Revolutionerande snabb MFP-företagsenhet för A3-format

Skörda de miljömässiga fördelar som bara bläckstråleteknik kan erbjuda, till och med när du skriver ut 100 dubbelsidiga sidor per minut

Revolutionerande snabb MFP-företagsenhet för A3-format

Nästa generations supersnabba och miljöeffektiva bläckstråleskrivare för företag är här: WorkForce Enterprise. Denna ultrasnabba avdelningsfärgskrivare för kontor skriver ut i upp till A3-format, kan framställa 100 bilder per minut och ge dig de miljömässiga fördelar som endast bläckstråletekniken kan erbjuda. Den utgör en mer strömsnål lösning med färre förbrukningsartiklar, men samtidigt till priset av en avdelningslaserkopiator. WorkForce Enterprise WF-C20590 får sällskap av en version för 75 bilder per minut, WF-C17590, som båda har utformats för att möta behoven inom kontorsutskrifter på små och medelstora företag, särskilt de som har produktionstoppar i form av stora volymer.

För att ytterligare höja skrivarens kvalitet har Epson byggt in ett antal tekniska innovationer, inklusive ett självreparerande skrivhuvud med syfte att eliminera ränder och ett elektrostatiskt transportbälte för att bibehålla kvalitén vid höga hastigheter. Dessutom innebär denna nya teknik ett kliv uppåt i fråga om miljömässig prestanda, detta genom att minska energiförbrukningen med upp till förbluffande 96 % jämfört med laserskrivare med samma hastighet 1utan behov av en särskild strömförsörjning.

Darren Phelps, chef inom bildenheter för företag på Epson Europe, säger att "WorkForce Enterprise minskar utskrifternas miljöpåverkan genom att tillhandahålla en lösning för låg energiförbrukning, med färre förbrukningsartiklar och anmärkningsvärt snabba utskrifter med hög kvalitet. Genom att ha färre delar än motsvarande laserbaserade multifunktionsenheter, utlovar denna serie en högre driftsäkerhet och betydligt längre drifttid för skrivaren.

"Så fort vi såg WorkForce Enterprice i laboratoriet visste vi att vi hade något alldeles speciellt, men det har varit reaktionerna från återförsäljare över hela Europa som verkligen har bekräftat det nya sortimentets banbrytande natur. Vi tog den här modellen med oss till städer över hela kontinenten, inklusive Prag, Lille, Aten, Helsingfors och många fler, för att samla in viktig feedback som vi har investerat i att skapa en så bra Epson-produkt som möjligt."

Trots sin energieffektivitet äventyras inte prestandan. Bläckstråle-linjehuvudet som ger mycket höga hastigheter och utskriftskvalitet har utformats baserat på skalbar teknik som Epson först använde i industriella system, exempelvis storskaliga etikettskrivare. Den anmärkningsvärda nya linjehuvuddesignen, som endast är 43 mm bred och som innehåller cirka 33 500 munstycken, ger en enastående feldetektering och variable-sized droplet-teknik för att minska ränder. Den här kompakta men otroligt detaljerade nivån inte bara förbättrar prestandan, den ger också snabbhet och driftsäkerhet åt mycket produktiva team där stopptider inte är något alternativ. En perfekt symbios av prestanda och effektivitet.

WorkFlow Enterprise Finisher (tillval) möjliggör automatiskt slutförande av dokument, en ingång för maximalt 5 350 pappersark med valfri pappersmatning och en häftnings- och staplingsenhet för 4 000 ark för att förbättra effektiviteten, vilket sparar tid och resurser. Dessutom är dessa modeller kompatibla med ett brett utbud av lösningar, samt har konstruerats för användareffektivitet, mobila utskrifter från smarta enheter och skanning med NFC. Verktyg och programvara som till exempel Email Print for Enterprise, Epson Print Admin och Document Capture Pro ger ytterligare funktioner – mer än bara skriva ut och skanna.

WF-C20590 finns till försäljning från juni 2017. 

Nyckelfunktioner

 • Modeller för 75 sidor/minut och 100 sidor/minut finns att tillgå

 • Snabb DualScan (enkelsidigt/dubbelsidigt): 60 / 110 bilder per minut

 • Låg energiförbrukning - 320 W (kan vara så lågt som 180 W)

 • Standard 600 x 1 200 dpi - hög utskriftskvalitet på upp till 600 x 2 400 dpi

 • Färg, upp till SRA3-storlek med universalfack

 • Epson Open Platform redo

 • Bläckpatroner med hög kapacitet: K = 2 x 50K, CMY = 50K

 • Pigmenterade DuraBrite-bläck

 • 9-tums TP-display i färg

 • Pappersinmatning för maximalt 5 350 ark (80 gsm) med pappersmatning som tillval

 • Slutbehandlarenhet för 4 000 ark tillgänglig med stapling och häftning

 • Verifieringsteknik för munstycken säkerställer konsekventa utskrifter

 • Bälte för elektrostatisk transport, vilket säkerställer att pappret blir helt platt i samband med utskrift

 • Kompatibilitet för utskriftsspråk, inklusive PDL (PCL 5/6, PostScript 3,PDF),ESC/P-Raster

1. Baserat på en maximal energiförbrukning för Epson WorkForce WF-C20590 på 320 W samt en maximal energiförbrukning hos den hastighetsmässigt jämförbara modellen Xerox Color 1000i Press, baserat på tillverkarnas egna specifikationer.