BEKYMMERSFRIA UTSKRIFTER MED EPSON

WorkForce Pro underlättar arbetsdagen för Peak Procurement

BEKYMMERSFRIA UTSKRIFTER MED EPSON

Peak Procurement drivs av Johan Söderberg och Magnus Nilsson som tillsammans hjälper företag och offentliga organisationer att bedriva en bra inköps- och upphandlingsverksamhet. För Peak Procurement är WorkForce Pro 5690 rätt kombination av hög kvalitet till en låg prislapp.

Peak Procurement

Peak Procurement drivs av Johan Söderberg och Magnus Nilsson som tillsammans hjälper företag och offentliga organisationer att bedriva en bra inköps- och upphandlingsverksamhet. Främst gäller det upphandlingar för offentliga organisationer som kommuner, landsting och statliga eller kommunala bolag. Men de är även uppskattade utbildningsarrangörer och hjälper företag och organisationer att bättre förstå inköps- och upphandlingsprocesserna inom olika områden.

De har en gedigen bakgrund och har arbetat inom såväl offentlig som privat sektor med upphandlingar och inköp. Med sin samlade kompetens hjälper de idag till med allt från inköp av persontransporttjänster till it-system.

Utmaningen

När Peak Procurements tidigare skrivare slutade fungera sökte de en ny skrivare. De ville ha en utskriftslösning som kunde kombinera utskrifterna för dagligt bruk och samtidigt kunna skala upp och skriva ut en större mängd papper, utan att tumma på utskriftskvalitén eller behöva betala en förmögenhet. Därför vände de sig till Epson.

"Även om vi är ett litet kontor ville vi hitta en lösning som dels kunde täcka vanliga utskrifter för bland annat korrekturläsning men samtidigt kunna skriva ut större mängder utbildningsmaterial i bra kvalitet." Johan Söderberg, Peak Procurement

Det var centralt att skrivaren skulle vara kostnadseffektiv, klara av att snabbt skriva ut större mängder papper och samtidigt ha funktioner så som trådlös anslutning via WiFi och möjligheter att direkt kunna skanna och skicka till molnet, mailen eller nätverksmapparna. Dessutom var färgåtergivningen viktig då Peak Procurements logotype består av två blå nyanser och samt en grön accentnyans som de använder i sina dokument, vilket deras tidigare skrivare inte klarade av att återge korrekt.

Lösningen

Peak Procurement började leta efter en skrivare som kunde möta deras kravbild och till slut hittade de rätt.

Valet föll på Epson WorkForce Pro 5690, en bläckstråleskrivare med låga driftskostnader, låg energiförbrukning och rustad med ett flertal olika funktioner.

Fördelarna

För Peak Procurement var WorkForce Pro 5690 rätt kombination av hög kvalitet till en låg prislapp. Skrivaren var även snabbare än vad de hade förväntat sig.

"Att med säkerhet veta att såväl sida ett som sida hundra håller samma höga kvalitet är betryggande. Skrivaren är dessutom imponerande snabb även vid dubbelsidiga utskrifter, vilket med vårt miljötänk är en mycket viktig egenskap." Johan Söderberg, Peak Procurement

Epson Connect är en uppskattad funktion hos Peak Procurement för att enkelt kunna skriva ut e-post hemma från mobilen så att utskrifterna finns redo och klara på kontoret morgonen efter. Även möjligheten att snabbt kunna skanna pdf:er till mailen är något som förenklat deras vardag.

Att skrivaren sköter sig själv och den långa tiden mellan bläckpatronsbytena var ytterligare två plus i kanten för Peak Procurement.

"Skrivaren är verkligen vass och en mycket bra produkt för småföretagarsegmentet. Den sköter uppdateringarna själv och dessutom är det långt mellan bläckpatronsbytena." Johan Söderberg, Peak Procurement

För Peak Procurement var WorkForce Pro 5690 en perfekt matchning och de får nu rätt färgåtergivning på logotypen och samma höga kvalitet vid varje utskrift.