Re-Art skapar högkvalitativa konstreproduktioner med Epson-skrivare

Mångsidighet och kvalitet har gjort Re-Art berömt i hela Europa

Re-Art skapar högkvalitativa konstreproduktioner med Epson-skrivare

Tryckstudion Re-Art är specialiserad på tryck för konstnärer, fotografer, museer och gallerier. Studion är internationellt erkänd som en innovatör inom konsttryck.

Re-Art kombinerar 25 års erfarenhet av att framställa traditionella litografier och konstfoton i högsta kvalitet med den senaste forskningen och praktiska användningen av de senaste tillämpnings- och tryckteknikerna. Re-Art-studion har konsttryck av högsta kvalitet som sitt mål, och bland dess kunder finns både internationella konstnärer och fotografer. Studiochefen Marcel Salome använder bara skrivare från Epson, vilket låter honom skapa konstreproduktioner som nätt och jämnt kan särskiljas från originalen. 

Epsons utskrifter ligger steget före alla andra

Re-Art ingår i en grupp certifierade studior som används av den tyska papperstillverkaren Hahnemühle. Detta placerar företaget bland världens främsta digitala konsttryckare. Diverse tillverkare anlitar regelbundet Re-Art för att testa material, papper och skrivare för att se om dessa uppfyller de stränga kraven för konsttryck. Av dessa skäl har Re-Art aldrig använt något annat än skrivare från Epson.

Salome förklarar: "Innan jag startade det här företaget arbetade jag under en tid med andra skrivarmärken. De var ofta instabila och levererade inte alltid ett optimalt resultat. Vi letar alltid efter högsta kvalitet, och så fort canvasskrivare blev mer vanliga, blev skillnaden i resultat jämfört med andra märken uppenbar. De utskrifter jag får med Epson-skrivare ligger steget före alla andra. Dessutom är resultaten konsekventa, vilket är orsaken till att vi har varit Epson-kunder under så lång tid. Ända sedan 2007 har vi använt Epson Stylus Pro 11880 och Epson Stylus Pro 9890 utan bekymmer. Dessa skrivare har verkligen visat sitt värde som stöttepelare i vår produktion."

Korrekt konfiguration av färgprofil

Att välja rätt skrivare är en långsam process för Salome. "Att få en ny skrivare varje år är något nytt för oss. Vi arbetar ofta serievis, och våra kunder vill få slutprodukter som är omöjliga att skilja åt. Om vi skulle byta ut våra skrivare regelbundet skulle vi exempelvis inte kunna garantera färgkontinuiteten."

"Vi håller i nuläget på att testa nya Epson SureColor SC-P20000, uppföljaren till Stylus Pro 11880, och resultaten är riktigt lovande. Skillnaderna i färgnyans jämfört med våra andra skrivare kan lösas med hjälp av det stora antalet alternativ för färghantering. Epsons färgprofiler låter oss vara så exakta som vi vill vara, och vi utnyttjar detta till max.”

Epsons mångsidighet och kvalitet gör Re-Art berömt i hela Europa

De fantastiska resultat som Re-Art har uppnått med sina Epson-skrivare är inte bara attraktiva för konstnärer. Vissa ledande leverantörer har också kontaktat företaget, vilket har gjort Re-Art till en verklig pionjär. Salome förklarar: "Ta giclée-konsttryck som exempel. Denna tryckmetod uppfyller de allra högsta kraven från konstnärer, museer och konstsamlare. Vissa museer visar till och med giclée-reproduktioner istället för äkta konstverk. Delvis tack vare Epson-skrivarnas mångsidighet och kvalitet har vi kunnat göra denna tryckmetod berömd över hela Europa."

Skriva ut alla möjliga färger med Epson

Ännu efter 25 år finner Salome stor tillfredsställelse i att reproducera konstverk. "Det är fantastiskt att kunna leverera fantastiska resultat till fotografer, men till skillnad från konstnärer har fotograferna ingen referenspunkt: Konstnärerna kan jämföra punkt för punkt med originalet. De kan framställa alla tänkbara färger med sin målarfärg, och att kunna matcha dessa perfekt med Epsons skrivare är en fantastisk känsla."