Innovativ skrivarhuvudsteknik

PrecisionCore är ett revolutionerande steg framåt för utskriftstekniken. Det har utformats för att leverera ökade hastigheter med oslagbar bildkvalitet, och utskriftskretsen med hög densitet genererar upp till 40 miljoner precisa prickar per sekund med enastående bläckplacering samt färre bildstörningar och skavanker.

Ett paradigmskifte för utskrifter

PrecisionCore-tekniken har en fantastisk förmåga att skala och leverera oslagbar bildkvalitet och representerar en fundamental förändring inom utskriftslösningar.

MicroTFP-utskriftskrets

Hjärtat i PrecisionCore är PrecisionCore MicroTFP-utskriftskretsen. Utskriftskretsen är modulär och kan användas i olika konfigurationer med skrivarhuvuden.

Enastående hastighet och utskriftskvalitet

Baserat på ”thin film piezo”-tekniken (TFP) som Epson har använt i kommersiella storformatsskrivare erbjuder MicroTFP PrecisionCore-utskriftskretsen en oerhört förbättrad grundläggande prestanda jämfört med vanliga piezo-skrivarhuvud. Exempel på detta är snabbare hastigheter och mer precis punktplacering. Piezo-ställdon för tunn film, som pumpar ut bläckdroppar, är endast 1 mikron tjocka och kan mer exakt kontrollera droppens storlek och volym vid hastigheter upp till 50 000 gånger per sekund per munstycke. Dessutom kan PrecisionCore-skrivarhuvud leverera professionella resultat vid mycket höga hastigheter samt oslagbar bildkvalitet genom att öka längden på munstyckesplattan och därmed längden på munstyckeslinjen från 1 tum till 1,33 tum.

En utökad potential

Modulära PrecisionCore-kretsar kan kombineras på olika sätt för att skapa olika varianter av skrivarhuvud, från industriella presslinjehuvud till stationära serieskrivarhuvuden. Allt eftersom det fortsätter att utvecklas kommer PrecisionCore att vara en bestående plattform för bläckstråleteknik med en potential som fortfarande ser stora utvecklingsmöjligheter.

Vi formar framtidens utskrifter med värmefri utskriftsteknik

Genom att byta från laserskrivare till värmefria skrivare kan du minska energiförbrukningen och därmed även utskrifternas miljöpåverkan.