Paitakulma först med SureColor SC-F2000

SureColor SC-F2000 - en perfekt lösning för tryck på t-shirts

Paitakulma först med SureColor SC-F2000

Företaget Paitakulma har, med mer än 35 års erfarenhet och efter ett stort antal kunders önskemål, blivit först i Finland med att introducera Epson SureColor SC-F2000, en skrivare för t-shirtproduktion. Skrivaren kan snabbt hantera både större och mindre utskriftsjobb.

Företaget Paitakulma har, med mer än 35 års erfarenhet och efter ett stort antal kunders önskemål, blivit först i Finland med att introducera Epson SureColor SC-F2000, en skrivare för t-shirtproduktion.

Paitakulma har, sedan de valde Epsons t-shirtskrivare SureColor SC-F2000, varit nöjda med Epson och deras välkända micro-piezo-teknik som möjliggör mycket hög kvalitet. Med sitt TFP-skrivhuvud klarar skrivaren av en mycket hög upplösning (1440 x 1440 dpi) med ljusa färger och skarpa konturer. SC-F2000 använder Epsons Ultrachrome-bläck, som är mycket slitstarkt och den perfekta lösningen för sådana här ändamål.

Entreprenören Timo Ranttila uttalar sig om Epson SureColor SC-F2000:

”Vid traditionellt screentryck måste varje t-shirt ställas in separat vilket är en lång och dyr process, så det är en klar fördel att skrivaren snabbt kan hantera både större och mindre utskriftsjobb”, säger Ranttila.

Timo Ranttila är en erfaren tryckare och har under sin karriär sett mycket. Han har bevittnat en situation där en annan enhet exploderade som en följd av felaktig användning.

”Rätt typ av bläck till rätt enhet är avgörande om du vill lyckas i dagens konkurrens och om du vill kunna ge dina kunder konstant kvalitet. Fel typ av bläck är inget du vill riskera. ”

Enkel planering

Under sina år i branschen har Timo Ranttila sett hur marknadstrenderna för t-shirts har förändrats och han ser behovet av att kunna trycka t-shirts av bra kvalitet på kort tid. SureColor SC-F2000 kan dessutom anpassas vilket gör att skrivaren kan användas även för andra bomullstyger förutom t-shirts. Skrivaren levereras med en programvara som hjälper dig att designa dina utskrifter. Med den kan du enkelt skriva ut på material som är upp till 25 mm tjocka. Programmet innehåller även en användbar funktion förkostnadsberäkning som kan användas för att beräkna hur mycket bläck som går åt och därmed kostnaden för varje enskilt utskriftsjobb.

"Programmet gör det enkelt att ta framlönsamhetskalkyler vilket kommer att hjälpa till vid affärsplanering", säger Timo Ranttila

Passar små företag

Särskilt nöjd har Ranttila varit med tillförlitligheten hos skrivaren. För en liten producent är det viktigt att SureColor ger en omfattande garanti som även täcker färgen. I många fall där t-shirts tillverkas är miljön utmanande vilket kräver en skrivare av hög kvalitet. SureColor SC-F2000 har en automatisk rengöring av skrivhuvudet, som möjliggör utmärkt utskriftskvalitet. Ranttila förklarar att skrivaren sköter underhåll på en regelbunden basis. När det finns ett behov av hög kvalitet, slitstark yta och produktionsvolymer för små och medelstora företag är Epson SureColor SC-F2000 ett bra och säkert val.

”Små kvantiteter av varje upplaga kan nu produceras snabbt, precis när du behöver dem. Varje digitaltryckt t-shirt kan på så sätt vara unik”, säger Timo Ranttila