Epson-teknik innebär högre kvalitet och lägre energiförbrukning

SureColor-skrivare gör verklig skillnad

Epson-teknik innebär högre kvalitet och lägre energiförbrukning

Det finns områden där kvalitén på det utförda arbetet i stor utsträckning vilar på de verktyg som används, och där toppmodern teknik är av största vikt. Så är fallet för EliofototecnicaBarbieri, som för att kunna anta nya utmaningar har bytt ut sina gamla plotters mot storformatsskrivare från Epson.

EliofototecnicaBarbieri: där idéer tar form

EliofototecnicaBarbieri grundades i italienska Parma år 1978, när utskrifterna ännu var analoga och lösningsmedel och ammoniak användes för att framkalla. Företaget har utvecklats till en förebild för alla som är involverade inom stadsplanering, väg- och vattenbyggnad samt miljö i Emilia-Romagna-regionen.

Idag samarbetar företaget med offentliga organ, yrkespersoner och företag i syfte att erbjuda lösningar inom allt från digitala tryck och kommunikationsprodukter till databashantering och geografisk databehandling i GIS-miljö för framställning och utskrift av teknisk och tematisk kartläggning. Företaget administrerar och utvecklar dessutom regionen Emilia-Romagnas kartografiska arkiv.

Oavsett om det gäller exkursionskartor, material för massturism eller tematisk/teknisk kartläggning för professionell användning kan företaget hantera hela processen från utskrift till distribution på ett professionellt, effektivt och snabbt sätt, samtidigt som man erbjuder kvalitetsritningar och omfattande support.

Valentina Tegoni, sales manager på EliofototecnicaBarbieri, säger: "Vårt företag har alltid kännetecknats av många olika människotyper som interagerar med varandra, vilket gör att vi kan administrera ett brett urval aktiviteter genom att alltid arbeta extremt synergistiskt för att uppfylla behov genom innovativa lösningar och avancerade verktyg - ända ner i minsta detalj."

Förnyelse i rätt tid: hemligheten med ett framgångsrikt företag

Under årens lopp har företaget beslutat sig för att byta ut ett stort antal av dess numera överflödiga plotters med mer moderna och högpresterande skrivare, och har därför valt Epson som leverantör.

"Det blev nödvändigt att byta ut de gamla plottrarna", förklarar Andrea Nicoli, Marketing and IT Manager på EliofototecnicaBarbieri, "eftersom de inte längre kunde ge den kvalitet som dagens kunder vill ha. Epsons nya lösningar gör det å andra sidan möjligt för oss att få utskrifter av högsta kvalitet, samtidigt som vi sparar tid och sänker våra administreringskostnader."

Denna förändring bekräftades i diverse tester utförda innan köpet genomfördes, och visade att Epsons lösningar var klart bättre i fråga om prestanda och förbrukning än tidigare använda modeller.

Sedan den nya utrustningen hade köpts in kunde företaget bredda sitt utbud till att omfatta konst, en snabbt växande sektor där en komplett tjänst kan erbjudas som inte är begränsad till utskrift utan först utför efterbearbetning på bilder, och som också kan omfatta direkta rådgivningsfaser för fotoanvändare.

Kraftiga, snabba skrivare uppfyller alla kundbehov

EliofototecnicaBarbieri har förvärvat en komplett och varierande uppsättning Epson-utrustning som låter företaget uppfylla kundernas alla behov, från att skriva ut foton till tematisk och geografisk kartläggning. På företagets två lokala kontor i Parma, varav det primära är tryckeriet - ett separat kontor på Parma-universitets område - har man installerat en SureColor SC-S40600, en SureColor SC-P20000, en SureColor SC-P9000 och fyra stycken SureColor SC-T7200s.

SC-T7200 är en snabb storformatsskrivare med fyra färger som ger en optimerad prestanda för grafiska tillämpningar, CAD-design och GIS-mappning i även de mest dynamiska produktionsmiljöer. Tack vare dess bildbearbetningskraft och snabba utskriftshastighet uppfyller den EliofototecnicaBarbieris produktivitets- och flexibilitetskrav.

För skyltningar använder företaget en SureColor SC-S40600, en högpresterande maskin med stöd för ett stort antal material och med specifika funktioner som säkerställer höga produktivitetsnivåer, till exempel automatiserat skrivarhuvudunderhåll och ett uppsamlingssystem för bläckdimma.

Framställningen av utskrifter och professionella färgtester som kräver högsta kvalitet genomförs beroende på storleken på de bilder som ska framställas. Detta sker med SureColor SC-P20000 och SC-P9000V samt två fotoskrivare med PrecisionCore Micro TFP-skrivarhuvuden, som ger exceptionella resultat med upplösningar på upp till 2 400 x 1 200 dpi. SureColor SC-P20000 har stöd för media upp till 162,6 cm breda och använder UltraChrome Pro-bläck från Epson med 10 färger för enhetliga utskrifter med exceptionell kvalitet, inklusive djup och konsekvent svärta tack vare fotosvart och mattsvart bläck med hög densitet. SC-P9000V har å sin sida stöd för media på upp till 112,8 cm och använder bläck med UltraChrome HDX-pigment i tio färger, samt ett specialtillverkat violett bläck som möjliggör framställning av 99 % av Pantone®-certifierade färger, till och med de som är svårast att se.

"Med den nya utrustningen", fortsätter Nicoli, "kan vi nu framställa ansenliga volymer av högsta kvalitet på kort tid, något som helt och hållet vilar på integreringen av snabba, effektiva och högpresterande skrivare i vårt produktionssystem." Denna investering har helt klart gett oss en rejäl kvalitetsinjektion."

Renato Sangalli, Business Manager ProGraphics på Epson Italy, säger: "På dagens marknad, som omfattar ett brett och varierat produkturval, är det viktigt att man kan förlita sig på moderna skrivare med hög kvalitet som kan möta kundernas många och ofta varierande behov." Precis som inom många områden utvecklas de professionella utskrifterna konstant, och för att inte gå miste om avsevärda tillväxtmöjligheter är det viktigt att inte hamna på efterkälken."