Sigtunahöjdens inspirerande mötesmiljöer

Sigtunahöjden reste sig ur askan med innovativa mötesmiljöer

Natten till den 10 januari 2013 drabbades Sigtunahöjden av en våldsam brand och ägarna Lotta Boman och Björn Jonzon kunde bara se på medan deras välbesökta hotell- och konferensanläggning brann ner till grunden. Sigtunahöjden har idag, med hjälp av Epson, skapat välutrustade och moderna konferensrum med interaktiv teknik.

Natten till den 10 januari 2013 drabbades Sigtunahöjden av en våldsam brand och ägarna Lotta Boman och Björn Jonzon kunde bara se på medan deras välbesökta hotell- och konferensanläggning brann ner till grunden.

Men för Lotta och Björn fanns det bara ett alternativ i åtanke, att börja om och bygga upp anläggningen igen. Under tio intensiva månader återuppbyggdes Sigtunahöjden och den 4 november 2013 stod anläggningen redo för att ta emot de första hotell- och konferensgästerna.

Inför och under renoveringen planerade de noggrant utformningen av de olika rummen och hur de skulle designas. Konferensrummen skulle vara inbjudande och modernt inredda med såväl möbler som teknik.

Innan branden hade Sigtunahöjden olika projektorer med varierad livsålder och sökte därför en ny och enhetlig lösning som skulle vara enkel för såväl personal som gäster att administrera. Därför var de tidigt ute och sökte projektorer som på ett stilrent sätt skulle smälta in som en naturlig del av konferensrummen.

Utmaningen

Utöver designaspekten var det viktigt att projektorerna var tillräckligt ljusstarka och enkla att hantera.

”Vi hade en blandad kompott av projektorer som hanterades på olika sätt. Det gjorde de svåra att administrera och det var egentligen bara jag som visste hur de fungerade.” Theo Richter, IT-ansvarig på Sigtunahöjden

Theo Richter fick ansvaret att upphandla nya projektorer och vände sig till JML System som specialiserar sig på helhetslösningar inom bild och ljud för såväl mindre konferensrum som större hörsalar.

”Sigtunahöjden bad oss om förslag på innovativa tekniklösningar som tillförde något extra till mötesrummen.”
Magnus Eriksson, JML System

Lösningen

Magnus och JML System rekommenderade Epsons interaktiva projektor EB-1410Wi för elva av mötesrummen samt fyra projektorer från Epsons EB-6000-serie för de större lokalerna.

”Vi valde att föreslå Epson just för att vi vet att de har driftsäkra och stabila projektorer som alltid fungerar.  Dessutom ville vi möta Sigtunahöjdens önskan om innovativa lösningar och såg de interaktiva projektorerna som det rätta valet för konferensrummen.”  Magnus Eriksson, JML System

Sigtunahöjden gillade förslaget och bestämde sig för att installera projektorerna i samband med färdigställandet av konferensrummen.

Fördelarna

Att tidigt planera in tekniken i byggprocessen har varit en viktig fördel för Sigtunahöjden. På så sätt kunde projektorerna integreras stilrent i väggarna för att skapa ett rent och väldesignat intryck, fritt från sladdar.

Utöver designen har Sigtunahöjden sett flera fördelar med moderniseringen.

”De nya projektorerna är mycket enklare att hantera och gör att man har tid och lust att lära sig specialknepen. Tidigare fick vi lägga all tid bara på att försöka förstå grundinställningarna.” Theo Richter

Lena Andersson som är general manager på Sigtunahöjden har fått positiv respons från konferensgästerna både på konferensrummens design och tekniska hjälpmedel.

”Vi ville göra det enkelt för våra gäster och skapa en bra miljö med alla de finesser som gör mötet både roligare och bättre. Responsen på de interaktiva projektorerna har varit jättebra och flera gäster har sagt att de vill ha samma lösning i sina egna konferensrum.” Lena Andersson, general manager på Sigtunahöjden

Lena har tidigare använt sig av Smartboard och trodde först att det skulle bli en dyr lösning när interaktiva projektorer föreslogs, men blev positivt överraskad då prisbilden var betydligt lägre än för interaktiva tavlor.

”Det är en prisvärd och rolig lösning att installera i våra fina nya lokaler. Dessutom är det väldigt smidiga att använda. Det enda som behövs är ett USB-minne som vi förser gästerna med så att de enkelt kan lagra och flytta den information de har skapat.” Lena Andersson

Genom en välplanerad bygg- och designprocess kan Sigtunahöjden stolt välkomna sina konferensgäster till moderna lokaler med innovativ teknik och en mötesmiljö som engagerar.