Sponsring

Mercedes AMG Petronas
Motorsport

:

:

:

  • Varv
  • KM banans längd
  • KM loppets längd

Vi är ett enda team som skapar global framgång

Epson är stolta över att vara en officiell Team Partner till Mercedes AMG Petronas Motorsport.

I takt med att teknik- och motorsportområdena utvecklas med halsbrytande hastighet, fortsätter Epson att stödja ett av de mest konkurrenskraftiga teamen i Formel 1™ genom innovation.

Från Epsons position som världsledande på det tekniska området, till Mercedes AMG Petronas Motorsport plats som regerande världsmästare inom kulmen av teknisk expertis, är detta ett väloljat samarbete.

Visa videoklipp

"Epsons användning av innovativ teknik för att ge prestanda är perfekt i linje med vad vi strävar efter att uppnå inom Formel 1™".

Toto Wolff, chef för Mercedes-Benz Motorsport

Produktintegrering

Över 150 Epson-produkter är för närvarande integrerade på olika avdelningar hos den regerande Formel 1™-världsmästaren – inklusive bläckstråleskrivare, scanners, 3LCD-projektorer och bärbara enheter.

Epsons teknik och produkter förbättrar förarnas, ingenjörernas och teammedlemmarnas effektivitet och kommunikation i syfte att erbjuda bästa möjliga prestanda, såväl på banan som i fabriken.

Storformatsskrivare

Utformar skillnaden som skapar mästare

En F1-bils prestanda på tävlingsdagen bestäms redan den dag bilen designas. För Mercedes AMG Petronas Motorsport är denna designcykel konstant, med kontinuerligt utveckling under året och ett öga på nästa säsongs bil.

Epsons SureColor-skrivare spelar en vital roll i denna process. De framställer högkvalitativa, detaljerade och storskaliga färg CAD-ritningar i färg att till hänvisa till under varje enskilt designsteg.

Ett huvudkrav är möjligheten att skriva ut, skanna och kopiera i färg. Detta gör att ingenjörerna tydligt kan identifiera de mått, den tolerans och de delar som kan förbättra bilens styrkor och eliminera eventuella svagheter.

Teamet använder Epson SureColor T5200, en produktiv storformatsskrivare med mångsidigt mediastöd för CAD-, GIS- och butikstillämpningar.

Upptäck mer om Epsons SC-T-serie och hela vårt sortiment med storformatsskrivare

LÄS MER

"De ljusstarka färger och skarpa linjer som framställs av Epsons SureColor T5200 kan få ett område att sticka ut snarare än bara smälta in i bakgrunden. Detta har visat sig vara avgörande för beslutsfattandeprocesserna ifråga om våra bilar och vår design."

Matt Harris, IT-chef på Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Etikettskrivare

Kommunicera med förarna

Inför säsongen 2016 införde Formel 1 strängare bestämmelser avseende radiokommunikation. Teknikerna behövde ett nytt sätt att hjälpa förarna att minnas de senaste förfarandena under loppen. I en bransch där bråkdelen av en millisekund ofta är avgörande, var det viktigare än någonsin att kunna påminna förarna om hur de skulle agera olika situationer.

Epsons ColorWorks-etikettskrivare var lösningen. Teamet använder dem för att skriva ut tydliga färginstruktioner som snabbt kan fästas på ratt och cockpit i de berömda silverpilarna mellan träningsvarven och precis före start. Även om detta inte längre är ett regulatoriskt krav fortsätter teamet att förlita sig på ColorWorks när så behövs.

Teamet transporterar sina race-kit till platser över hela världen varje säsong. När man anländer till platsen för ett lopp finns ytterst lite tid att bli startklar. Epsons LabelWorks-skrivare används för att märka komponenterna i olika kit, vilket möjliggör en snabb och effektiv nedpackning och installation varje lopphelg, där varje insparad minut är avgörande för att hålla sig steget före.

Teamet använder Epsons ColorWorks TM-C3500 för högkvalitativa färgetikettutskrifter och LabelWorks LW-Z900FK för snabba etikettutskrifter i krävande miljöer.

Läs mer om Epsons ColorWorks- och LabelWorks-sortiment

LÄR DIG MER OM COLORWORKS LÄR DIG MER OM LABELWORKS

"Allt förändras så fort mellan varje varv, vilket innebär att snabba etikettutskrifter med tydliga instruktioner är nyckeln för teamet."

Marcus Dudley, prestandaingenjör hos Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Skrivare

Effektivitet, driftsäkerhet och prestanda spelar roll

Epsons mångsidiga WorkForce Pro RIPS-skrivarsortiment används över hela teamet, från fabriken – där de används för att skriva ut dokument och komponentmonteringsinstruktioner – till själva banan, där de är vitala för ingenjörer och förare.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport transporterar sina race-kit till över 20 länder över hela världen – vilket innebär att ett kit kan ligga i en fraktcontainer i upp till tre månader. När de väl kommer fram måste skrivarna fungera perfekt, så att teamet kan fokusera på loppet.

Det finns inte alltid någon pålitlig strömkälla vid banan, men eftersom Epson WorkForce Pro RIPS-skrivarna erbjuder en lägre energiförbrukning kan annan, vital utrustning få företräde hos teamet. Deras effektivitet innebär också att inga bläckpatroner behöver bytas vid banan, vilket sparar avgörande tid och personal.

Teamet använder Epsons WorkForce Pro RIPS-skrivare, som använder upp till 96 % mindre energi än konkurrerande färglaserskrivare.

Upptäck mer om Epsons WorkForce Pro RIPS-sortiment

LÄS MER

"Att ta steget från laserskrivare till Epsons-bläckstråleskrivare innebär inte bara att vi får en bättre utskriftskvalitet: Eftersom skrivhuvudena inte skadas i samband med transport är de redo att användas så fort vi landar. Med Epsons skrivare kan vi bara packa upp dem ur kartongen och sätta igång."

Matt Harris, IT-chef på Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Smarta Moverio-glasögon

Se in i motorsportens framtid

Mercedes-AMG Petronas Motorsport-garaget erbjuder en unik upplevelse med augmented reality vid samtliga 20 Formel 1™-lopp. Epsons smarta Moverio-glasögon ger denna spännande värld liv, och låter garagets besökare gå bakom kulisserna och dyka ner i en av världens mest tekniska och exakta sporter.

Med hjälp av Epsons innovativa, bärbara teknik kan personer insupa garagets omgivningar medan projicerat material läggs på i de smarta glasögonen. Detta ger dem möjlighet att upprätthålla en fysisk verklighet när de utforskar en depå i slow-motion – eller tar reda på mer om ingenjörsteamets roller på tävlingsdagen genom att titta på depåväggen.

Moverios inbyggda kamera, gyroskop, GPS och andra sensorer gör det möjligt för programvaran att förstå användarnas rörelser och miljöer i syfte att främja innovativa upplevelser på ett helt nytt sätt.

Teamet använder Epsons smarta Moverio BT-300-glasögon som använder Epsons toppmoderna, silikonbaserade digitala OLED-displayteknik (organisk, ljusavgivande diod).

LÄS MER

"Användningen av bärbar teknik kommer med stor säkerhet att växa, och likaså efterfrågan på de upplevelser den erbjuder. Det finns inga andra konkurrenter som når upp till de standarder som Epson har etablerat med Moverio ”.

Victoria Vowles, marknadsföringschef på Mercedes AMG Petronas Motorsport

Epsons automatiska lösningar

Bertie filmas tillsammans med våra partners på Mercedes AMG Petronas Motorsport och baseras på den nya roboten WorkSense W-01. Bertie är utrustad med ett stort antal inbyggda sensorer, han lär sig snabbt och ett mycket spjuveraktigt sinne för humor.

LÄR DIG MER OM EPSONS AUTOMATISKA LÖSNINGAR

Tidslinje

Det har varit en spännande tid alltsedan Epson inledde sitt samarbete med Mercedes-AMG Petronas under 2015. Du kan se några av våra samarbeten här.

Epson och Mercedes-AMG Petronas Motorsport tillkännager globalt samarbete

Epson blev en officiell Team Partner till Mercedes AMG Petronas Motorsport, med uppgift att tillhandahålla expertkunskaper för bläckstråleskrivare, scanners, 3LCD-projektorer och bärbar teknik.

”Vi är mycket glada över att få välkomna Epson till Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Det är alltid ett rent nöje att få samarbeta med framtidsinriktade företag, och Epsons produkter passar perfekt för vår tävlings- och tillverkningsverksamhet. Vi ser fram emot den kommande säsongen och många framgångsrika år som partners."

Toto Wolff, chef för Mercedes-Benz Motorsport

LÄS MER

Realistiska färger

Den trefaldige F1-världsmästaren och Mercedes-AMG Petronas Motorsport-föraren Lewis Hamilton tar sig en titt på de fantastiska True Colors-projektorerna från Epson.

Epsons projektorer har samma nivåer vitt och färgat ljus (CLO), vilket betyder att de ger klara, livfulla färger även i kraftigt upplysta rum.

LÄS MER

Lewis får en bläckdusch

Lewis Hamilton medverkar i en ironisk film. Detta lekfulla innehåll har skapats av Epson i samarbete med Mercedes-AMG Petronas Motorsport för att uppmärksamma lanseringen av Epsons EcoTank-skrivare, samt för att markera dess revolutionerande påfyllningsbara bläckbehållarteknik och den stora mängd bläck som medföljer skrivarna.

LÄS MER

#DrivenbyEpson

I varje steg stöds motorsport-teamet Mercedes AMG Petronas av Epsons precisionsteknik.

LÄS MER

Teknisk monterings­utmaning

Vi utmanade en teammedlem hos Mercedes-AMG Motorsport och en Epson-tekniker på en jobbytarutmaning där de skulle konstruera en spoiler respektive en skrivare med hjälp av Epsons smarta Moverio Pro BT-200-glasögon. Klarade de utmaningen?

LÄS MER

Den finska Formula One™-stjärnan Valtteri Bottas hjälper Epson att förklara varför Finland ligger steget före inom grundskole­utbildning

Epson bekräftar på nytt vikten av interaktiv teknik och stora bildstorlekar som stöd inom olika utbildningsstandarder

VISA VIDEO

Otrolig uthållighet

För att bli fyrfaldig Formula One™-förarvärldsmästare som Lewis Hamilton krävs en otrolig uthållighet. Lewis måste vara i fysisk toppform för att kunna leverera kontinuerligt, varv efter varv.

LÄS MER

Engagemang för en hållbar Formel 1-bransch

Det som Mercedes-AMG Petronas Motorsport lär sig genom utveckling, som exempelvis bränsleeffektiva hybridmotorer, kommer inom de närmaste åren att spridas vidare till våra vardagsfordon och därigenom bidra avsevärt till en bättre bränsleeffektivitet och mindre utsläpp.

På samma sätt ligger Epson i framkanten när det gäller att säkerställa att den miljömässiga påverkan från våra produkter minskar avsevärt, såväl i samband med tillverkningsprocessen som under produkternas hela livscykel.

Genom samarbetet bidrar Epson till utvecklingen av en hållbar Formel 1-bransch.

LÄS MER OM EPSON

Epson har alltid legat före sin tid. Bokstavligen. Företaget, som grundades som en liten fabrik för klocktillverkning 1942 (Daiwa Kogyo Ltd., sedermera Seiko), lanserade EP-101 år 1968. Detta var världens första kompakta, lätta digitala skrivare ur vilken namnet Epson ("EP-modellens son") föddes.

LÄS MER

Ta reda på mer om Mercedes-AMG Petronas Motorsport

  1. Den här webbplatsen är inte officiell och är inte på något sätt kopplad till formel 1-koncernen. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX och relaterade märken, är varumärken som tillhör Formula One Licensing B.V.
  1. Mer information finns på www.epson.se/inkjetsaving.