Rolls-Royce väljer SureColor SC-S70600

ETT MÅTT AV SILVER

Rolls-Royce väljer SureColor SC-S70600

Ltd Limited väljer Epsons SureColor SC-S70600 för att framställa fantastiska uppenbarelser i silver åt Rolls-Royce.

Rolls-Royce motto är ”Trusted to Deliver Excellence” och det genomsyrar allt företaget gör. Därför har man ett imponerande globalt varumärke, ett rykte av högsta rang och att utveckla innovativa lösningar till lands, sjöss och i luften. Företagets sinne för detaljer påverkar alla aspekter av verksamheten, däribland den nya foajén i anläggningen i Derby i Storbritannien.

På Rolls-Royce anläggning i Derby arbetar fler än 11 000 personer. Många av dem med att utveckla och tillverka motorer till flygplan. I dag har Rolls-Royce 12 500 motorer i drift runtom i världen, och två tredjedelar av alla långflygningar från Heathrow i London körs med motorer från Rolls-Royce!

När den nya foajén på Rolls-Royce i Derby skulle designas, ville arkitektur- och inredningsfirman tp bennett försöka avspegla Rolls-Royce prestigefyllda varumärke. Därför valde de specialtryckarna Ltd Limited i London som skulle framställa den enastående vägg- och glasgrafiken i silver, vitt och blått som de designade för detta utrymme. Ltd Limited var det perfekta valet av leverantör av det krävande uppdraget från Rolls-Royce, eftersom man använder den innovativa storformatskrivaren SureColor SC-S70600, som skriver ut jämna CMYK-övertoningar i hög kvalitet jämte metallicsilver och vitt med hög opacitet.

Ltd Limited skrev ut designen på genomskinlig vinyl och tapeter enligt exakta mått- och kvalitetskrav på sin anläggning i London och installerade resultatet på plats i Derby. Foajén har blivit ett imponerande och unikt utrymme som återspeglar Rolls-Royces välrenommerade varumärke.

Ltd Limited var det första företaget i Storbritannien som investerade i storformatsskrivaren SureColor SC-S70600, Epsons första 64-tumsskrivare som skriver ut i tio färger och stöder både vitt bläck och metallicbläck samtidigt. ”Vi valde den här innovativa skrivaren eftersom det går att skriva ut färggrafik i hög kvalitet tillsammans med silver och vitt på väldigt många olika material, allt på samma maskin och i ett svep”, säger Seymour Reeves, VD för Ltd Limited. ”Innan vi skaffade SureColor SC-S70600 var vi tvungna att använda flera skrivare för att ta fram de högkvalitativa tryck som skulle kunna tillgodose de extremt höga krav som ett varumärke som Rolls-Royce ställer.”

”Före varje projekt och särskilt när ny teknik används, dyker det upp frågor som: Vilken kvalitet? Vad är produktionsstiden? Hur kommer det att se ut? SureColor SC-S70600 är särskilt bra på att besvara alla dessa frågor”, säger Seymour.” Vi kan skriva ut i väldigt hög kvalitet och med jämna övertoningar i metallic och vitt, samt blandningar av de två. Sådana effekter var inte möjliga tidigare. Vi fick extrema strikta anvisningar om vad som krävdes. Det var ett besvärligt projekt som omfattade ett 15 meter långt område med kontinuerlig grafik som vi var tvungna att matcha exakt. Varje våd vi hänger upp, varje del av en helhet, måste nå upp till och överträffa allas förväntningar. Vi är mycket stolta över resultatet, och jag är glad över att kunna säga att Rolls-Royce och tp bennett blev överförtjusta.”

Mer information finns på:

www.epson.se

www.ltdltd.com

www.tpbennett.com

www.rolls-royce.com