WRAPZONE FOLIERAR BILAR MED EPSON SURECOLOR SC-S80600

Hur en storformatsskrivare kan bredda en hel verksamhet

WRAPZONE FOLIERAR BILAR MED EPSON SURECOLOR SC-S80600

Wrapzone arbetar med bildekor. Affärsidén bygger på att skapa unika och personliga utseenden utifrån kundens egna preferenser. Det handlar såväl om exklusiva folieringar av sportbilar till företagsbilar som ska fungera som varumärkesambassadörer. Det ställer självklart höga krav på tekniken

"När man arbetar med något så annorlunda som att foliera bilar ställer det otroliga krav på den utrustning och teknik man använder. Vi kom till en punkt där vår tidigare skrivare inte längre hängde med utvecklingen och det var dags att byta", säger Andreas Mikulic, Projektledare på Wrapzone. För Wrapzone föll valet på en Epson SureColor SC-S80600 storformatsskrivare som man installerade under våren 2017. Med 98,2 procents återgivning av Pantones färgmatchningssystem kan man säkerställa att de färger, mönster och toningar man ser på skärmen återges korrekt när de väl sitter som folie på bilen.

SC-S80600 har gett Wrapzone flera unika fördelar. Inte nog med att färgåtergivningen är så nära perfekt man kan komma, den moderna storformatsprintern är betydligt snabbare och förbrukar nästan hälften så lite bläck som företagets tidigare utrustning.

Men det som Andreas Mikulic lyfter fram som den kanske största fördelen är att de i princip aldrig har några produktionsstopp längre:

"Den är en stor tillgång för oss rent produktionsmässigt. Den varnar i god tid när bläcket är på väg att ta slut vilket blir en enorm fördel i arbetet. Samtidigt behöver vi inte sitta på ett lager med bläckpatroner som kan vara kostsamt att ha på hyllan."

Ytterligare en konkurrensfördel som Wrapzone vunnit genom att investera i en storformatsskrivare från Epson är att de kunnat bredda sitt utbud av tjänster och därigenom få möjligheten att ta in fler komplicerade jobb. Något som tekniken tidigare satt stopp för. Med den äldre tekniken var Wrapzone mer begränsade i sitt arbete. Till exempel vid utskrifter av toningar kunde man få så kallade ’bandningar’, vilket gjorde att man inte kunna hålla den kvalitet som efterfrågades.

Med den avancerade tekniken hos SC-S80600 kommer Wrapzone i framtiden att kunna erbjuda ett ännu bredare utbud inom bildekor och foliering, men också på andra material utanför bilfolieringssfären. Med SC-S80600 menar Andreas Mikulic att man har en otrolig bredd under samma tak. Något som skapar förutsättningar att tillgodose kundernas ofta högt ställda krav på kreativitet. Förutom att skriva ut på vinyl klarar SC-S80600 även av att printa på genomskinlig film och canvas, helt beroende på vad kunderna efterfrågar. Teknik och kreativitet går ofta hand i hand och för Wrapzone kan man kombinera båda två med den nya skrivaren. Lösningen hos Wrapzone har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Epson och Color Systems Scandinavia AB som är ett specialistföretag som jobbar med tjänster och produkter kring storformatsproduktion.