Säker utskrift av företagspost från datorer och mobila enheter

Drivrutinlös lösning för ”pull and push” och serverstyrd utskrift från Epson

Säker utskrift av företagspost från datorer och mobila enheter

18 mars 2014 – Epson besvarar en ökad efterfrågan på lösningar för säkra utskrifter på mobila enheter och meddelar därför om Email Print for Enterprise, som är ett serverbaserat mjukvarusystem som gör att dokument kan skickas till utskrift via e-post utan att drivrutiner eller program behöver installeras eller hämtas.

Att hålla alla dokument innanför företagets brandväggar gör att innehållet är säkert samtidigt som lägena för ”pull and push” och serverstyrd utskrift ger varierande alternativ för dokumentsekretess.

För en hög nivå av dokumentsekretess ser ”pull and push” utskriftsläget till att väntande filer inte visas i utskriftskön och kräver att användaren loggar in på ett intranätbaserat gränssnitt för att ta bort utskriften från skrivaren efter att den har skickats. Standardläget för serverstyrd utskrift är säkert och har samtidigt en skicka-till-utskrift-funktion.

Med båda alternativen kan användarna skicka dokumentet till utskrift via e-post från vilken kompatibel enhet som helst. Filerna är fortfarande säkra när de skrivs ut via PC-enheter som är anslutna till nätverket eller mobila enheter som är anslutna via Wi-Fi på kontoret, eftersom de befinner sig inom företagets nätverk så skyddas de av brandväggen.

Vadim Couthon, National Sales Manager på Epson Sverige säger: "När marknadens trender för BYOD-funktioner (Bring your own device) och den anslutna arbetsplatsen är på uppgång så tänker företag allt mer på säkerhetsriskerna som uppstår i samband med fjärranslutningar. Med det här i åtanke har Epson tagit fram en intranätbaserad programvarulösning som är enkel att använda och som är kompatibel med de flesta IT-plattformar, bland annat Mac, Windows, Linux, Citrix, iOS och Android, samt Windows Phone, vilket gör att företag fortfarande kan vara skyddade, och det stöder även en flexibel arbetsplats.

Systemet finns tillgängligt i ett urval av tre licenspaket för en rad olika företagsstorlekar och integreras enkelt i befintliga IT-strukturer. Stödet för Active Directory gör att användarna kan logga in med deras aktuella inloggningsuppgifter så att de IT-ansvariga inte behöver skapa nya e-postadresser och lösenord för systemet. Dokument som inte skrivits ut raderas automatiskt på en förinställd tidpunkt, vilket hjälper de IT-ansvariga att minska utskriftskostnaderna.

Viktiga funktioner:

Kan användas av användare som arbetar från mobila enheter på kontoret

Drivrutinlöst utskriftssystem som integreras med befintliga IT-miljöer

Säkert utskriftssystem

Du behöver inte installera eller ladda ner några drivrutiner för skrivare eller program (inloggnings-URL).

Inloggningar allokeras till användarna (endast i läget för säker utskrift)

Snabb installation

Enkel skrivar- och användaradministration via ett webbläsarbaserat gränssnitt

Stöd för Active Directory

Stöder de vanligaste filformaten (PDF, Doc*, Docx*, Ppt*, Pptx*, Xls*, Xlsx*, JPEG, PNG, TIFF, HTML, TXT)

Skriv ut från din e-post på operativsystemen Mac, Windows, Linux, Citrix, iOS, Android, Windows Phone

Dra in på oönskade utskriftskostnader med automatisk radering av arbeten som inte skrivs ut

Licenspaket för att tillgodose både små och stora organisationers behov

Utökad garanti som tillval

För att läsa mer, klicka här!

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industriroboter till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa den vision som kunder över hela världen har och tillhandahåller kundvärde utifrån kompakt och energisnål teknik med hög precision för både hem och företag samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 73 000 anställda i 94 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 655 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 540 miljoner EUR under räkenskapsåret 2012. http://www.epson.eu

Miljövision 2050
http://eco.epson.com


[1] Epson Retail Study, 2013, Coleman Parkes.