FÄRG FÖRÄNDRAR ALLT

Uppnå en klarare, mer livfull projektionsbild med färgat ljus (CLO) från Epson.

Visa hemmavideo
Visa företagsvideo
LJUSSTYRKA FÖR FÄRGAT LJUS (CLO)

99 % säger att Epson-projektorer har de mest livfulla färgerna1

Ingen säljer fler projektorer än Epson. Varför? Eftersom våra projektorer gör innehållet levande tack vare klara, livfulla och tydliga bilder även i skarpt upplysta rum.

Alla Epsons projektorer ger samma mått av vitt och färgat ljus (CLO), vilket betyder att de ger klara, livfulla färger. De är t.o.m. upp till tre gånger ljusstarkare än konkurrerande DLP-projektorer med ett chip1.

Njut av klara, livfulla färgar utan att det kostar skjortan. Epson projektorer med lika hög ljusstyrka för både vitt och färgat ljus innebär att ditt innehåll alltid kommer att se bra ut utan att du behöver spendera massor på en projektor med riktigt högt ljusflöde. Faktum är att du kan spara ännu mer eftersom våra projektorer ger dig upp till 15 års underhållning tack vare att såväl glödlampa som filter har en livslängd på upp till 10 000 timmar i ekoläge2.

Låg CLO

Hög CLO

Varför är CLO viktigt?

När färgljusstyrkan är lägre ser färgerna mattare och urvattnade ut. Enkelt uttryckt kan matta färger få hela bilden att se livlös ut. De kan också göra det svårt att se detaljer och det kan göra att det är svårare att upprätthålla intresse och uppmärksamhet. Det kanske inte är något bekymmer i ett mörklagt vardagsrum, men det kan vara ett verkligt problem i klassrummet när man håller en lektion eller på kontoret när man gör en viktig företagspresentation, särskilt om man befinner sig i ett rum med dåliga mörkläggningsmöjligheter. Som tur är visar Epson 3LCD-projektorer klara bilder även om du inte drar för persiennerna.

Jämförelse

I ett jämförande test valde 99 % av deltagarna att Epson har de mest livfulla färgerna jämfört med konkurrerande modeller1. 8 av 10 personer sade att Epson har den högsta bildkvaliteten och att de skulle välja att titta på sin favoritfilm med en Epson-projektor3.

Man sa saker som: "Min favoritfilm är Nyckeln till frihet och jag skulle vilja se den på denna projektor. Ljusstyrkan är mycket viktigt för mig och det här ser ännu bättre ut än på en TV" och "Denna projektor ser definitivt bäst ut och har en fantastisk kvalitet."

“Ljusstyrkan är mycket viktigt för mig och det här ser ännu bättre ut än på en TV...”

83 % väljer Epson3

A Epson B BenQ C Viewsonic D Acer E Optoma

Varför bry sig om CLO?

Endast ljusstyrka kan inte ta fram de realistiska färger som du ser i ditt dagliga liv. Efter denna filosofi är det bara Epsons 3LCD-teknik som kombinerar ljusstyrka och realistiska färger för att skapa levande, verklighetstrogna bilder. Vi gör detta genom att se till att det färgade ljus som våra projektorer visar är lika starkt som det vita ljuset.

Medan andra tillverkare tror att de kan förbättra bildkvaliteten genom att bara öka ljusstyrkan på sina projektores vita ljusflöde säkerställer Epson att dess projektorer har samma mått av vitt och färgat ljus (CLO). En ljusstyrka med högt ljusflöde är inte i sig lika med klara, livfulla bilder och en jämförelsevis låg CLO kan göra bilderna matta och färglösa. När färgljusstyrkan ligger på samma nivå som ljusstyrkan för vitt ljus i lumen får du emellertid livfulla, naturliga färger som ger liv åt ditt innehåll.

Hitta din produkt

Underhållning i hemmet

Företag

Utbildning

1 Färgljusstyrka (färgat ljus) i ljusaste läge, uppmätt av ett tredjepartslaboratorium enligt IDMS 15.4. Färgljusstyrkan varierar beroende på användningsförhållandena. Bästsäljande 3LCD-projektorer från Epson jämfört med bästsäljande DLP-projektorer med ett chipp enligt NPD-säljdata mellan maj 2017 och april 2018.

2 Lamp- och filterlivslängd på 10 000 timmar i ekonomiläge. Siffran bygger på en vanlig filmlängd på 105 minuter när projektorn är i ekoläge.

3 I augusti 2015 utförde Epson ett blindtest mellan sin 3LCD-projektor, EH-TW5200, och konkurrerande DLP-projektorer med en krets: BenQ TH681+, Optoma HD26; Acer H6510BD och Viewsonic PJD7822HDL. De konkurrerande projektorerna har samma upplösning som Epsons projektor (1 080 p upplösning (1 920 x 1 080), samma angivna lumental som Epson-projektorn eller högre och ett minsta kontrastförhållande på 10000:1.

Varje projektor var inrymd i en vanlig trälåda för att inte avslöja dess identitet. Kablar och fjärrkontroller var dolda och inget av projektorernas varumärken eller modellnamn nämndes. Epson anlitade ett oberoende företag för att genomföra en undersökning av 206 personer som fick se 4 statiska bilder på en bildslinga med alla projektorer inställda på det ljusaste standardfärgläget som fastställdes genom att testa med en ljusmätare. Tittarna fick frågor som bland annat: "Om du var tvungen att välja en av dessa projektorer idag, vilken skulle du välja att äga?". Tittarna hade möjlighet att ange vilken projektor som de föredrog eller att välja "Inget av dessa". 83 % valde Epson.