Responsiv visning utökar tillämpningsomfånget inom sjukvård, kommersiell drönaranvändning, teknik med mera

Moverio BT-35E ger användarna ytterst korta svarstider från den valda enheten

Responsiv visning utökar tillämpningsomfånget inom sjukvård, kommersiell drönaranvändning, teknik med mera

Epson idag annonserat Europalanseringen av företagets senaste version smarta Moverio-glasögon, BT-35E. Som ett svar på feedback från kunderna har Epson utvecklat sina nya smarta glasögon för att enkelt användas tillsammans med befintlig maskinvara via HDMI- och USB-C-anslutning för i stort sett obefintlig svarstid. Resultatet är en produkt som förser en större publik med Epsons optiska expertkunskaper för tillämpningar inom sjukvård, kommersiell drönaranvändning, teknik, underhållning med mera.

Rasmus Nielsen, Sales Manager Professional Displays, säger: ”Dessa Si-OLED-drivna, binokulära och transparenta smarta glasögon tillhandahåller många olika typer av innehåll med kort svarstid från en mängd olika enheter via HDMI- eller USB-C-anslutning, vilket är till nytta för exempelvis sjukvårdsanvändare som vill behålla fokus på patienterna och drönarpiloter som vill tillföra AR till sin tekniska arsenal. Med dessa glasögon är vårt mål att erbjuda våra framgångar och framsteg inom våra optiska element till en bredare publik som kan använda dem som en transparent bildskärm för sin befintliga maskinvara."

Vanliga användningsområden för BT-35E inkluderar:

 • Som första eller sekundär bildskärm inom sjukvården. Istället för att behöva vända sig om för att titta på en monitor kan läkaren behålla fokus på patienten och därmed bibehålla en mer naturlig position.

 • För tekniska tillämpningar, som första eller sekundär bildskärm för uppgifter som kräver kort svarstid och förbättrad effektivitet, inklusive fjärrhjälp.

 • Inom underhållning, där temaparker och museer kan använda dem för att förbättra kundupplevelsen genom att spela upp videoinnehåll eller fungera som heads-up-display (HUD).

 • För kommersiella drönare som DJI Phantom 4 Pro kan de användas som en sekundär FPV-bildskärm för controllers med en primär bildskärm och en HDMI-utgång.

BT-35E har utformats med kommersiella tillämpningar i åtanke. Dess tåliga konstruktion och funktioner som är utformade med komfort i åtanke innebär att de kan användas ofta samt av flera lika användare, detta genom att de sitter bekvämt även under längre oavsett huvudets form eller storlek, eller huruvida de bär glasögon.

Epsons fokus på en mängd olika kommersiella tillämpningar särskiljer Moverio-serien från andra smarta glasögon på marknaden. Serien har utvecklats med funktionaliteten i fokus och har visat sig vara populär bland företagskunder och oberoende programleverantörer (ISV).

BT-35E kommer att finnas på marknaden från juli 2018.

Viktiga funktioner:

 • Epson Si-OLED-display

 • 720p HD-upplösning

 • Omfattande inbyggda sensorer inklusive kamera med 5MP, gyroskop, accelerometer, kompass, och sensor för omgivande ljus

 • Gränssnittsdosa med HDMI- och USB-C-anslutning

 • Kompakt och smidig design – kan anpassas till många olika huvudstorlekar och kan bäras utanpå vanliga glasögon

 • Stöd för 3D-innehåll sida vid sida

 • Halsrem för en komplett handsfree-upplevelse

 • Unika näskuddar som passar att använda över glasögon

 • < >justerbara armar för en förbättrad bärupplevelse

  Epson tillhandahåller API för kamera och sensorer