EPSON EUROPES EXECUTIVE TEAM

Vår ledningsgrupp strävar efter att leda organisationen framåt på ett genomtänkt och kunnigt sätt som förbättrar tillvaron för våra medarbetare, kunder och partner.

Takanori Inaho

Epson Europe, President

Takanori Inaho är utsedd till President för Epson Europe fr.o.m den 1 april 2024. Under sin senaste befattningen var han verksam som General Administrative Manager för Sales & Marketing-divisionen hos Seiko Epson Corporation i Japan.

Efter HR-studier vid Doshisha-universitetet började Takanori Inaho arbeta på Epsons Sales & Marketing-division år 1991 och hans 33 år långa karriär sträcker sig över många av Epsons produktområden, med expertis inom skrivare, hem- och företagsprojektorer och mikroenheter.

Takanori Inaho är gift med två barn och gillar tennis och att titta på film på fritiden.

Rob Clark

Senior Vice President, Epson Europe B.V.

Rob Clark är Senior Vice President för Epson Europe B.V och ansvarig för all försäljning och leveranskedja inom EMEAR-regionen.

Rob var tidigare Vice President för Marketing and Business Development och under fem år dessförinnan var han chef för bläckstråleverksamheten inom Epson Europe B.V.

Efter att först börjat hos Epson som produktchef för matrisskrivare har Rob befordrats vidare inom produktmarknadsföring och verksamhetsledningen och bland annat innehaft posten som Managing Director för Epson UK.

Innan han anslöt till Epson arbetade Rob inom IT-distribution där han skaffade sig viktiga erfarenheter inom direkt försäljning och marknadsföring till återförsäljare och detaljister. Efter sin examen inom elektrisk och elektronisk teknik inledde Rob sin yrkeskarriär med att arbeta som teknikansvarig för den brittiska staten.

Keisuke Fujii

Vice President Business Operations, Epson Europe B.V.

Keisuke Fujii ansvarar för Business Operations i EMEAR-regionen. Inom ramen för denna befattning överser Fujii all verksamhetsanalys och -planering såväl som operativa funktioner, inklusive ekonomi, HR, leveranskedja och IT i hela EMEAR.

Efter elva års anställning hos Epson flyttade Fujii till Epson Europe B.V år 2019. Dessförinnan hade han ett antal befattningar inom Seiko Epson Corporation och under de fyra senaste av dessa år ansvarade han för att stödja Epson-koncernföretag runt om i världen, med rapportering till den globala högsta ledningen.

Fujii är gift och har två söner.

Karl Angove

Vice President, Consumer and Channel Sales and Marketing Division, Epson Europe B.V.

Karl Angove började arbeta hos Epson 2018 som verkställande chef för konsumentförsäljning för Västeuropa innan han fick sin nuvarande roll som Vice President i maj 2019.

Innan han började hos Epson hade han ett antal chefsbefattningar inom detaljhandelsbranschen, hos Dixons Carphone och Metro AG i Storbritannien, Frankrike, Tjeckien och Tyskland. Han inledde sin karriär i Currys-butiker i Storbritannien.

Karl har en BSC-examen i bokföring och ekonomi från University of Wales. Han är gift och tycker om att resa.

Neil Colquhoun

Vice President CISMEA, Epson Europe B.V.

Neil Colquhoun är Vice President för Epsons CISMEA-region. Han hade tidigare befattningen som vice president för Epsons professionella projektorverksamhet över hela EMEAR.

Neil anslöt sig till Epson år 2012 som brittisk säljchef innan han gick vidare till en bredare Europaroll, först som verksamhetschef för visuella instrument och sedan som verkställande direktör för professionell skyltning.

Innan han anslöt sig till Epson innehade Neil ett antal högre befattningar inom försäljning och marknadsföring på Panasonic i Europa, Pioneer, Mars i Storbritannien samt Coca-Cola. Neil har en BSc-examen (honours) inom tillverkningsledning från University of Sunderland och har genomgått en forskarutbildning inom internationell ekonomi vid University of California, Irvine i USA.

Neil är baserad i Dubai och ägnar gärna sin fritid åt fotboll, varm yoga och dykning.

Duncan Ferguson

Vice President, Commercial and Industrial, Epson Europe B.V.

Duncan Ferguson är Vice President med ansvar för Epsons kommersiella och industriella verksamhet i Europa.

Efter att ha anslutit sig till Epson som chef för pro-graphics i Europa år 2003 etablerade han snabbt Epsons UltraChrome-bläck som den ledande professionella bläckuppsättningen för grafik för såväl oberoende professionella som produktionsorienterade kommersiella skrivare.

Duncan har innehaft ett antal roller inom Epsons högsta ledning för såväl professionella utskrifter, etiketter, skyltning och textilier, samt nyligen även robotteknik.

Duncan inledde sin karriär inom kundtjänst och teknisk försäljning hos Shell chemicals och gick sedan vidare till Kodak där han fick ansvar för försäljning och tjänster inom områdena för professionell, digital samt sjukvårdsinriktad bildhantering i Storbritannien och Europa.

Duncan har en akademisk examen i kemi från University of Durham. Han är gift, har två barn och är en hängiven cricketspelare.

Massimo Pizzocri

Vice President för Video Projector Sales & Marketing, Country Manager för Epson Frankrike och Managing Director för Epson Italien

Massimo började sin karriär på företaget hos Epson Italy 1999 och blev så småningom marknadsföringschef för Italien och därefter chef för strategisk marknadsföring inom hela EMEA-regionen.

År 2006 utsågs han till verkställande chef för Epson Italien och blev senare utsedd till Vice President för konsumentförsäljning inom Epson Europe B.V, där han ansvarade för försäljning av alla konsumentprodukter i EMEA-regionen såväl som för distributions- och detalj-/e-handelskanalerna. Före sin nuvarande roll utnämndes han till Vice President för Central- och Östeuropa och Vice President för Epsons professionella projektorverksamhet över hela EMEAR-regionen.

Innan Massimo började hos Epson inledde han sin karriär på DuPont, där han arbetade med grafisk design.

Massimo har bott i Italien, Tyskland och Storbritannien. Hans fritidsintressen är vandring och litteratur, och han är aktiv som volontär inom Röda Korset.

Epson Europe: Berättelsen om oss

Epson har alltid legat före sin tid. Bokstavligen. Företaget grundades år 1942 som en liten fabrik för klocktillverkning – Daiwa Kogyo Ltd. (sedemrera Seiko). Företaget lanserade modellen EP-101 år 1968. Detta var världens första kompakta, lätta digitala skrivare ur vilken namnet Epson ("EP-modellens son") föddes.

Epsons historia

Epsons drivkraft är innovationer, en önskan att förnya och ett behov av att tänja på gränserna. Det är just det som vi har ägnat oss åt de senaste 50 åren … och som vi tänker fortsätta med i framtiden. För oss är det inte bara en målsättning, utan ett uppdrag.