Vi borde inte nöja oss med tillfälliga kontor

Vi borde inte nöja oss med tillfälliga kontor

Vi borde inte nöja oss med tillfälliga kontor

Precis som de flesta har jag arbetat hemifrån under mer ett år nu. Det har verkligen fördelar – endast fem sekunders pendling, tillgång till hemmets bekvämligheter, extra tid att tillbringa med min familj.

 

Faktum är att vi nyligen genomförde en undersökning bland 1 000 av våra kunder över hela Europa och det visade att en av 20 har sagt att de har tagit en tupplur under arbetstid och tagit en avkopplande lunchrast. Jag är säker på att ingen av dem var Epson-medarbetare.

 

Om vi bortser från tuppluren och du i början av pandemin hade berättat för mig att jag fortfarande skulle jobba på mitt hemmakontor ett år senare skulle jag ha planerat min arbetsmiljö bättre från början.

 

Vår senaste undersökning visar att människor har arbetat under ganska dåliga förhållanden under lockdowns. Fler än hälften medger att de arbetar på andra ytor än ett skrivbord. Samtidigt säger 55 % att de har skapat arbetsplatser på okonventionella platser runt om i hemmet, t.ex. hallar, badrum och trädgårdar. När kontoren bara förväntades stänga under några veckor eller månader kan detta ha verkat acceptabelt, kanske till och med som lite omväxling. Men det kan inte fortsätta så.

 

Det finns kanske inte så många möjligheter att stoppa dörrklockor som avbryter möten, katter som kliver över tangentbord eller problemet med att få rätt temperatur. Det är dock möjligt att planera bättre för att se till att våra hemmakontor verkligen fungerar, i synnerhet om man överväger att arbeta hemifrån i viss mån även när pandemin är över.

 

På kontoret skulle man aldrig sitta och arbeta på en hård köksstol eller nöja sig med att använda en strykbräda som ett skrivbord, så varför göra det hemma? Tillfälliga lösningar kan leda till fysiskt obehag som ryggont eller ansträngda ögon. De kan också göra det svårare att göra ett bra jobb.

 

Det inkluderar att inte ha rätt teknik för att utföra jobbet på rätt sätt. Om dokument behöver skrivas ut eller skannas måste de ju skrivas ut eller skannas. Det går att klara det, men det är krångligt och ger inte samma resultat. Nästan alla kontor förser sina medarbetare med denna teknik och därför bör våra hemmakontor hålla samma standard.

 

Under pandemin har vi arbetat för att hjälpa de som arbetar hemifrån att hitta permanenta och praktiska lösningar på några av dessa problem.

 

För det första har vi EcoTank. De är skrivare med stora bläckbehållare som fylls på med bläckflaskor istället för patroner. De har redan från början tillräckligt mycket bläck för att skriva ut upp till 14 000 sidor1, vilket sparar både tid och pengar eftersom det inte finns något behov av att ständigt byta bläckpatroner. Konfigurationen är enkel, påfyllningen är både kladdfri och lätthanterlig och de producerar stora mängder utskrifter i hög kvalitet

 

Vi har dessutom ReadyPrint, vår abonnemangsbaserade utskriftstjänst för skrivare med bläckpatroner för konsumenter och för EcoTank-skrivare, vilket ger dig rätt mängd bläck precis när du behöver det. Den övervakar bläcknivåerna och levererar nytt bläck till din dörr när det håller på att ta slut, vilket innebär att du aldrig har för lite eller för mycket bläck. Detta hjälper till att undvika tillfälliga lösningar och ger medarbetarna möjlighet att bli så effektiva som möjligt.

 

Eftersom många överväger en blandning av hembaserat och kontorsarbete framöver är det dags att göra det tillfälliga till en del av det förflutna. Det kan ha varit acceptabelt ett tag, men när vi övergår till en värld efter covid måste alla göra förbereda sig för framtiden.

 

SLUT

Denna blogg är del av en serie redaktionellt och socialt medieinnehåll som har tagits fram av Epson. Den utforskar vanor och åsikter hos människor som arbetar hemifrån över hela Europa under pandemin. Den bygger på resultaten av en undersökning som utfördes av Epson i januari och februari 2021. 1 000 ägare av Epson-skrivare som arbetar hemifrån tillfrågades i 11 länder (Italien, Storbritannien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Sverige, Finland, Norge, Danmark). Annat innehåll finns på vår webbplats och i våra sociala mediekanaler

(1) Angiven bläckåtgång är uppskattningar som baseras på Epsons egna metoder för utskriftssimuleringar, med testmönster enligt ISO/IEC 24712 eller 29103. Angiven bläckåtgång baseras INTE på ISO/IEC 24711 eller 20102. Angiven bläckåtgång kan variera beroende på bilderna som skrivs ut, den typ av papper som används, hur ofta utskrifter sker samt driftsmiljön och miljöförhållanden som exempelvis temperatur. I samband med den första skrivarinstallationen används en viss bläckmängd i syfte att fylla skrivarhuvudets munstycken. Av detta skäl blir utskriftskapaciteten hos den första, medföljande uppsättningen lägre.