DET HANDLAR OM BLÄCKET

Valhalla Bläck

Vallhalla Bläck grundades för två år sedan och är som namnet antyder beläget på Vallhallavägen i centrala Stockholm. Här arbetar ett gäng med passion för bläck. I studion verkar Davic Cuturic sida vid sida med grundaren Micke och kollegan Linus. De har alla utvecklat sina egna utrycksformer men har ett gemensamt skarpt öga för detaljer.

Med den nya EcoTank-skrivaren, ET-4500, har man radikalt minskat kostnaderna för att skriva ut.

Inom tatueringskonsten är det A och O att ha tydliga referensbilder med rätt svärta och färgåtergivning. Att matcha motiv med verklighet är därför en process som är helt beroende av att ha ett detaljrikt utgångsmaterial. Om referensbilderna håller bättre kvalitet, blir också slutresultatet bättre.Tidigare jobbade David med referensutskrifter av lägre kvalitet, något som gjorde att han behövde lägga mer tid på att förredigera bilderna, och överdriva referensbilden genom att förstärka kontrasterna. Idag är den delen av arbetsprocessen helt borta. I studion behöver man skriva ut ofta, och mycket. Därför var det viktigt för Valhalla Bläck att hitta en tillförlitlig och hållbar lösning som samtidigt gjorde att utskriftskostnaderna inte skenade iväg. För studion har det varit viktigt ge kunderna en känsla av att kunna få en exakt bild av hur slutresultatet kommer att se ut.

Med den nya EcoTank-skrivaren, ET-4500, har man radikalt minskat kostnaderna för att skriva ut.

Genom att också använda sig av Epsons Photo Glossy Paper är David säker på att motiven kommer fram på rätt sätt, med alla nyanser och skiftningar. Papperet gör referensbilderna mer fotorealistiska och skapar djup i motiven.

För en tatuerare handlar det inte bara om behovet av en tydlig och korrekt färgåtergivelse, utan också om att kunna skilja på minsta lilla nyansskiftning.

”För vissa människor är grått just bara grått. I mitt yrke måste man kunna skilja på tusentals olika gråa nyanser, det är så vi väcker liv i motiven.”
David Cuturic, Valhalla Bläck

ET-4500 sparar i genomsnitt 70 procent i utskriftskostnader genom att uppnå en extremt låg kostnad per sida. Skrivaren skriver ut upp till 4 500 sidor i svart och 7 500 sidor i färg, för knappt ett öre per sida, beroende på hur man väljer att använda skrivaren.

”Det är viktigt att skrivaren kan leverera riktiga kvalitetsutskrifter när vi behöver det. Idag kan vi också presentera arbetet på ett nytt och bättre sätt och skriver ut våra egna efterbilder till portfolion.”
David Cuturic, Valhalla Bläck