Dr Saget väljer WorkForce Pro WP-M4525 DNF

För patientens bästa

Dr Saget väljer WorkForce Pro WP-M4525 DNF

Man bör inte snåla på teknisk utrustning på en klinik. Det gäller även sekundär utrustning som flerfunktionsenheter. Dr Klaus Saget och Dr Volker Riesopp talar om sina erfarenheter.

Många läkare har nu insett att de behöver sköta sin praktik som småföretag för att kunna möta sjukvårdens kostnadstryck. I detta avseende är praktisk organisation en viktig faktor och en modern IT-infrastruktur är en förutsättning.

Hudläkarna Klaus Saget och Volker Riesopp, som öppnade en hudpraktik i Tyskland, berättar om sin syn på saken. ”Vårt fokus är nöjda patienter. Målet är att erbjuda bästa möjliga individuella vård och behandling, med de senaste medicinska teknikerna”, säger dr Saget. Det är dock inte bara den diagnostiska behandlingsutrustningen som är toppmodern. Läkarna vill även ha modern utrustning i kulisserna.

 

Bläck på praktiken

Genom att använda Epsons WorkForce Pro WP-4525 har dr Saget och dr Riesopp kunnat säga adjö till en mängd utrustning på praktiken, däribland skrivare, kopiatorer och faxar. Multifunktionsenheten WorkForce Pro kan skriva ut, kopiera, faxa och skanna. Den har även en standardpapperskapacitet på 330 ark, som går att öka till 580 ark om så behövs. WP-4525 skriver ut 16 monokroma A4-sidor och 11 A4-sidor i färg per minut.

Denna multifunktionsenhet är utrustad med ett USB 2.0-gränssnitt som standard för anslutning till den lokala datorn. WP-4525 har dessutom ett nätverksgränssnitt så att andra i nätverket ska kunna utnyttja systemet. Den skannar i färg med hög kvalitet, upp till 16 sidor per minut. De digitaliserade dokumenten kan bearbetas vidare och arkiveras på den anslutna datorn eller skickas per e-post. Dessutom kan personalen på praktiken skriva ut direkt från ett USB-minne via den inbyggda USB-porten.

Faxen har alla de funktioner som man kan vänta sig av en fristående maskin. Inom sjukvården måste skrivare och flerfunktionsenheter, utöver att ge bra utskrifter och vara kostnadseffektiva, även uppfylla andra kriterier, t.ex. att ta liten plats, vara tysta, flexibla och lättanvända.

"Vi behöver en skrivare som på ett snabbt och effektivt sätt låter oss skriva ut patientfakturor och korrespondens, blanketter och informationsblad till våra patienter. Med Epsons flerfunktionsbläckstråleskrivare fick vi precis vad vi behövde”, avslutar dr Saget. Fördelen: Genom att använda skrivaren från Epson har man kunnat slå ihop tre mindre laserskrivare på samma gång.