NÅ ERA MILJÖMÅL

Vi har utvecklat våra produkter så att de ska vara mer miljövänliga. Vi kan alltså hjälpa dig att uppnå miljömålen, och sänka kostnaderna åt dig samtidigt.

Play

FÖRBÄTTRA KUNDUPPLEVELSEN

Kolspåret blir en allt viktigare fråga inom handeln på grund av fler lagar och att konsumenterna blir allt mer miljömedvetna.

Vi på Epson tar fram miljövänligare teknik av princip och designar produkter som förbrukar mindre el. Vi har designat hela vårt sortiment så att det ska vara renare och miljövänligare. Därför kan vi hjälpa er att nå miljömålen och samtidigt spara pengar åt er.

SMART TEKNIK

SMART TEKNIK

Få ut det mesta av Epsons smarta teknik för att hjälpa till att spara el och resurser.

 • Vår färgkupongskrivare har ett sinnrikt patronhanteringssystem som garanterar att varenda bläckdroppe används.
 • Eftersom ingen kassaterminal behövs för TM-Intelligent-sortimentet slipper du köpa maskinvara och sänker elkostnaderna.
 • Vår kvittoskrivare är den första Energy Star-certifierade termokvittoskrivaren som förbrukar upp till 85 % mindre energi än konkurrerande skrivare i sin klass14 och som minskar kolspåret med upp till 22 %15.
 • SureColor SC-T-serien är också Energy Star-certifierad tack vare det strömsnåla PrecisionCore-skrivhuvudet som inte använder värme. Dessutom använder den miljövänliga, vattenbaserade bläck.

MINDRE UTRYMMESBEHOV

MINDRE UTRYMMESBEHOV

Genom att göra våra produkter mindre använder vi färre värdefulla resurser under tillverkningen, i förpackningarna och för transport. Därmed är de miljövänligare.

BÄTTRE ARBETSMILJÖ

BÄTTRE ARBETSMILJÖ

Uppnå miljömålen med den innovativa tekniken hos våra WorkForce Pro-skrivare.

 • Minska utsläpp och ljud med Epsons rena teknik som inte alstrar värme.
 • WorkForce Pro-serien tar upp mindre utrymme, eftersom skrivaren inte behöver ventileras.
 • Vårt RIP-system (Replaceable Ink Pack) räcker länge, så dessa skrivare behöver sällan ses till och har lägre koldioxidutsläpp när det gäller leveranser av bläck.
 • Inbyggd dubbelsidig utskrift, skanning, kopiering och faxning, så du kan använda mindre papper och spara resurser.

SÄNK ELKOSTNADEN, MINSKA FÖRBRUKNINGEN

SÄNK ELKOSTNADEN, MINSKA FÖRBRUKNINGEN

Vi försöker ständigt hitta på nya sätt att hjälpa dig att minska energiförbrukningen och uppfylla stränga krav på miljöstandarder.

 • Våra WorkForce Pro-skrivare behöver till skillnad från laserskrivare inte värmas upp. Dessutom förbrukar de upp till 80 % mindre energi än motsvarande laserskrivare16.
 • Epsons projektorer är fyllda med miljövänliga funktioner som minskar energiförbrukningen och som gör att lampan håller längre.
 • Våra skannrar är utrustade med ReadyScan-teknik och behöver därför mindre uppvärmningstid. Dessutom har de en energibesparande beredskapslägesknapp.

LÖSNINGAR

Hitta nya sätt att sänka energiförbrukningen, använda färre förbrukningsartiklar och använda värdefulla resurser mer effektivt med våra innovativa tjänster och lösningar.

MINSKA ENERGIKOSTNADER

MINSKA ENERGIKOSTNADER

Du slipper använda dator med vårt senaste sortiment av TM-Intelligent-butiksenheter som har integrerad styrning för kringutrustning med processorkapacitet. På så vis kan du sänka kostnaderna för maskinvaruinköp, el, service och underhåll.

LÄS MER

MILJÖVÄNLIGA PROJEKTORER

MILJÖVÄNLIGA PROJEKTORER

Få ut det mesta av våra projektorers miljöläge som hjälper dig att minska energiförbrukningen och elkostnaderna.

LÄS MER

SPARA ENERGI

SPARA ENERGI

Ta kontrollen över projektorparken med Epsons program EasyMP och se till att du inte slösar energi genom att låta en enda projektor stå på över natten.

LÄS MER

TEKNIK

Håll ett öga på framtiden och investera i grönare teknik. Detta hjälper dig att sänka energiförbrukningen och använda färre förbrukningsartiklar och ändå leverera enastående resultat med hög kvalitet.

PERMANENT SKRIVHUVUD

PERMANENT SKRIVHUVUD

Upplev hastighet, kvalitet, driftsäkerhet och effektivitet tack vare vårt PrecisionCore-skrivhuvud. Det skjuter iväg mycket exakt formade bläckdroppar som bara är en mikrometer i diameter och använder resurserna på effektivaste möjliga sätt.

LÄS MER

MILJÖVÄNLIGARE UTSKRIFTER

MILJÖVÄNLIGARE UTSKRIFTER

Minska påverkan på miljön med WorkForce Pro-skrivare som förbrukar upp till 80 % mindre energi än motsvarande laserskrivare16. Tekniken utan värme är mer energisnål än konkurrerande färglaserskrivare.

LÄS MER

FÄRRE INGREPP

Smart skanning

Bli snällare mot miljön med de nya RIPS-skrivarna (Replaceable Ink Pack System) för WorkForce Pro. Det är paket med stora volymer bläck som gör att du kan skriva ut 75 000 sidor innan du behöver byta ut det7.

LÄS MER

SMART SKANNING

SMART SKANNING

Välj en mer miljövänlig skanner till backoffice. Epsons ReadyScan LED-teknik minskar uppvärmningstiden, använder inget kvicksilver och minskar energiförbrukningen.

LÄS MER

MILJÖVÄNLIGA PROJEKTORER

MILJÖVÄNLIGA PROJEKTORER

Få ut det mesta av smart projektor-teknik som minskar energiförbrukningen.. Ett miljöläge, automatisk lampdimmer- och timerfunktion hjälper till att minska elräkningar eftersom 3LCD-tekniken gör projektorer 25 % mer energieffektiva17.

LÄS MER

7 Den genomsnittliga utskriftskapaciteten varierar beroende på hur utskrifterna ser ut och på användningsförhållandena. Mer information finns på www.epson.eu/pageyield

16 Jämförelse med de tio mest sålda A4-laserfärgskrivarna och flerfunktionsskrivarna i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien under det första kvartalet 2011, utrett av IDC. Energiförbrukningen beräknas med hjälp av tillverkarnas publicerade data för utskrifts-/genomsnittligt läge i juli 2011. Mer information finns på www.epson.se/workforce

17 Datakälla: ProjectorCentral.com jan. 2012. Genomsnitt för 1 122 leveransmodeller för vilka tillverkarna angav ANSI lumen och total effektdata, alla upplösningar och ljusstyrkenivåer. Energieffektivitet mättes som watt per ANSI lumen. Den mättes för både 3LCD-projektorer och projektorer med ett chip i vart och ett av de fem ljusstyrkesegmenten. 3LCD-projektorer krävde i genomsnitt mindre elektricitet per ANSI lumen i vart och ett av de fem segmenten.

PRODUKTER

Använd din budget så effektivt som möjligt genom att använda teknik som ger utmärkta resultat och samtidigt hjälper dig att sänka elförbrukningen. Epsons produkter är perfekta för butiker som vill förbättra sina miljöegenskaper och samtidigt spara pengar.

FÄRGKUPONGSKRIVARE

Kommunicera direkt med kunderna på ett sätt som sparar resurser, med hjälp av Epson färgkupongskrivare.

 • Smart bläckpatronshantering innebär att att varje droppe bläck utnyttjas. Detta gör att du använder resurserna på ett mer effektivt sätt.
LÄS MER
FÄRGKUPONGSKRIVARE

KVITTOSKRIVARE

Spara energi med varje kvitto du skriver ut, med hjälp av vår Energy Star-certifierade kvittoskrivare.

 • Den förbrukar upp till 85 procent mindre energi än konkurrerande skrivare i sin klass14.
 • Den minskar kolavtrycket med 22 %15.
LÄS MER
KVITTOSKRIVARE

STORFORMATSSKRIVARE

Skapa utskrifter av hög kvalitet för interna skyltar och affischer med våra storformatsskrivare som hjälper dig att minska miljöpåverkan.

 • SC-T-serien använder vattenbaserat bläck och är Energy Star-certifierad.
 • Epsons storformatsskrivare tar upp mindre plats på kontoret och i klassrummet, och förbrukar mindre energi under transport, vilket leder till lägre koldioxidutsläpp.
LÄS MER
STORFORMATSSKRIVARE

ETIKETTSKRIVARE

Använd material klokt genom att ordna filer och projektarbeten med vårt bärbara LabelWorks-sortiment.

 • Skriv ut en eller flera etiketter just när du behöver dem. Det ger mindre slöseri.
 • Använd bara så mycket av bandet som du behöver genom att skriva ut på många olika bredder upp till 24 mm. Du hittar garanterat rätt storlek.
LÄS MER
ETIKETTSKRIVARE

SKRIVARE

Minska miljöpåverkan med hjälp av våra WorkForce Pro-skrivares innovativa teknik.

 • Till skillnad från laserskrivare behöver de inte värmas upp, och de förbrukar upp till 80 % mindre effekt än motsvarande laserskrivare16.
 • Skrivarna tar upp mindre plats, eftersom de inte behöver något ventilationsutrymme.
 • Vårt RIP-system (Replaceable Ink Pack) räcker länge, så skrivarna behöver sällan ses till, kräver mindre logistik och har lägre koldioxidutsläpp.
LÄS MER
SKRIVARE

KONTAKTA OSS

Om du vill ha mer information om Epsons produkter för detaljhandeln, ange då dina uppgifter nedan så kontaktar en Epson-representant dig.

Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
Fyll i detta fält
(välj allt som stämmer in på dig)
Fyll i detta fält
Jag vill få nyheter och produktinformation från Epson.
Säkerhetskontroll

Detta bekräftar att en människa och inte ett virusprogram ligger bakom förfrågan.

Fält som har markerats med en asterisk (*) är obligatoriska.

INTRESSERAD AV MER INFORMATION ELLER PRIS?

KONTAKTA OSS

14 Baseras på enkel- och flerstationsskrivare i beredskapsläge. Värdet beräknas enligt Epsons testförhållanden. Flerstationsskrivare: TM-H6000IV (upp till 85 % mer effektiv än konkurrerande modeller), enstationsskrivare: TM-T88V (upp till 84 % mer effektiv än konkurrerande modeller), TM-T20 (upp till 79 % mer effektiv än konkurrerande modeller). Energiförbrukningen grundas på 300 kvitton per dag (och 30 checkar per dag för flerstationsskrivare) med skrivaren påslagen 24 timmar om dygnet under fem år.

15 Epson har genomfört livscykelbedömningen för referensprodukter med teknisk hjälp från CODDE, Bureau Veritas grupp LCA och centret för ekologisk design. Fördelningen av den potentiella globala uppvärmningen över hela livscykeln för var och en av skrivarna har jämförts med och utan förbrukningsartiklar och beräknats utifrån Epsons testförhållanden. Den potentiella globala uppvärmningen beräknas på produkttillverkning, transport, fem års användning och återvinning.

16 Jämförelse med de tio mest sålda A4-laserfärgskrivarna och flerfunktionsskrivarna & i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien & och Storbritannien under det första kvartalet 2011, utrett av IDC. Energiförbrukningen beräknas med hjälp av tillverkarnas publicerade data för utskrifts-/genomsnittligt läge i juli 2011. Mer information finns på www.epson.se/workforcepro