Skrivare och PaperLab från Epson inkluderade på listan Good Design Best 100

Skrivare och PaperLab från Epson inkluderade på listan Good Design Best 100

PaperLab

Prisbelönt teknik som berikar människors liv

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") har fått besked om att företagets bläckstråleskrivare ET-4750, L6190/L6191/L6198 och ET-2750, samt den torra PaperLab A-8000-processen 1för papperstillverkning på kontoret har valts ut till listan Good Design Best 100. Good Design-utmärkelsen hyllar design som gagnar och berikar våra liv och vårt samhälle. 2017 vann Epson Good Design-utmärkelsen för totalt sju olika produkter: två projektorer, fyra skrivare samt papperstillverkningssystemet för kontor, men endast design som bedöms vara extra anmärkningsvärd och viktig tas med på Best 100-listan.

 

Den design som inkluderats på Best 100-listan presenteras på Good Design-mässan 2017 ("G Exhibition"), som äger rum den 1 :atill den 5 :enovember på olika platser i Tokyo centrum. Alla produkter på Best 100-listan är också kandidater till Good Design Grand Award, Good Design Gold Award samt Good Design Special Awards. Vinnarna av dessa priser meddelas den 1 :aNovember 2017.

Manabu Kawahara, designchef inom Epsons avdelning för utskriftslösningar, säger: "Våra kunder hyllar våra skrivare med bläckbehållare med hög kapacitet eftersom de kan skriva ut så mycket de behöver utan att behöva oroa sig för kostnaden. När det gäller bläckstråleskrivarna ET-4750, L6190/L6191/L6198 och ET-2750 har vi varit minutiöst noggranna i fråga om utseende och användbarhet. Skrivaren företräder nästa generations bläckbehållarskrivare och erbjuder därför mer än bara ett fantastiskt värde. Den är kompakt, elegant, lättanvänd och minskar avsevärt den frustration användaren kan känna när bläcket tar slut. Vi kommer att fortsätta använda utskrifter som ett sätt att förbättra människors liv och arbete, och kommer även att utveckla skrivardesign för produkter som överträffar kundernas förväntningar."

Design från Epson utvald till Best 100:

Bläckstråleskrivarna ET-4750, L6190/L6191/L6198 och ET-2750

Denna flerfunktions-bläckstråleskrivare för A4-format inkluderar stora bläckbehållare, hög produktivitet och hög kostnadseffektivitet. Bläckbehållarna och bläckflaskorna har utformats i syfte att göra bläckpåfyllningen till en ren och snabb process, och skrivaren i sig är intuitiv och enkel att hantera. Behållaren sitter på framsidan, vilket förbättrar tillgängligheten och gör det enklare att kontrollera bläcknivån. Sätt bara i bläckflaskan, så kommer mekanismen automatiskt att fylla på behållaren till dess fulla kapacitet. Behållaren sticker ut från skrivaren och visar sin imponerande kapacitet, och höljets enkla, runda form signalerar en robust hållbarhet som passar in perfekt i alla utrymmen.

Domarnas omdöme

Epson har implementerat en design med bläckbehållare med hög kapacitet i syfte att ta sig an det vanliga problemet med bläckpatroner som tar slut och kostnaden för nya bläckpatroner. Bläckbehållarna sitter på framsidan på skrivarna. Bläckbehållarens färg och form är diskret, och enheten smälter in väl med resten av skrivaren. Behållarna är enkla att fylla på, och man ser klart och tydligt hur mycket bläck som återstår. Designen är både vacker och funktionell. Dessutom är bläckflaskans pip och bläckbehållarens intag unikt utformade för varje enskild färg, detta för att förhindra att fel färg fylls på. Utformningen av bläckflaskorna är helt kompromisslös. En automatisk stoppmekanism förhindrar att bläck läcker ut när en flaska avlägsnas från behållaren, till och med när munstycket riktas nedåt, vilket eliminerar spill. Vi uppskattade också den utsökt utformade och justerbara kontrollpanelen, skrivarens mjuka kurvor och dess smidiga, rena design,

PaperLab A-8000 (säljs endast i Japan)

PaperLab A-8000 är det första 2kontorssystemet för pappersframställning som använder en torr process 1i syfte att förstöra använda dokument på ett säkert sätt och sedan framställa nya pappersark. Epsons torra fiberteknik gör det möjligt att framställa papper utan de stora vattenmängder som krävs i samband med vanlig pappersframställning. Eftersom ingen rördragning krävs kan PaperLab installeras i back office-utrymmen eller på annan ledig plats för att återvinna använt papper. PaperLab håller på att revolutionera kontorsarbetet genom att höja informationssäkerheten, framställa papper med olika vikt och storlek, samt genom att sänka användarnas miljöpåverkan,

Domarnas omdöme

Diskussionen går varm om användningen av pappersfria processer. PaperLab är en revolutionerande lösning och ett svar på frågan om framtidens pappersanvändning. Det faktum att man kan återvinna använt papper inne på själva kontoret och därmed öka informationssäkerheten är särskilt berömvärt.

Ytterligare Epson-produkter som uppmärksammades under 2017 års Good Design Awards var följande:

  • Projektorn EB-1795F
  • Projektorserien EB-L1000
  • Bläckstråleskrivaren Workforce Pro WF-3720/4720/4740 för företag
  • Bläckstråleskrivaren EP-50V (säljs endast i Japan)
  • Flerfunktions-bläckstråleskrivarna WorkForce Enterprise WF-C20590/C17590 för A3-utskrifter i färg

Notera att Epsons produkter och tjänster varierar efter region.

Kontakta din lokala Epson-återförsäljare för mer information om vilka produkter och tjänster som finns tillgängliga i just din region: www.epson.se

Good Design Awards

Good Design-utmärkelse är ett omfattande, designfrämjande system som utser bra design inom ett antal olika områden. Utmärkelsen delas ut av det japanska institutet för designfrämjande, en stiftelse med allmänintresse och rättskapacitet. Dess föregångare, Good Design Selection System ("G Mark System") grundades år 1957 av internationella handels- och industriministeriet (idag ministeriet för ekonomi, handel och industri) och har arbetat med dessa frågor i cirka 60 år.

Mottagarna av Good Design Award erhåller rätt att använda G Mark-symbolen, som har varit en symbol för bra design i över ett halvsekel.
http://www.g-mark.org/?locale=en

1. En mindre vattenmängd används i syfte att bibehålla en viss luftfuktighetsnivå inuti systemet.
2. PaperLab är det första pappersframställningssystemet för kontor som använder en torr process, detta enligt Epsons undersökning utförd i november 2016.