Fokus på kärnverksamhet med underhållsfria kontorsskrivare

Miljövänligt och effektivt med nytt skrivarkoncept hos JML

JML-System har valt Epsons WorkForce RIPS för att få en snabb och enkel allt-i-ett- lösning som är underhållsfri.

JML är en helhetsleverantör som arbetar med försäljning, installation, programmering och service för kontor, konferens- och eventutrymmen. Det kan röra installation av bild, ljud, inredning och nätverk, programmering av styrsystem samt service och support av utrustningen.

För ett företag som JML, som själva arbetar med att förse andra organisationer med förenklande tekniklösningar, är det särskilt viktigt att ha teknik på plats i de egna lokalerna som är så underhållsfri som möjligt och gör att man kan lägga all kraft på kundernas lösningar.

Utmaningen

Inför våren 2015 behövde JML förnya sina kontorsskrivare på kontoren i Solna och Enköping. Man sökte en lösning som skulle vara så enkel som möjligt att administrera och dessutom leva upp till företagets teknikkrav.

Lösningen

Valet för JML föll på två nya skrivare från Epsons Workforce Pro RIPS-serie. Skrivarna kom laddade med 75 000 svartvita A3-utskrifter, respektive 75 000 i färg, redan från start. Färgutskrifterna blir dessutom betydligt bättre än de man kunde skriva ut med kontorets tidigare laserskrivare.

"Det här är en skrivare där allt finns med från början. Den kommer fullmatad med förbrukning som kommer att räcka i flera år."
Magnus Eriksson, JML

Detta gör att företaget slipper den extra huvudvärken det innebär att sköta om och underhålla skrivarna, och i stället kan fokusera på kärnverksamheten och det egna arbetsflödet. För JML, som skriver ut på sin höjd 2000 utskrifter i månaden, betyder det att man kan låta skrivarna stå utan underhåll i tre år.

"Skrivaren i sig tar inte särskilt mycket plats. Tidigare hade vi vår skrivare i anslutning till ett förråd med tillhörande förbrukning för att enkelt kunna byta toners. Den här skrivaren kan stå på

samma våning som våra arbetsplatser vilket blir mycket mer effektivt."
Magnus Eriksson, JML

I praktiken betyder det mindre onödiga stopp och pauser för personalen i sitt ordinarie arbete. Dels i form av mindre spring mellan våningarna på kontoret, och dels i form av att man inte längre behöver invänta byten och reservdelar för att kunna skriva ut i och med de underhållsaspekter som försvinner. Inte heller behöver personalen lägga tid på att beställa förbrukning.

Fördelarna

Med de nya Workforce Pro RIPS-skrivarna har JML kunnat eliminera lagerhantering och förbrukningsavfall. Energiförbrukningen hos de nya skrivarna är dessutom betydligt lägre än den man varit van med sedan innan, vilket inte bara utgör en kostnadsfördel utan även är en vinst för miljön. Utskriftsbehovet – och de kostnader som medföljer - har blivit helt förutsägbart.

Förbrukning som räcker i flera år