GOBOARD EDUCATION-PROGRAMVARA

Lösningen för samarbetsbaserad undervisning

Visa videon Hämta provversionen

Engagerade i ansluten inlärning

Vårt engagemang avseende produktkvalitet, teknik, relationer, service och support är anledningen till att vi har varit en marknadsledare leverantör av projektorer under mer än 18 år.1

Med allt från samarbete i undervisningslokaler till flexibel inlärning på flera platser har Epsons teknik länge varit ett ovärderligt verktyg med fokus på kraftfulla studieupplevelser för både lärare och elever. Våra lösningar hjälper till att göra inlärning mer engagerande och mer effektiv, eftersom information flödar fritt och interaktivitet är en hörnsten i varje lektion.

Just nu har behovet av undervisning på flera platser aldrig varit större. Därför fokuserar vi vår uppmärksamhet på innovativa lösningar som tillgodoser behoven hos dagens ständigt uppkopplade elever och de lärare som formar deras framtid. GoBoard Education är den senaste i denna långa rad med innovationer för utbildning.

Kommunicera, skapa och samarbeta

GoBoard Education-programvaran ger användare möjlighet att kommunicera, skapa och samarbeta via ett whiteboard med många integrerade funktioner som drivs av den programvarubaserade hubben. Enkla och välbekanta funktioner med fokus på lättanvända anteckningsfunktioner och integrering med några av marknadens mest populära videokonferenslösningar, inklusive Zoom, Microsoft Teams, Google Meet och många andra.

Med kombinerade trådlösa anslutningar kommer alla elever att kunna se whiteboarden och dela sina skärmar under lektionen. De elever som är anslutna till samma nätverk som hubben kan också få kontroll över whiteboarden, vilket ger lärare och elever tillgång till verkligt samarbete oavsett var de befinner sig.

GoBoard Education-programvaran består av tre delar:

För undervisningsmiljön – ska installeras i en stationär dator eller lärarens bärbara dator eller båda

Som namnet antyder är hubben den programvara som tillhandahåller anslutningarna till de kompletterande apparna som krävs för att få ut det mesta av GoBoard Education och den trådlösa skärmdelningsfunktionen.

Den programvarubaserade GoBoard Education-hubben är utformad för att installeras i antingen lärarens bärbara dator eller en stationär dator som är installerad i studiemiljön (datorn måste köra Windows 10).

Mer information

För lärare – medföljande programvara för innehållshantering – ska installeras i lärarens bärbara dator

Erbjuder lärare ett bekvämt sätt att hantera och skapa sitt innehåll. Utformad för att installeras i lärarens bärbara dator.

Huvudfunktioner:

 • Konfiguration av lärarens inställningar.
 • Indexering och hantering av ämnen och innehåll i lektioner.
 • Åtkomst till innehåll oavsett var läraren befinner sig (det är inte nödvändigt att vara ansluten till hubben för att få åtkomst till lektionsinnehåll).
 • Framtagning av frågelekar och enkäter för användning under lektioner.

För elever – installeras i elevernas mobila enheter som är anslutna till samma nätverk som den programvarubaserade ”hubben”

Ger elever möjlighet att samarbeta i studiesessioner med möjlighet att visa och redigera whiteboarden (med tillstånd från läraren).3

Kompletterande appar tillgängliga för:

 • iOS
 • Android
 • Chromebook
 • Windows

Hämtas kostnadsfritt.

Viktiga funktioner

Fokus på att leverera kraftfulla studieupplevelser i kombination med en funktionsrik whiteboard för att skapa helt samarbetsinriktade studiesessioner

I tillägg till grundläggande whiteboardfunktioner, t.ex. anteckningar, omfattar GoBoard Education-programvaran en integrerad webbläsare, automatisk ritning (förvandlar det som ritas för hand till illustrationer eller former), handskriftsigenkänning, internetsökning efter bilder/videor/webbsidor, tal-till-text och röststyrning samt möjligheten att importera och navigera i PDF-filer, Office 365-filer och många andra ledande filformat för utbildning.

Kompatibilitet med videokonferenslösningar

När GoBoard Education integreras med ett brett utbud av videokonferenssystem, inklusive Zoom, Microsoft Teams och Google Meet, får elever som studerar på distans möjlighet att delta i lektionen, visa whiteboarden och dela sina skärmar oavsett var de befinner sig.

När elevers enheter är anslutna till samma nätverk som GoBoard Education-hubben kan de använda den kompletterande GoBoard-appen. Detta innebär att läraren kan ge eleven möjlighet att samverka med (och lägga till eget innehåll på) whiteboarden. Elever som använder den kompletterande appen kan också besvara alla enkäter och frågelekar som läraren använder som en del av lektionen.

Trådlös bilddelning

Med hjälp av AirServer kan innehåll på användarnas skärmar delas via kompatibilitet med trådlösa protokoll som Apple AirPlay, Miracast och Google Cast.2

Inbäddning av innehåll

Bädda in innehåll från tredje part i whiteboardsessionen. Microsoft Office- och PDF-filer, videor och webbplatser kan läggas till på whiteboarden och navigeras som en del av lektionen.

Inspelning/sammanfattning

En sammanfattning av lektionen kan genereras när en session avslutas, tillsammans med möjlighet att inkludera alla filer som importerades till whiteboarden under lektionen. Whiteboardsessionen kan dessutom sparas som en interaktiv fil för att göra det möjligt att fortsätta möten vid ett senare tillfälle.

Enkäter och frågelekar

Kan skapas före lektionen och sedan besvaras av eleverna i realtid under lektionen.3

Operativsystem för kompletterande appar

Android, iOS, Windows 10, Chrome

Kompatibilitet med molntjänster

Åtkomst till innehåll som sparats i OneDrive, Google Drive och DropBox.

Programvaran Teacher Console

Medföljande programvara för innehållshantering som hjälper lärare att skapa, hantera och arrangera sitt lektionsinnehåll.

Hur man skaffar lösningen

Registrera dig för en kostnadsfri 30-dagars provperiod med GoBoard Education-programvaran. Efter 30 dagar kan du välja en licens för ett, tre eller fem år. Fyll i dina uppgifter nedan om du behöver mer information, så kontaktar en Epson-representant dig.

Hur man skaffar lösningen

Hämta den kompletterande GoBoard Education-appen för elever från App Store, Google Play eller Chrome Web Store.

Hämta den kompletterande Windows-appen här.

Hämta den kompletterande Windows-appen

Handböcker och dokumentation

Download or view a user manual for your Epson product.

User Guides

Videor för användarsupport

Vi presenterar GoBoard Education

Så här använder du whiteboarden

Så här hanterar du innehåll och planerar lektioner

Så här ansluter du och samarbetar

Så här använder du de kompletterande apparna för elever

Så här skapar du omröstningar och quiz

Vanliga frågor

Läs våra vanliga frågor om din produkt.

Visa alla frågor

Kontakta oss

Om du vill ha mer information om Epsons lösningar, ange då dina uppgifter nedan så kontaktar en Epson-representant dig.

Fält som har markerats med en asterisk * är obligatoriska.

Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Jag skulle vilja få information via e-post om Epsons kommande produkter, kampanjer, erbjudanden och evenemang.
Jag bekräftar att jag är över 16 år.
 1. 2001 till 2019, 500 ANSI lumen eller mer, undantaget skärmlösa TV-apparater, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY20Q1.
 2. Drivs av AirServer. Apple AirPlay och Google Cast kräver att både hubben och elevens enhet är anslutna till samma nätverk.
 3. Chattar, enkäter och test är endast tillgängliga för elever som använder den kompletterande appen och är anslutna till samma nätverk som hubben.