SureColor fångar magin i alla bröllop i hög upplösning

Epsons teknik är perfekt för vackra foton

SureColor fångar magin i alla bröllop i hög upplösning

Fotosektorn erbjuder många affärsmöjligheter för den som ser framtiden an med entusiasm, kreativitet och framförhållning. Ett exempel är italienska Artphoto Evaluna, som satsar på Epsons bläckstråleteknik för konst för att ge professionella fotografer en innovativ produkt med fantastisk kvalitet.

Artphoto Evaluna: idéer och lösningar för professionella foton

Artphoto Evaluna grundades som en modern fotostudio i italienska Amelia 1999. Företagets kärnverksamhet kom emellertid snart att bli utformning och framställning av fotoböcker för professionellt foto, i synnerhet bröllop och porträtt.

Fotoalbumet var emellertid bara början. Bildbearbetning, förberedande, jakten på det speciella och en känsla för detaljer har som helhet alltid utgjort ett outforskat område, något som fått företaget att skapa en modern produkt som ger många fotografer möjligheten att presentera sina egna verk på ett helt nytt sätt.

Hos Artphoto Evaluna utförs samtliga produktkedjans processer internt, ända från basmaterialen. Från utskrift till inbindning och förpackning genomförs samtliga steg med stor skicklighet ända ner i minsta detalj, detta i syfte att kunna erbjuda en produkt som har hög kvalitet och är modern, anpassad och i enlighet med de senaste marknadstrenderna.

"En känsla för modern design och kontinuerligt implementerade och omtolkade hantverksidéer", säger Augusto Ottaviani, företagets VD. "Detta är och kommer även fortsatt att vara vår största styrka när vi tar oss an nya marknadsutmaningar. Vi arbetar med professionella fotografer såväl i Italien som utomlands, och håller i detta nu på att skapa en ny e-handelsplattform för den internationella marknaden."

 

En passion för fotokonsten i symbios med toppmodern teknik

Även om den i allmänhet ännu var analog, bar den professionella fotokonsten år 1999 redan i sig fröet till en fantastisk revolution: framtiden stod i begrepp att bli digital. Därför strukturerades företaget runt ett produktionssystem som till fullo förmådde välkomna den nya, digitala världen, men med kemiska utskrifter. Tio år senare hade digitalkamerorna helt och hållet tagit över även den professionella världen, och Artphoto Evaluna bestämde sig för att införa bläckstråleteknik för konst på sin utskriftsavdelning. Företaget valde en Stylus Pro 9900-skrivare från Epson som omedelbart hyllades av kunderna, som noterade den fantastiska produktionskvalitén och hela färgspektrats enhetlighet, samt även bildernas extremt höga kvalitet.

"Redan från början gjorde bläckstråletekniken för konst det möjligt för oss att förbättra vår produkt", minns Ottaviani. Vi fick in mer detaljer och högre upplösning i bilderna, till och med i svartvitt, och bättre förutsägbarhet och upprepningsbarhet i resultaten. Den fortsatta utvecklingen av Epsons produkter och bläck gjorde resten, vilket också gjorde oss mer och mer övertygade om att vi gjort rätt val. Exakta färger, djup svärta och optimerad konstrast är element som till fullo uppfyller förväntningarna bland de professionella fotografer vi arbetar med."

Tack vare framgångarna är det enkelt att förstå varför företaget i början av år 2016 fattade beslutet att uppgradera till ett produktionssystem helt baserat på bläckstråleskrivare för konst och därför installerade fyra stycken SureColor SC-P10000-skrivare med tillhörande Print&Save-avtal (Epsons program för kopieringskostnader för professionella utskrifter), vilket bland annat gör det möjligt för företaget att avsevärt minska utskriftskostnaderna jämfört med separata inköp av förbrukningsartiklar och support.

 

50 000 kvadratmeter foton per år - motsvarande sju fotbollsplaner

Denna omfattande produktion (över 200m² per dag) och en sannolik framtida internationell tillväxt främjad av Artphoto Evalunas närvaro vid ett viktigt bröllopsfotoevenemang i Stockholm, tydliggör att valet av skrivare från Epson gjordes först efter en noggrann bedömning och ett antal tester som bekräftade alla kvalitativa och driftmässiga aspekter samt säkerställde full produktivitet så fort skrivarna hade installerats.

SureColor SC-P10000 är en 44-tumsskrivare utrustad med ett PrecisionCore Micro TFP-skrivarhuvud samt Epsons UltraChrome Pro-bläck med tio färger för enhetliga utskrifter med exceptionell kvalitet, plus djup och konsekvent svärta tack vare nytt fotosvart och mattsvart bläck med hög densitet.

"Dessa skrivare", förklarar Ottaviani, "kommer att slutföra vår utveckling och låta oss ta oss an den internationella marknaden med gott självförtroende. De utgör en snabb och pålitlig lösning som gör det möjligt för oss att uppnå en högre kvalitet och lägre miljöpåverkan, detta trots att arbetsvolymerna är större än förr."

Renato Sangalli, Business Manager ProGraphic på Epson Italy, säger: "Artphoto Evalunas historia visar att Epson varit lyhörda för kundernas behov och hur man kontinuerligt arbetar för att förbättra sina lösningar samt fäster särskild vikt vid sitt tjänsteutbud. Tjänsterna är faktiskt ett mervärde som båda parter tjänar på, vilket bevisas av Artphoton Evalunas erfarenheter av och Print&Save, som gör det möjligt för SureColor SC-P10000 att framställa högsta kvalitet samtidigt som den sänker administreringskostnaderna."