MICROSOFTS MÖTEN FÖRENKLAS MED EPSON

Epsons projektorer gör Microsofts möten och presentationer bättre och lättare

MICROSOFTS MÖTEN FÖRENKLAS MED EPSON

När Microsoft utökade sitt kontor i Stockholm med 40 nya konferensrum behövde de nya projektorer. Kravet var hög användarvänlighet och full HD format. I samtliga rum sitter nu Epsons installationsprojektor och Microsoft är supernöjda! Läs vidare här för att få mer information om caset.

Epsons projektorer gör Microsofts möten och presentationer bättre och lättare

När Microsoft utökade sitt Stockholmskontor med 40 nya konferensrum behövde de ny konferensutrustning. Med krav om hög användarvänlighet och Full HD 16:10-format var projektorer från Epson det självklara valet.

Microsoft
Microsoft är ett multinationellt företag som idag är världens största inom programvaruutveckling, med populära produkter som Microsoft Windows och Microsoft Office. Med en av Sveriges modernaste arbetsplatser och med teknologiska visioner som drivkraft, ville Microsoft köpa in den bästa möjliga utrustningen till sina konferensrum. 

Utmaningen
Under förra året byggde Microsoft om sitt kontor i Kista och utökade från 30 till 70 konferensrum. I samband med den omfattande ombyggnationen krävdes även en investering i ny teknikutrustning. Företaget gick då ut med en förfrågan om upphandling till fem olika teknikleverantörer. Ett av kraven från Microsoft var att konferensrummen skulle utrustas med projektorer med Full HD 16:10-format och att samtliga projektorer skulle komma från en och samma leverantör för att underlätta användning och underhåll av utrustningen.

Med en detaljerad kravspecifikation var det bara ett begränsat antal leverantörer som kunde möta Microsofts krav på utrustning. Utöver kravet på Full HD 16:10-format önskade Microsoft även att projektorerna skulle vara enkla att använda och kräva minimal insats från användaren.

Lösningen
Microsoft har tidigare använt sig av Epsons produkter och har god erfarenhet av de funktionella fördelarna med projektorerna. Så när tre av deras fem underleverantörer rekommenderade Epson blev valet enkelt.

Valet föll på Epsons projektorer EB-G5450WU och EB-Z8000WUNL för deras höga upplösning, ljusstyrka och driftsäkerhet. De första projektorerna installerades vid årsskiftet 2012/2013 och har tagits emot väl av de anställda på Microsoft.

”Feedbacken från personalen har bara varit positiv och vi är mycket nöjda med valet av projektorer!”, förklarar Andreas, projekteringsansvarig på Microsoft.

Fördelarna
För Microsoft var det viktigt att använda produkter från samma leverantör för att få en likvärdig funktionalitet och förenklad användning för personalen. Eftersom projektorerna är integrerade i styrsystemet, är de lätta att använda och det krävs enbart ett knapptryck för att maskinerna ska starta.

”Det kan låta simpelt, men det absolut viktigaste är att produkten fungerar som den ska. Frustrationen av att inte kunna starta ett möte på grund av teknikkrångel går inte att värdesätta i pengar. Att missa en affär för att tekniken inte fungerar vid en kundpresentation är en mardröm man inte vill uppleva”, förklarar Andreas.

Ytterligare en viktig fördel för Microsoft är den lokala supporthanteringen via Epsons återförsäljare. Kontakten blir därmed mycket smidigare och snabbare än med många andra tillverkare som har en centraliserad kundtjänst utplacerad i Europa.
”För mig var det viktigt med närheten till support då jag har ansvar över tekniken och vet hur det annars kan se ut med långa ledtider för att få hjälp och tillgång till reservdelar”, avslutar Andreas.

Med Epsons projektorer kan nu medarbetarna på Microsoft i Kista snabbt och enkelt starta sina möten och skapa inspirerande presentationer i hög bildkvalitet. 

Kort fakta
• Microsoft utökade sitt kontor med 40 nya konferensrum och behövde ny teknisk utrustning
• Installerade Epsons projektorer EB-G5450WU och EB-Z8000WUNL
• Två av de avgörande fördelarna för Microsoft var användarvänligheten och bildkvalitén