartiklar och kräver i många fall regelbundet byte av trumman, överföringsenhet och fixeringsenhet. Tack vare den värmefria tekniken använder våra bläckstråleskrivare färre delar som behöver bytas ut än en laserskrivare, och till skillnad från hos termiska skrivare är våra skrivarhuvuden inga förbrukningsartiklar. Detta sänker miljöpåverkan för tillverkning och återvinning av tillkommande resurser.

Färre ingrepp ökar produktiviteten

Den värmefria konstruktionen hos Epsons bläckstråleskrivare innebär att det finns färre delar som kan gå sönder, vilket minskar antalet ingrepp som krävs. Den värmefria bläckutmatningsprocessen innebär att skrivarhuvudena, till skillnad från hos termiska skrivare, inte utsätts för värmeförorsakade skador och därför också håller längre. Som ett resultat av detta ger Epsons bläckstråleskrivare en förbättrad driftsäkerhet och avsevärt kortare driftsavbrott.

Upptäck själv fördelarna med Epsons värmefria teknik

Hitta din perfekta skrivare med vårt verktyg för skrivarsökning.

Visa sortimentet

Kontakta oss

Om du vill ha mer information om Epsons lösningar, ange då dina uppgifter nedan så kontaktar en Epson-representant dig.

Fält som har markerats med en asterisk (*) är obligatoriska.
Kontakta oss