Prisvinnande bilder med Epson

Den prisbelönta fotografen använder Epsons storformatskrivare

Prisvinnande bilder med Epson

För Therése är kvaliten A och O då hon lägger ned mycket tid för att ta perfekta bilder åt sina kunder. Efter installationen av Stylus Pro 7880 såg hon direkt en stor kvalitetsförbättring som dessutom var kostnadseffektiv.

Therése Asplund har sedan många år arbetat som fotograf och driver Ateljé Linslusen hemma i Avesta.

I 17 år arbetade Therése inom detaljhandeln och var butikschef på Expert under de sista tio åren. Ateljén startade hon 2006 samtidigt som hon arbetade kvar på Expert, men för två år sedan bestämde hon sig för att lämna butiken och helhjärtat satsa på ateljén.

Therése har tävlat i porträttfotografi och vunnit flera fina priser. Under SM i porträttfotografering hamnade hon på andra plats och har tidigare även tagit guld i flera olika tävlingar. Utöver tävlingar och porträttfotograferingar, arrangerar hon även fotokurser i ateljén som har varit mycket populära.

Även om Therése främst arbetar i sin ateljé och i närområdet så har hon hela Sverige som arbetsplats. Hemma i Avesta väntar hennes storformatskrivare Epson Stylus Pro 7880 som sköter alla fotoutskrifter

Utmaningen

Under tiden som Therése arbetade på Expert framkallade hon fotografierna i deras våtlabb. När våtlabbet sedan lades ned och butiken lejde ut framkallningen till ett externt fotolabb, valde Thérese att hitta en egen och bättre lösning.

”Framförallt så var jag missnöjd med kvalitén, men ville såklart även hitta en lösning som var ekonomiskt hållbar.” Therése Asplund

Lösningen

Efter att ha frågat sina branschkollegor visades sig letandet bli kortvarigt och Therése bestämde sig för Epson Stylus Pro 7880.

”Jag fick upp ögonen för 7880 efter att min ramleverantör visat den för mig. Jag frågade även Svenska Fotogruppen och andra branschkollegor, vilket gjorde valet enkelt. Alla jag frågade använde sig av Epsons storformatskrivare.”
Therése Asplund

Fördelarna

För Therése är kvaliten A och O då hon lägger ned mycket tid för att ta perfekta bilder åt sina kunder. Efter installationen av Stylus Pro 7880 såg hon direkt en stor kvalitetsförbättring som dessutom var kostnadseffektiv.

”Med ett våtlabb är det svårt att få ihop det ekonomiskt samtidigt som externa fotolabb är ganska dyra och ger en varierande kvalitet på fotografierna. Att skriva ut bilderna själv har helt klart förbättrat min ekonomi.” Therése Asplund

Med Stylus Pro 7880 kan Therése även erbjuda sina kunder expressleverans av bilder om det skulle behövas. Tillsammans med hennes expertis bidrar flexibiliteten till nöjda och återkommande kunder.

”Utöver att det har blivit lönsammare så får jag även alltid samma fina resultat och dessutom en frihet att själv bestämma över processen.” Therése Asplund

Med Epson Stylus Pro 7880 håller nu Therése utskrifter lika hög kvalitet som hennes prisvinnande bilder förtjänar.