INTERAKTIV INLÄRNING FRÅN EPSON

Varför Epson?

En skalbar displaystorlek på upp till 100 tum (254 cm) samt ett antal avancerade funktioner tillför lektionerna flexibilitet och interaktivitet. Ta in en spännande ny utbildningsvärld genom att skapa en inlärningsmiljö där studenterna får en perfekt vy från var som helst i klassen, där de kan medverka på projektionsytan och även delta med sina egna smarta enheter.

Epsons interaktiva undervisningslösningar ger Lärarna frihet att skapa digitala inlärningsupplevelser som uppfyller dagens tekniskt medvetna lärares och studenters förväntningar på att främja en deltagande och effektiv inlärning.

LÄS MER

Inom utbildning har Epson en interaktiv marknadsandel på 72,1 % sett över EMEAR1.

Förbättrad inlärning via interaktivitet

Epsons interaktiva undervisningslösningar gör det enkelt att visa och redigera många olika innehåll genom touch eller dubbla pennor, i klassrummet såväl som i föreläsningssalen. Kommentera presentationer i realtid, skriv, rita och lägg till kommentarer och svar direkt på projektionsytan, samt spara och dela gemensamt arbete.

Våra nya interaktiva pennor är bekvämare att använda, med hårda eller mjuka spetsar och en tre gånger längre batteritid jämfört med föregående modeller. Vissa projektorer har även pekstyrning för ännu enklare engagemang.

Avancerad interaktiv lösning för lärare

Epson-projektorer för utbildning erbjuder två interaktiva pennor (endast EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-685Wi, EB-680Wi, EB-675Wi) med en ny penndesign som gör det bekvämt att skriva, ett urval av hårda och mjuka spetsar samt touch-interaktivitet (endast EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-680Wi).

Alla modeller har omfattande funktioner för datorfri anteckning och förbättrad moderatorfunktion, samt funktioner för delad bild och interaktivitet för ultrabreda, multipla displayer. Användarna kan även styra tilläggsutrustning (exempelvis en dokumentkamera) direkt från projektorn, och samtliga modeller levereras med HDMI-ingångar, inbyggda 16-watts högtalare och mikrofoningång.

Främjar fantasin

Akademiska studier har visat att interaktiva klassrumsenheter som t.ex. Epsons sortiment utbildningsprojektor kan hjälpa studenterna att utveckla en betydligt större kreativitet, flexibilitet och originalitet samt även förbättra motivationen att lära sig, och låter lärarna skapa fängslande och relevanta undervisningsmaterials2.

Intuitiv och enkel att använda

Alla våra interaktiva undervisningslösningar har omfattande anslutningsmöjligheter som är enkla att installera och använda, med omfattande funktioner och appar för att dela information enkelt och engagerande. De skapar de engagemang i alla inlärningsmiljöer, från snabb anslutning till studenternas datorer till trådlös åtkomst för smartphones och surfplattor.

Främjar kritiskt tänkande

Interaktiva undervisningslösningar erbjuder fler verktyg för att engagera alla studenter och ge dem mer möjlighet att utöva sina vitala färdigheter än traditionella undervisningsmetoder. Studenterna kan använda sina surfplattor, bärbara datorer och smartphones för att svara på flervalsfrågor, rösta i enkäter eller ge feedback, med resultat som visas direkt på displayen. Detta hjälper till att involvera hela klassen i diskussionen - särskilt praktiskt vid större klasser - samtidigt som det personliga engagemanget och den relativa anonymiteten uppmuntrar till mer interaktion från långt fler studenter.

Förbättrar den tekniska förmågan

Tekniska förmågor är mycket viktiga för en modern arbetsplats oavsett bransch, och interaktiva produkter hjälper till att ge lärare och studenter de kunskaper de behöver, nästan som en biprodukt av interaktionen med lektionsmaterial och uppgifter. Epsons interaktiva displaylösningar uppmuntrar studenterna att interagera med kreativa aktiviteter och visar upp deras arbete på stor duk, förbättrar datorkompetensen och gör dem bekanta med trådlös åtkomst och projektorteknik.

Anslut och samarbeta

Problemfria interaktiva presentationer

Håll dig fokuserad med ett datorlöst anteckningsläge som ger omedelbar åtkomst till whiteboardfunktioner, och ta direkt kontroll över din dokumentkamera från projektorn.

Förbättrade anslutningsmöjligheter

Anslut till datorer, DVD-spelare, dokumentkameror och mycket mer med flera olika HDMI-ingångar. Byt källa snabbt och behåll flödet i lektionen med hjälp av den nya startvyn, som ger tillgång till viktiga projektorfunktioner och kontroller. Samtidigt ger Wi-Fi som tillval ännu större rörelsefrihet, detta då presentatören inte längre är begränsade av kabellängden.

Inspiration genom engagemang

Lägg till en ny dimension i undervisningen genom att skriva, rita och lägga till kommentarer och svar direkt på projektionsytan. De nya interaktiva pennorna är bekvämare att använda med hårda eller mjuka spetsar och en tre gånger längre batteritid. Vissa projektorer har även pekstyrning för ännu enklare engagemang.

Ett stort urval av deltagare

Dela innehåll mellan klassmedlemmar med funktionen för flera datorer, vilket gör det möjligt att 50 personer delar innehåll från sina datorer. Den förbättrade moderatorfunktionen ger läraren ett enkelt sätt att välja upp till fyra av dem för visning på projektionsytan samtidigt.

Interaktiv presentation i stor skala

Skapa en enorm interaktiv widescreenyta med två projektorer som fungerar sömlöst tillsammans. Interaktivitet för flera projektionsytan innebär att hela bildområdet fortfarande kan användas för interaktiva funktioner.

Två bilder i en

Tillför djup till inlärningen genom vår funktion för delad bild som kan visa innehåll från två olika källor, till exempel ett lektionsschema från en dator och en stillbild eller ett videoklipp från en dokumentkamera.

Bildstorleken spelar roll

58 % av studenterna kan inte läsa allt innehåll på en 70-tums platt bildskärm3

 

Större bildstorlek innebär bättre synlighet och större läsbarhet ända längst bak i rummet. Epsons projektorer ger även enkel anslutning och är enklare att hantera och montera – en typisk 70-tums platt bildskärm kan väga 73 kg, medan EB-696Ui Full HD-WUXGA-projektorn bara väger 8,3 kg.

 
Epson projecion
Flat panel
60-tums platt bildskärm
Upp till 100-tums bildstorlek med Epson
No reflection

Ingen reflektion

Många platta bildskärmsmodeller har mycket blanka displayer, vilket innebär att innehållet kan döljas av reflexer från taklampor eller fönster. Detta är inget problem med en Epson-projektor eftersom den projicerar innehåll direkt på en vägg, duk eller whiteboard, vilket förhindrar irriterande reflektioner. Epsons projektorer är dessutom ljusstarka nog att användas i dagsljus utan att förlora i läsbarhet.

Platt bildskärm
Projektor
Unrestricted viewing

Obegränsat tittande

Vissa platta bildskärmar har begränsad betraktelsevinkel, vilket gör det svårt att se displayinnehållet om man inte tittar rakt framifrån. Detta är emellertid inte fallet med Epson-projektorer som inte har några sådana blinda fläckar, vilket gör att alla i rummet tydligt kan se innehållet.

Platt bildskärm
Projektor
Gentle on the eye

Behaglig för ögonen

För den som stirrar för länge på platta RGB-bildskärmar från nära håll – till exempel i samband med interaktiva presentationer eller utdragna samarbeten – kan dessa framstå som pixellerade och förorsaka värk i ögonen. Projektorer har mindre pixellering än platta bildskärmar och kan, med automatisk ljusjustering, beskådas bekvämt under längre perioder.

Hitta den perfekta bildstorleken för just ditt klassrum

Vårt interaktiva verktyg för tittavstånd låter dig beräkna den perfekta bildstorleken för projektorn, baserat på lokalens storlek, utseende och antal platser.

GÅ TILL VERKTYG

Produktserie

Kontakta oss

Om du vill ha mer information om Epsons lösningar för interaktiv inlärning, ange då dina uppgifter nedan så kontaktar en Epson-representant dig.

Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Jag skulle vilja få information via e-post om Epsons framtida produkter, kampanjer, erbjudanden och event.
Säkerhetskontroll

Detta bekräftar att en människa och inte ett virusprogram ligger bakom förfrågan.

Fält som har markerats med en asterisk (*) är obligatoriska.

  1. Baserat på resultaten för EMEAR-region under fjärde kvartalet 2016.
  2. Wei, W.J. och Lee L.C., 2013.
  3. Jämförelse mellan ledande 70-tumsmodeller med platt bildskärm samt 4k-upplösning (bästsäljande – i enheter – exkl. försäljning till hotell, enligt PMA-distributörsdata för Nordamerika; försäljning mellan jan-sept 2015) i en klassrumsutformad miljö med måtten 6,7 x 8,2 meter. När studenterna ombads att skriva ner sex korta informationsbitar från visade bilder, skrev 58 % av studenterna i åldrarna 12-22 år ned minst en av bitarna felaktigt. Baserat på amerikanska undersökningar som genomförts av Radius Research i april 2016.
Kontakta oss

Hoppa över