SNABB, TILLFÖRLITLIG SERVICE FÖR DINA EPSON-PRODUKTER

CoverPlus är Epsons förlängda garanti- och serviceplaner som ger dig trygghet och skydd för alla delar och allt arbete under CoverPlus-avtalets löptid.
COVERPLUS

Skydd som ger dig trygghet

Vi engagerar oss för att erbjuda snabb, tillförlitlig service för att säkerställa att dina Epson-produkter åter fungerar smidigt så snart som möjligt.

Prioriterade servicebesök

Vi prioriterar din CoverPlus-reparation. Vårt nätverk med auktoriserade servicetekniker säkerställer att vi kan hantera din reparation punktligt och bekvämt för dig.

Genuina reservdelar och arbete

Installeras av Epson-utbildade tekniker. Alla reparationer på Epson-produkter använder genuina reservdelar från Epson som tillverkas enligt samma höga specifikationer som din produkt. Epsons lokala och centrala lager säkerställer också att reservdelar är tillgängliga, vilket minskar eventuella driftstopp.

Livstidssupport

När du köper en Epson-produkt får du teknisk hjälp under hela livscykeln. Du kan dra fördel av vår omfattande kunskapsbas på vår supportwebbplats eller kontakta oss via chatt, e-post eller telefon. Vi finns här för att ge support och vägledning för din nuvarande Epson-produkt, såväl som att hjälpa dig med att välja och specificera rätt Epson-produkt för dig.

Hitta din produkt

Hitta din produkt och se vilka CoverPlus-paket som är tillgängliga.

Standardgaranti jämförd med CoverPlusStandardgaranti
CoverPlus
Programmet Product Life Cycle Extension
Antal år som omfattas1–2 år som standardUpp till totalt fem årUpp till totalt åtta år för kvalificerande produkter
SvarstidSvarsmålPrioriterad svarstidPrioriterad svarstid
Uppgradera standardmässig servicetypNejJaJa

Servicetyper som vi tillhandahåller

CoverPlus erbjuder ett antal serviceutbud:

Hur man köper CoverPlus

Börja använda din förlängda CoverPlus-garanti i fem enkla steg.

Hur man köper programmet Product Life Cycle Extension

Förläng din Epson-produkts livslängd genom att köpa vårt nya garantialternativ som erbjuder extra skydd och säkerhet för din investering.

Glöm inte bort att registrera CoverPlus

När du har köpt din Epson-produkt måste du köpa CoverPlus-paketet inom 60 dagar. När du väl har köpt CoverPlus-paketet har du åtta månader på dig att registrera din produkt online.

Frågor och svar

När kan jag köpa ett CoverPlus-paket?

Du kan köpa ett paket upp till 60 dagar efter den dag din Epson-produkt installerades.

När börjar täckningsperioden för Epson CoverPlus-servicepaketet?

Paketen omfattar assistans från och med den dag då produkten som de är registrerade mot installeras. Ett 3-årigt CoverPlus-paket gäller exempelvis tre år efter inköpet av din produkt.

Finns det någon gräns för hur många gånger jag kan få min produkt reparerad under täckningsperioden?

Det finns ingen gräns för hur många gånger en produkt kan repareras inom ramen för Epson CoverPlus. Epson har rätt att byta ut produkten mot en lämplig motsvarighet om ytterligare reparation inte är möjlig.

Hur vet jag när täckningsperioden för min produkt närmar sig sitt slut?

Gå till https://warrantycheck.epson.eu/ och ange ditt serienummer, så visas din standardgaranti och en eventuell förlängd garanti som har registrerats för din produkt.

Hur begär jag service?

Du kan ringa, skicka e-post eller chatta med din lokala Epson-support. En fullständig förteckning över telefonnummer och kontakter finns här [URL till avsnittet för CIC-begäran eller support]