VI SKAPAR FRAMTIDENS UTSKRIFTER MED VÄRMEFRI TEKNIK

Epsons bläckstråleskrivare använder mindre ström och sparar energi.

© Jasper Gibson

Värmefri teknik

Det är ett erkänt faktum att vi står inför en global klimatkris. Om vi inte ändrar vårt sätt att leva kommer vi snart att se drastiska förändringar i planetens ekosystem. En av de saker vi kan förändra är hur vi konsumerar energi.

Förbränning av fossila bränslen för att skapa el producerar stora mängder CO2. Som företag och individer måste vi nu agera för att spara energi och börja använda förnybara energikällor. Att välja ett hållbart alternativ är inte ett val, det är ett måste.

Vi behöver helt enkelt: TURN DOWN THE HEAT. Att växla till värmefri teknik för låg energiförbrukning är en av de saker vi kan göra. Även små förändringar kan göra en stor skillnad i slutändan. Om alla på jorden gör en liten förändring har det tillsammans en enorm positiv inverkan. Om vi alla tar ett steg i taget kan vi tillsammans förändra historien.

Visa produkter

TURN DOWN THE HEAT

Epson och National Geographic har ingått ett samarbete för att öka medvetenheten om hur värmebevaring är ett bra sätt att minimera vår miljöpåverkan. I den här korta videon förklarar Katey Walter Anthony från National Geographic hur värme förstör permafrosten: ”Att inte öka uppvärmningen är ett av de bästa sätten att minimera vår miljöpåverkan. Om du väljer värmefri teknik för att sänka energiförbrukningen minskar utsläppen av växthusgaser, vilket hjälper oss att sakta ner upptinandet av permafrosten i Arktis.”

© Jasper Gibson

Jämförelse av utskriftsprocessen

Laserskrivare och bläckstråleskrivare kan se identiska ut på utsidan. Det är insidan som räknas. Epsons värmefria teknik kräver ingen värme under bläckutmatningsprocessen. I stället utsätts piezoelementet för tryck. Det fjädrar bakåt och framåt och släpper ut bläcket från skrivarhuvudet.

Fördelar med värmefri teknik

Öka produktiviteten och minska miljöpåverkan utan kompromisser.

Lägre energiförbrukning sparar energi och pengar

Epsons värmefria teknik förbrukar upp till 83 % mindre energi1, eftersom den inte använder värme för att komma igång. Eftersom bläckstråleskrivare inte har någon fixeringsenhet att värma minskar energiförbrukningen betydligt.

Färre utbytesdelar, mindre miljöpåverkan

Laserskrivare har vanligtvis fler förbrukningsartiklar och kräver i många fall regelbundet byte av trumma, överföringsenhet och fixeringsenhet. Tack vare den värmefria tekniken producerar våra bläckstråleskrivare upp till 96 % färre förbrukningsvaror jämfört med laserskrivare2.

Spara tid med konsekvent höga utskriftshastigheter

Med Epsons värmefria teknik behöver skrivaren inte värmas upp när den slås på eller startas från viloläget. Detta innebär att den börjar skriva ut omedelbart, vilket gör den upp till 50 % snabbare från redo-läget jämfört med laserskrivare3.

Färre ingrepp ökar produktiviteten

Den värmefria konstruktionen hos Epsons bläckstråleskrivare innebär att det finns färre delar som kan gå sönder, vilket minskar antalet ingrepp som krävs.

Upp till 83 % mindre energiförbrukning jämfört med laserskrivare1
Använder upp till 96 % mindre förbrukningsvaror jämfört med laserskrivare2
Upp till 50 % snabbare från redo-läget jämfört med laserskrivare3

Prova själv och upptäck fördelarna med Epsons värmefria teknik

Hitta den perfekta skrivaren för dina behov med vårt sökverktyg.

Visa sortimentet
WF-C8190DW

Upptäck hur mycket CO2 och elektricitet du kan spara

Oberoende tester visar att Epsons WorkForce Pro-modeller använder upp till 83 % mindre energi än laserskrivare och laserkopiatorer1. Se hur mycket energi och koldioxid som du kan spara genom att använda kalkylatorn.

Ta reda på mer

Kontakta oss

Om du vill ha mer information om Epsons lösningar anger du dina uppgifter nedan så kontaktar en Epson-representant dig.

Fält som har markerats med en asterisk (*) är obligatoriska.

Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Jag skulle vilja få information via e-post om Epsons kommande produkter, kampanjer, erbjudanden och evenemang.
Jag bekräftar att jag är över 16 år.

Ta reda på mer om Corporate Social Responsibility

Miljö

Vi har alla en roll i bygget av en bättre framtid.

Ta reda på mer

Samhälle

Vi har ett starkt engagemang för att skapa en säker, laglig och hållbar verksamhet.

Ta reda på mer

Etik

Att glädja och överraska våra kunder med innovativa produkter är bara början.

Ta reda på mer

Miljö

Vi har alla en roll i bygget av en bättre framtid.

Ta reda på mer

Samhälle

Vi har ett starkt engagemang för att skapa en säker, laglig och hållbar verksamhet.

Ta reda på mer

Etik

Att glädja och överraska våra kunder med innovativa produkter är bara början.

Ta reda på mer
  1. Baserat på Epsons beräkningar använder Epson WorkForce Pro WF-C8190DW 83 % mindre energi jämfört med HP Color LaserJet Enterprise M750dn, den bästsäljande modellen i A3-segmentet för enfunktionsfärgskrivare med kapacitet på 21–30 sidor/minut (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, leveranser Q4 2015 till Q3 2019, publicerat Q2 2020). Metoden baseras på ”typisk energiförbrukning”, som definierats under och/eller simulerats med hänvisning till ENERGY STAR-testförfarandet och presenterat i kWh per år. Koldioxidbesparing beräknad som proportionell visavi energibesparing, baserat på en genomsnittlig generering av kg koldioxid per kWh använd elektricitet.
  2. Jämförelse av lagringsutrymme baserat på Epsons beräkningar av utrymmesbehov för den tillräckliga mängd förpackade förbrukningsvaror som behövs för att skriva ut 6 000 sidor på 12 SFP- och MFP-skrivare (3-i-1) utvalda bland de 50 procent mest sålda svartvita laserskrivarna för A4-format (klassen för under 20 sidor/minut) som anges i IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2019Q2-data, resultaten för FY17. Genomsnittlig tonerpaketenhetsvolym och -kapacitet för respektive modell har beräknats av Epson enligt de mått och kapacitet för tonerpaket som tillverkaren publicerat för respektive modell (per augusti 2019). Den faktiska storleken på samt antalet tonerkassetter som krävs varierar beroende på laserskrivarens modell. Angiven bläckåtgång för EcoTank-förbrukningsartiklar är simulerade värden beräknade av Epson, baserat på ISO/IEC24711-metoden med hjälp av testmönster för ISO/IEC19752.
  3. Baserat på Epsons beräkningar – tidsbesparingar med Epsons bläckstråleskrivare för företag beräknade genom jämförelse med genomsnittliga minsta ”utskrifts-/kopieringstid” (”från föregående jobb”, ”från Redo-läge” eller ”från viloläge”) hos laserenheter för företag, så som rapporterat av ENERGY STAR, tillagda till den tid det tar att skriva ut återstående sidor med maximal hastighet i ett kontorsutskriftsjobb av genomsnittsstorlek och multiplicerat med det genomsnittliga antalet utskriftsjobb per år, enligt Keypoint Intelligence. Laserskrivarmodeller identifierade via IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, leveranser från tredje kvartalet 2016 till andra kvartalet 2020, publicerad andra kvartalet 2020.