Äkta projektorlampor

Få bästa möjliga bildkvalitet och känn dig säker på att du använder en äkta, säker och pålitlig lampa

Det som du behöver veta

På Epson är vi stolta över att vi framställer högkvalitativa projektorer och lampor som är säkra, pålitliga och ger den bästa tittarupplevelsen. Därför vill vi ta upp ett problem som kan påverka användarna av projektorer. Det finns oäkta lampor tillgängliga på marknaden och samtidigt som vi välkomnar konkurrens är det viktigt att alla delar av projektorn tillsammans ger bästa möjliga prestanda och upplevelse för dig som användare. Epson har ingen kontroll över oäkta lampor och eftersom konsumenterna inte har någon garanti för kvalitet, tester eller regler kan det hända att dessa produkter inte är pålitliga. Oäkta lampor har ofta dålig kvalitet när det gäller ljusstyrka och livslängd och de utgör också ett verkligt hot då vissa förfalskade och oäkta lampor överhettas, lampan kan avge rök och lampkontakterna kan avge gnistor. Vi samarbetar med lagtjänstemän för att kunna beslagta falska produkter och vi delar även vår kunskap så att du kan undvika problem med oäkta och falska lampor.

Varför ska du köpa äkta lampor?

När du köper en Epson-projektor köper du det allra bästa inom projektorteknik från världens ledande tillverkare1. Vi ser till att varje del av alla projektorer har utvecklats till samma höga standard och därför har vi varit ledande i över ett årtionde1. Epsons äkta lampor är en del av den tekniken. Om du köper äkta produkter, köper du vårt löfte om att du får den bästa möjliga lampan för din Epson-projektor.

Med äkta lampor kan du njuta av en fantastisk bildkvalitet, få värde för pengarna och högre lamplivslängd, samt skydda din garanti och skydda dig mot potentiella risker.

Oäkta jämfört med äkta

Oäkta lampor kan överhettas och i värsta fall kan de orsaka brand i projektorn. Detta bevisar hur viktigt det är att investera i äkta produkter. Oäkta och falska lampor kan skapa många olika problem som påverkar din tittarupplevelse, din garanti och dina kostnader.

Opålitligt

Falska lampor kan försämras och misslyckas mycket snabbare än äkta.

Långvarig driftsäkerhet

Epson äkta lampor görs för att räcka länge och garantera livslängden för dina projektorer och kostnadseffektivitet på lång sikt

Osäkert

När du inte använder äkta lampor kan delar av din Epson-projektor som t.ex höljet eller kablarna överhettas, kopplas från eller skadas och i värsta fall kan rök avges från lampan och elektriska gnistor från lampkontakten.

Säkerställd säkerhet

Oäkta lampor kan ha en felmarginal på 65 % efter 2 000 timmars användning. Epsons äkta lampor är kvalitetskontrollerade och är därför ett mer tillförlitligt val. 2

Dålig bildkvalitet

Falska lampor kan resultera i felaktig färgprojicering, lägre ljusstyrkenivåer och flimrande bilder som stör din tittarupplevelse.

Tydlig och konsekvent bildkvalitet

Endast med Epsons äkta lampor kan du förvänta dig konsekventa resultat från din projektor med kontinuerligt ljusstarka och verklighetstrogna bilder.

Epsons projektorer ger klara och levande färger och klara, verklighetstrogna bilder tack vare vår unika 3LCD-teknik. För att säkerställa att din Epson-projektor ger lika hög återgivning av vitt och färgat ljus (CLO) hela dess livstid, rekommenderar vi att du använder Epsons äkta lampor.

Resultat av att använda lampor som inte är äkta:

Opålitligt

Osäkert

Dålig bildkvalitet

Så här undviker du att köpa en falsk lampa:

Det finns några enkla saker som du kan göra för att säkerställa att du köper en äkta Epson-lampa.

  • Gör ditt köp från en av Epsons officiella återförsäljare eller besök Epsons egen online-butik för lugn och ro.
  • Beställ tryggt från godkända återförsäljare och välkända säljare som är tillgängliga både online och offline
  • Var försiktig med att göra inköp som har ett betydligt lägre pris än rekommenderat. Frestas inte av billiga erbjudanden som du vet är för bra för att vara sanna
  • Kontrollera förpackningen; det ska inte vara några stavfel

Hårdare tag mot förfalskning

Vi samarbetar med lagtjänstemän för att hjälpa kunderna mot falska produkter och på bara några år har tusentals lampor redan konfiskerats. Som en del av vårt samarbete med lagtjänstemän har vi utvecklat en speciell färgskiftande etikett för att hjälpa dem att identifiera äkta produkter. Den placeras på alla lampkabinett och projektorlampförpackningar (introducerades 2012) så att det är enkelt att identifiera falska produkter.

10 000
timmars användning

Få upp till 10 000 timmars användning3

Vi anser att det är viktigt att erbjuda våra kunder lampor med en lång livslängd, men tyvärr gäller inte samma för oäkta lampor. Våra lampor ger upp till 10 000 timmars användning, vilket motsvarar att titta på en film varje dag under 15 år4.

Håll din garanti

Epsons lampor är speciellt designade och noggrant testade för att fungera med Epsons projektorer. De tillverkas enligt stränga kvalitetssäkringsstandarder som gör att Epson kan garantera att projektor och lampa fungerar optimalt. Eftersom det inte är möjligt för Epson att testa och utvärdera lampor som inte är äkta, kan eventuella fel som orsakas av dessa lampor sätta garantin ur spel5.

Se till att den passar ordentligt för den bästa bilden

Epsons lampor placeras noggrant i ett specialdesignat hölje för enkel och exakt placering inuti en Epson-projektor. Variationer i placeringen av lampan, antingen i ett hölje eller i projektorn, kommer att påverka projektorns ljusstyrka och bildkvalitet. Epsons lampor måste placeras korrekt för att ge optimal projektorprestanda – detta kan inte garanteras med oäkta lampor.

Projektorer

3D-projektorer

Känn att du är en del av upplevelsen med våra 3D-projektorer

Mer information
Projektorer

ProAV-serien

Imponera på en stor publik med våra kraftfulla projektorer

Mer information
  1. Störst marknadsandel för projektorer med 500 ANSI lumen eller mer. (Undersökningen är utförd av Futuresource Consulting Limited under perioden 2001 till 2015.)
  2. Testning av Epson baserat på IEC61947-1 ålderstest över 2 000 timmar på 34 oäkta lampor i september 2014.
  3. 10 000 timmar i eco-läge
  4. Bygger på filmlängden 105 minuter när projektorn är i ekonomiläge
  5. Omfattas av projektorgarantiperiod, nya utbyteslampor av en tre månaders garanti. Mer information om enskilda tekniska projektorspecifikationer, Epson coverplus-service och förlängda garantier finns på www.epson.se/garanti.
  6. Jämfört med ledande DLP-enkretsprojektorer för underhållning i hemmet. Epsons 720p-projektorer är tre gånger så ljusstarka. Epsons 1080p-projektorer är konsekvent två till tre gånger så ljusstarka. Baserat på NPD-data mellan juli 2011 och juni 2012. Färgljusstyrkan (färgat ljus) uppmätt i enlighet med IDMS 15.4. Färgljusstyrkan varierar beroende på kundens användning. Mer information finns på www.epson.se/clo