Accentures konsulter arbetar mer effektivt med Epsons projektorer

Med Epsons interaktiva projektorer blir Accentures möten och presentationer effektivare, enklare och roligare

När Accenture i Stockholm behövde ny konferense-utrustning var valet enkelt. Med Epson fick de en lösning som är spännande, modern, användarvänlig och imponerar på kunder.

Accenture är ett globalt konsultföretag som hjälper kunder att lösa problem inom en rad olika områden, såsom management, IT och outsourcing. När Accenture i Stockholm skulle flytta till nya lokaler behövde de investera i ny konferensutrustning till sina mötesrum. De ville utrusta rummen med ny spännande teknik, som var lätt att lära sig men samtidigt så pass sofistikerad att den skulle imponera på kunder.

Valet var enkelt

Efter en snabb översyn av marknaden för kontorslösningar bestämde sig Accenture för att köpa interaktiva projektorer från Epson. Valet var enkelt, Epsons produkter kändes mest spännande, var lättast att använda och gav dessutom mycket teknik för pengarna. Accenture bestämde sig för att köpa in 15 stycken interaktiva projektorer av modell EB-485Wi. Tidigare använde sig Accenture av Smartboards tillsammans med vanliga projektorer i sina konferensrum. 

Så arbetar konsulterna

Accentures konsulter använder konferensrummen främst för olika kundmöten och presentationer. De skriver mycket på tavlan, gör mind maps och målar upp stora scenarion. I deras gamla lokaler hade de flera whiteboards i varje mötesrum för att ha tillräckligt med plats att skriva på. Därmed var det viktigt för Accenture att hitta en lösning som tillät dem att fortsätta skriva både mycket och stort, men även gjorde det lättare och tillförde mer funktionalitet.

Med de interaktiva projektorerna kan konsulterna skriva med den aktiva pennan, spara ned och mejla det som skrivits på tavlan direkt till mötesdeltagarna. En stor fördel som Accenture ser med Epsons projektorer är att de slipper avända projektorduk eller tavla. Projektorerna skjuter direkt på väggen eller på whiteboarden. I och med att allt som skrivs kan sparas ned och plockas upp igen vid behov, är konsulterna inte längre begränsade till den vita tavlans utrymme när de jobbar. Med de interaktiva projektorerna från Epson har de så mycket plats som de behöver.


 

Så funkar det

Epsons interaktiva projektorer monteras direkt på väggen, rakt ovanför den yta man vill projicera på. Därmed blir projiceringsavståndet extremt kort, vilket i sin tur minimerar skuggeffekter och ljus i ögonen. Uppkopplad till en dator blir projektorn ett utmärkt verktyg för att skriva och spara, visa digitalt innehåll och skapa effektfulla visuella och interaktiva presentationer i konferensrummet. Funktionaliteten sitter i den medföljande pennan som används på samma sätt som en datormus, direkt på tavlan eller på väggen. Projektorerna är, till skillnad från många andra interaktiva lösningar, inte låst till en särskild mjukvara, utan användaren är fri att använda sig av den mjukvara som man tycker passar bäst.

Det handlar bara om att våga

Medarbetarna på Accenture tycker att det har varit lätt att lära sig använda de nya projektorerna. De anställda har fått utbildning av återförsäljaren och så fort medarbetarna på Accenture fick projektorerna demonstrerade för sig vad det lätt för dem att se flera användningsområden. Alla har kunnat lära sig hantera den nya tekniken, även de som inte tidigare använt något interaktivt verktyg.