Uppdaterade projektorer för att möta kundernas krav

Väck liv i mötet, hemmakontoret och klassrummet med klara färger

Uppdaterade projektorer för att möta kundernas krav

2 december 2013 –Epson, världens främsta projektortillverkare[1]. meddelar i dag en uppdatering av sina kostnadseffektiva 3LCD-projektorer som riktar sig till allt från små- och medelstora företag samt till utbildningssektorn. Uppdateringarna omfattar bland annat Wi-Fi-kompatibilitet[2], ökat antal lumen och ett skjutreglage för horisontell keystone-korrigering.

Serierna har fått ökat antal lumen och nya funktioner, bland annat en moderatorfunktion, CUD (Colour Universal Design), HDMI-ingång, dämpning av ljud och bild samt ett skjutreglage för horisontell keystone-korrigering. Genom CLO (Colour Light Output) har projektorerna lika hög ljusstyrka för vitt och färgat ljus vilket ger upp till tre gånger ljusare färger[3], det innebär att man inte behöver dra ned persiennerna ens på dagtid. De lättanvända projektorerna har ett förbättrat kontrastförhållande på 10 000:1, vilket ger kristallklara, tydliga bilder.

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef, säger: ”Vi har lyssnat på vad våra kunder vill ha och har därför gjort det möjligt att ansluta hela serien till ett trådbundet eller trådlöst nätverk för att underlätta informationsdelning – det ser man inte ofta på den här nivån.”

Lätta att använda med bättre styrning och samarbete

HDMI-ingången gör det lätt att spela upp HD-bild och -ljud, oavsett om projektorn används inom affärsverksamhet, utbildning eller i underhållningssyfte.

Flexibel placering uppnås tack vare Epsons unika skjutreglage för horisontell keystone-korrigering och automatisk vertikal keystone-korrigering, så att bilden alltid blir rät.

När projiceringsytan väl har ställts in kan även färgblinda personer enkelt titta på och använda kontrollpanelen tack vare Epsons CUD-teknik (Colour Universal Design). LED-färgerna och de tydliga och intuitiva menyikonerna på projektorns kontrollpanel gör det lätt för alla användare att hantera projektorn.

Dessutom finns den nya moderatorfunktionen i EB-X20, EB-W22 och EB-X25samt EB-98, EB-945, EB-965 och EB-955W (riktade mot små- och medelstora företag samt utbildningssektorn)som gör att datorer och smarta enheter enkelt kan ansluta till projektorn medan den mötesansvariga eller läraren kontrollerar vilket innehåll som visas. På så sätt kan moderatorn enkelt styra hur och när innehåll delas, och upp till 50 personer kan vara anslutna samtidigt.

För att bemöta den växande trenden med informationsdelning mellan smarta enheter, bärbara datorer och surfplattor har projektorerna stöd för iProjection-appen för iOS och Android. Den används för enkel informationsdelning mellan enheter via projektorn. Mer information om iProjection finns på www.epson.eu/iprojection.

Miljövänliga funktioner

För att minimera miljöpåverkan och sänka kostnaderna på lång sikt har serien en ny miljöflik på användarmenyn där du kan ställa in och visa alla ekofunktioner på ett och samma ställe.

Den automatiska lampdimmer-funktionen justerar lampans ljusstyrka enligt den projicerade bildens ljusstyrka, vilket sänker energiförbrukningen och därmed kostnaderna. Dessutom ger det lägre miljöpåverkan och förbättrat kontrastförhållande. Med funktionen för dämpning av ljud och bild och energisparläget kan projektorn gå in i ett läge med mycket låg ljusstyrka som minskar lampans energiförbrukning med 70 procent.

Priser och tillgänglighet

·         Småföretag och hemmakontor: EB-S03, EB-X03 och EB-W03 finns att köpa från 1 januari 2014.

·         Små- och medelstora företag: EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 och EB-X25 är tillgängliga till ett rekommenderat cirkapris från 2 590 kronor till 4 690 kronor exkl. moms.

·         Utbildningssektorn: EB-98, EB-945, EB-965 och EB-955W är tillgängliga till ett rekommenderat cirkapris från 5 490 kronor till 6 190 kronor exkl. moms.


Ersätter tidigare modeller:

  • EB-98, EB-945, EB-965 och EB-955W ersätter EB-93e, EB-93H, EB-95, EB-905, EB-925, EB-915W
  • EB-S03, EB-X03 och EB-W03 ersätter EB-S02, EB-S02H, EB-X02, EB-W02
  • EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 och EB-X25 ersätter EB-X12, EB-W12, EB-X14G, EB-14H, EB-X14, EB-S11, EB-S11H, EB-X11, EB-X11H, EB-96W

Om Epson
Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa visioner hos kunder i hela världen och levererar kundvärde genom kompakt och energisnål teknik med hög precision för företags- och hemmamarknaden samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., med bas i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning för räkenskapsåret 2012 till 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050 
http://eco.epson.com/[1]Undersökningen utförd av Futuresource Consulting Limited under perioden 2001–2012

[2]Ej tillgängligt för EB-X20, EB-W22 och EB-X25, endast trådbundet nätverk. Trådlös funktion är ett tillval och finns i de 27 EU-staterna och dessutom Kroatien, Island, Norge, Saudiarabien, Schweiz, Turkiet och Förenade Arabemiraten. Med reservation för eventuella ändringar.

[3]Jämfört med ledande DLP-enkretsprojektorer för företag och utbildningsväsende baserat på NPD-data, mellan juli 2011 och juni 2012. Färgljusstyrka (ljusstyrka för färgat ljus) uppmätt i enlighet med IDMS 15.4. Färgljusstyrkan varierar beroende på användningsförhållandena. Mer informationfinns på www.epson.se/CLO