EPSON – DEN OBESTRIDDA LEDAREN INOM PROJEKTORER

VARFÖR HANDLA AV EPSON? VÄRLDENS MEST POPULÄRA PROJEKTORER

Epsons projektorer är med sin innovativa teknik, höga kvalitet och prestanda världsledande. Det är därför Epson har varit världens främsta projektortillverkare sedan 2001¹.

Marknadsandel för projektorer i världen

WIDE RANGE TO SUIT EVERY NEED

ETT BRETT SORTIMENT SOM PASSAR ALLA BEHOV

Epson har som reaktion på sina kunders önskemål utökat sitt sortiment och erbjuder en stor mängd modeller som passar alla behov, från lätta projektorer på 4 000 ANSI lumen till kraftfulla modeller på 10 000 ANSI lumen.

Utöver företag och utbildningsbranschen lämpar sig Epsons sortiment för användare i mer utmanande miljöer, t.ex. fabriker, klubbar och arenor. Vissa av Epsons projektorer är damm- och sandsäkra, medan andra fungerar i temperaturer ända upp till 50 °C.

Epson har även utvecklat ett antal installationsprojektorer som fungerar i praktiskt taget alla vinklar – även lodrätt. De passar perfekt för projicering på golv för att skapa dynamiska upplevelser under evenemang och i museer.

Varje modell är späckad med funktioner som ger lägsta möjliga driftskostnader, gör den enklare att använda och ger den bästa bildkvaliteten.

UNIKA EGENSKAPER

De unika egenskaper Epson har designat gör projektorerna så effektiva och lättanvända det bara går.

Omedelbart på/av

Tekniken innebär att projektorerna inte behöver värmas eller kylas

EasyMP

Ett program för fjärrkonfiguration och fjärrövervakning av projektorer som kan skicka e-postaviseringar om problem som behöver åtgärdas, t.ex. lampor som överhettas

Superupplösning

Ger en bildkvalitet som är bättre än HD

Edge blending-teknik

Projicera utan skarvar från ett flertal datorer och projektorer och skapa väldigt stora bilder

”Virtuell” bildskärm på flera skärmar

Gör det möjligt att visa bilder från fyra separata program på en dator med fyra projektorer

USB-adapter för snabb trådlös anslutning

För trådlös anslutning via plug and play

ENKELT UNDERHÅLL

Dammfiltren på Epsons projektorer sitter på sidan eller framsidan så att de ska vara enkla att komma åt, och de skjuts enkelt på plats. Dessutom finns lampluckan på projektorns ovansida. Lampan kan därmed enkelt bytas ut utan att projektorn behöver monteras ned om projektorn har installerats korrekt (upp och ned).

Trygghet

Både huvudenheten och lampan i alla Epsons projektorer kommer med garantier så att du ska vara trygg.

EASY MAINTENANCE

VAD ÄR FÄRGLJUSSTYRKA ELLER FÄRGAT LJUS (CLO)?

När du tittar på en favoritfilm eller spelar ett spel du gillar, är färgen en viktig del av bildkvaliteten. Vissa projektorer ger bilder som kan kännas mer matta och överexponerade, men med Epsons hemmabioprojektorer mäter vi ljusstyrkan för rött, grönt och blått ljus. Vad ger det dig? Jo, det garanterar ett högt ljusflöde, vilket ger en mer ljusstark och färgglad bild.

WHAT IS COLOUR BRIGHTNESS OR COLOUR LIGHT OUTPUT (CLO)?

DU FÅR UPP TILL TRE GÅNGER KLARARE FÄRGER MED EPSONS PROJEKTORER²

Tack vare 3LCD-tekniken har Epsons projektorer betydligt större färgljusstyrka än DLP-projektorer med ett chip, eftersom vi mäter både det vita och det färgade ljuset. Detta ger klara färger som är upp till tre gånger mera ljusstarka2, så att bilden känns mer levande.

LÄS MER
YOU GET UP TO THREE TIMES BRIGHTER COLOURS WITH EPSON PROJECTORS

3LCD-TEKNIK OCH ANNAT

3LCD

Epsons projektorer är utrustade med en 3LCD-projiceringsmotor som ger ljusstarka, tydliga bilder med många detaljer och klara färger.

PERFEKTA FÄRGER SOM ÄR TREVLIGA ATT SE

DLP-projektorer med ett chip har ett färghjul som roterar snabbt, och färgerna visas bara sekventiellt.

Epsons 3LCD-system fungerar på ett annat sätt. Speglar delar upp det vita ljuset från projektorlampan i rött, grönt och blått ljus. Alla dessa tre ljusfärger passerar sedan genom en separat LCD-panel och kombineras ihop igen via ett prisma innan bilden visas på skärmen.

Med DLP-teknik med ett chip kan färgerna ibland delas upp eller så kan en regnbågseffekt uppstå. Detta sker när ögat uppfattar de enskilda färgerna, och det är en följd av att färgerna projiceras sekventiellt av färghjulet. Med Epsons 3LCD-teknik undviks detta genom att alla de tre grundfärgerna i varje bildpunkt inkluderas, och det ger korrekt återgivna färger som är trevliga att se på.

HÖG FÄRGLJUSSTYRKA

Många tillverkare anger endast ljusstyrkan för vitt ljus i sina projektorer. Det ger inte användarna en rättvisande bild, eftersom många projektors färgade ljus är betydligt svagare än det vita ljuset.

Epson mäter både det vita och det färgade ljusets styrka. Alla Epsons projektorer ger samma mått av vitt och färgat ljus, vilket ger djupa och naturliga färger.

HÖG KONTRAST OCH DJUPARE SVÄRTA

Epsons oorganiska C2Fine 3LCD-paneler har ett oorganiskt justeringsskikt och vertikalt justerade flytande kristaller. Det ger mjuka och jämna bilder med hög kontrast och djupare svärta.

ENERGISNÅLT

3LCD-projektorer är i genomsnitt 25 procent mer energisnåla än DLP-projektorer med ett chip³, vilket hjälper till att minska elräkningen och påverkan på miljön.

Accurate Colour
High Colour
High Contrast
Energy Efficency

TITTA NÄRMARE PÅ VÅRT UTBUD AV PROJEKTORER NEDAN:

De unika egenskaper Epson har designat gör projektorerna så effektiva och lättanvända det bara går.

Photo: Product 1

Hemma

Uppslukande storbildsvisning

Photo: Product 2

På resa

Ultramobila presentationer utanför kontoret

Photo: Product 3

Korta avstånd

Exceptionellt kort projektionsavstånd i små utrymmen

Photo: Product 4

Installation

Stora nyheter för stora presentationer

Photo: Product 5

Utbildning

Prisvärd, interaktiv undervisning

¹ Undersökningen utfördes av Futuresource Consulting Limited under perioden 2001 till 2012.

² Jämfört med ledande DLP-projektorer med ett chip för underhållning i hemmet. Epsons 720p-projektorer är tre gånger så ljusstarka. Epsons 1080p-projektorer är konsekvent två till tre gånger så ljusstarka. Baserat på NPD-data mellan juli 2011 och juni 2012. Färgljusstyrkan (färgat ljus) uppmätt i enlighet med IDMS 15.4. Färgljusstyrkan varierar beroende på kundens användning.

³ Datakälla: ProjectorCentral.com januari 2012. Genomsnitt för 1 122 leveransmodeller för vilka tillverkarna angav ANSI lumen och totaleffektdata för alla upplösningar och ljusstyrkenivåer. Energieffektiviteten mättes i watt per ANSI lumen. Den mättes för både 3LCD-projektorer och projektorer med ett chip i vart och ett av de fem ljusstyrkesegmenten. 3LCD-projektorer krävde i genomsnitt mindre elektricitet per ANSI lumen i vart och ett av de fem segmenten.