Poträttbilder av högsta kvalitet

Förenklade fotoprocesser med Epsons storformatskrivare

Poträttbilder av högsta kvalitet

Tillsammans med Epson Stylus Pro 7890 har Lena nu lämnat mörkerrummet för gott och kan på ett enkelt och ekonomiskt sätt kontrollera processen samtidigt som hon fortsätter att leverera högkvalitativa fotografier till sina kunder.

Lena Öystilä arbetar som fotograf och driver butiken och studion Sandro i Umeå. Tillsammans med kollegan Sara Ingman fotograferade de över 1000 kunder under 2013. De flesta kunderna beställer fotografier av sina barn, men även vuxna, djur och företag fotograferas i studion. Lena och Sara har flera stamkunder som flyttat från Umeå till bland annat Stockholm men som passar på att fotografera sig själva eller sina barn när det är uppe på besök.

Studion som startades redan på slutet av 1970-talet har genomgått flera tidseror, från mörkrumsteknik till att idag uteslutande använda skrivaren Epson Stylus Pro 7890.

Utmaningen

Lena har tidigare framkallat bilder i ett eget labb men började med tiden tröttna på att arbeta med kemiska ämnen och lyfta tunga kemidunkar. Däremot ville hon inte tappa kontrollen över processen utan själv ansvara över samtliga led, från fotografering till montering och färdigställande.

Med en längtan efter att komma ut ur mörkerrummet började Lena se sig om efter en tidseffektiv, kvalitativ och pålitlig lösning.

Lösningen

Efter en tids letande föll valet på Epson Stylus Pro 7890 som installerades i oktober 2013.

”Vår datasupport rekommenderade en skrivare från Epson. Jag hörde även med branschkollegor och när det visade sig att samtliga använde Epson blev valet enkelt.” Lena Öystilä

Skrivaren används flitigt och under högsäsongen i november och december när många kunder bokade tider för julfotograferingar gick det åt tre hela pappersrullar från Epson.

Fördelarna

Efter installationen av Stylus Pro 7890 har hanteringen och framkallningsprocessen blivit betydligt enklare.

”Det är en helt annan process idag än vad vi hade tidigare och som resulterat i en snabbare och smidigare hantering med bättre resultat och högkvalitativa utskrifter." Lena Öystilä

Framställningen av bilderna har blivit effektivare och bidragit till lägre kostnader och att mer av Lena och Sandras tid kan läggas på fotograferingarna och de övriga stegen i processen.

”Utöver den tidsbesparing och effektivisering som Stylus Pro 7890 bidragit till så är det dessutom en mycket mer ekonomisk lösning än vad vi har haft tidigare.” Lena Öystilä

Tillsammans med Epson Stylus Pro 7890 har Lena nu lämnat mörkerrummet för gott och kan på ett enkelt och ekonomiskt sätt kontrollera processen samtidigt som hon fortsätter att leverera högkvalitativa fotografier till sina kunder.