Epson Europe:
Vår historia

Världsledande innovationer.
Globalt samarbete.
Lokal tillämpning

TITTA

LÄS VÅR FÖRETAGSHISTORIA

Vårt arv

Epson har alltid legat före sin tid. Bokstavligen. Företaget, grundat 1942 som en liten fabrik för klocktillverkning – Daiwa Kogyo Ltd. (senare Seiko) – blev sedermera den officiella tidtagaren under 1964 års olympiska spel i Tokyo, där man registrerade och skrev ut idrottarnas resultat.

Denna process gav inspiration till våra skrivare, varav den första lanseras 1968 under beteckningen "elektronisk skrivare" (electronic printer, EP). EP:n följdes snabbt av modellen EP-101 (vår första kommersiella skrivare, världens minsta, tillika EP:ns "barn"). Epson hade fötts.

1990 etablerades Epson Europe BV i Amsterdam och blev det europeiska huvudkontoret för japanbaserade Seiko Epson Corporation. Idag är vi stolta över att bedriva verksamhet i 94 länder över hela världen och att kunna erbjuda produkter som baseras på den för oss typiska piezoelektriska tekniken, samtidigt som vi förbättrar livet för varje enskild Epson-kund.

Vår historia

Epsons resa har drivits framåt av viljan att vara först, ett behov av att vara innovativ och flytta fram gränserna. Faktum är att vi gjort just detta under de senaste 50 åren... och kommer att fortsätta göra det framöver. Det är inte bara vår ambition ‒ det är vårt uppdrag.

Daiwa Kogyo Ltd. (föregångaren till Seiko Epson Corporation) etableras.
De olympiska spelen i Tokyo utser Seiko-gruppen till sin officiella tidtagare.
Epson lanserar världens första miniskrivare, EP-101.
Seiko Quartz Astron 35SQ, världens första analoga kvartsur, lanseras i handeln.
Varumärket Epson etableras.
Suwa Seikosha Co., Ltd. och Epson Corporation går samman och bildar Seiko Epson Corporation.
Epson tilldelas Stratospheric Ozone Protection Award (ozonskyddsutmärkelse) från USA:s miljöskyddsmyndighet (United States Environmental Protection Agency).
De olympiska vinterspelen i Nagano utser Seiko-gruppen till sin officiella tidtagare.
Epson listas på A-listan på Tokyobörsen, världens fjärde största aktiebörs.
Seiko Quartz Astron 35SQ, världens första kvarts-armbandsur, tilldelas det prestigefyllda IEEE Milestone Award.
Epson blir Manchester Uniteds officiella samarbetspartner inom kontorsutrustning.
Epson vinner kategorierna Bästa Fotoskrivare och Bästa Fotoprojektor vid TIPA Awards.
1942
Presentera

Våra prestationer

Vår resa har hittills gett oss erfarenheter att lära oss och för att utvecklas i syfte att föra in nya idéer och revolutionära produkter på marknaden. Tack vare dessa prisbelönta innovationer kan vi supporta kunder och företag bland myndigheter samt inom läkemedels-, finans- och detaljhandelsbranscherna över hela världen.

Utöver att förstå kundernas behov, samt företagets förmåga att uppfylla dessa, har Epson även vunnit erkännanden bland ledande branschorganisationer.

Vår teknik har tilldelats priser från såväl TIPA som BLI, bland andra – och har omnämnts som en av världens mest innovativa.

€1,2 miljon

Den summa som Epson investerar i forskning och utveckling varje dag

50.000

Antalet aktiva patent som Epson innehar i dag

Bästa100

Epsons ranking i Thomson Reuters lista över globala innovatörer

Vår planet

Epsons djupa engagemang för sin framtid sträcker sig långt bortom utskrifter och projektion. Vi ser allvarligt på vårt ansvar för vår omvärld – och som ett ledande företag ser vi det som vår plikt att spela en aktiv roll för en ansvarsfull och hållbar hantering av våra globala resurser.

Miljövision 2050

Det är vårt mål att år 2050 ha minskat våra koldioxidutsläpp med 90 % sett över livscykeln för samtliga våra produkter och tjänster.

Vi har minskat våra distributionsförorsakade koldioxidutsläpp med
Vår bläckförpackning består av följande andel återvunnet material
Mängden avfall framställt under produktion som vi återvinner uppgår till
Vi har minskat energiförbrukningen för våra bläckstråleskrivare med

HOPPA ÖVER