MICRO PIEZO-TEKNIK

Om du vill ha tillförlitliga, snabba och högkvalitativa utskrifter är det viktigt att förstå vad som driver din skrivare – skrivarhuvudet.

MICRO PIEZO-TEKNIK

Avancerade skrivarhuvuden för idag och i morgon

Om du förstår vilken typ av skrivarhuvud som används kan detta hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när du funderar på vilken skrivare du ska köpa. Det finns två huvudsakliga typer av skrivarhuvud som använder antingen värme eller ett Piezo-element. Alla Epson-skrivare använder ett Piezo-element eftersom vi anser att det ger bäst prestanda.

Efter sin världsomspännande debut 1993 har Micro Piezo-tekniken inte bara legat i framkant inom utvecklingen av Epsons skrivarhuvud för bläckstråleskrivare utan har också sporrat alla andra stora namn inom skrivarbranschen. Det för Epson unika Micro Piezo ger en superb utskriftskvalitet och är en teknik som våra konkurrenter fortfarande har svårt att tillverka en motsvarighet till.

Men lita inte bara helt blint på vad vi säger – ta reda på vad som gör det är så speciellt nedan.

Tekniska egenskaper

Visste du detta?

Placera det geniala med vår Micro Piezo-teknik i sitt sammanhang.

Minutiös detalj

Att försöka identifiera en enda droppe bläck (1,5 pl) på ett stort foto (12,7 x 8,9 cm) skulle vara lika svårt som att hitta en kontaktlins på en fotbollsplan (cirka 10 000 m2)! Dessa minutiösa detaljer gör det möjligt att skapa vackert realistiska foton med ett fantastiskt antal toner och övergångar.

Exakt kontroll

Föreställ dig att utmatningen av en enda droppe bläck (1,5 pl) motsvarar en frispark på 15 meters avstånd. Kan du föreställa dig spelaren försöka träffa en punkt innanför målramen – en punkt lika stor som själva bollen? Och att träffa denna punkt med närapå 100 procents exakthet, och att utföra 40 000 lyckosamma frisparkar varje sekund! Micro Piezo-skrivarhuvuden är exakta och snabba, vilket minimerar bläckspill och skapar skarpa och tydliga utskrifter.

Enastående prestanda

Om en bläckdroppe (1,5 pl) var lika med storleken på en fotboll och bläck matades från ett skrivarhuvud med 90 munstycken per färg, så skulle den tid som behövdes för att fylla Wembley Stadium med fotbollar uppgå till ungefär en sekund! Så snabbt kan Micro Piezo-skrivhuvuden leverera.

Nästa generations skrivarhuvudteknik

PrecisionCore är Epsons senaste utskriftsteknik som använder en revolutionerande utskriftskrets med hög densitet i syfte att generera upp till 40 miljoner exakta punkter.

Kan användas till mycket mer än papper

Epsons nyskapande Micro Piezo-teknik är flexibel nog att fungera inom en rad olika områden. Förutom att ge utskrifter av superb kvalitet i både färg och svartvitt på olika sorters papper används den även inom industriella tillämpningsområden. Dessa omfattar bland annat textiltryck, färgfiltertillverkning och mönsterapplicering på elektroniska kretskort.

FORMA FRAMTIDEN MED VÄRMEFRI TEKNIK

Öka produktiviteten och minska miljöpåverkan utan att kompromissa.