Print farming ökar i popularitet – och medför vinster

Tryckfirmor förlitar sig i allt större utsträckning på mindre, högkvalitativa skrivare

Print farming ökar i popularitet – och medför vinster

Print farming ökar i popularitet – och medför vinster

Jag reser en hel del i Europa och besöker professionella tryckfirmor, vilka erbjuder ett stort antal tjänster. Jag har lagt märke till en viktig utvecklingstendens – print farming. Detta innebär att företag investerar i mindre, högkvalitativa och mycket tillförlitliga skrivare av samma slag i syfte att få en kalibrerad och jämn prestanda, istället för att köpa en enda stor skrivare för stora volymer.

Våra professionella utskriftskunder söker i allt större utsträckning flexibilitet ifråga om vad de kan skriva ut, detta i syfte att maximera sin potentiella försäljning. Samtidigt vill de ha de effektiva sätten att hantera sina produktionskostnader. Som ett resultat kan se jag ett växande antal företag investera i teknik som är skalbar, kan använda flera olika typer av bläckuppsättningar eller köra en mängd olika material samtidigt, och som är mycket tillförlitliga.

Detta tillvägagångssätt ger företag flexibilitet inte bara att sprida ut ett jobb över flera skrivare, utan även att köra flera jobb över flera skrivare i tryggheten att kvalitén kommer att vara exakt densamma. Några av våra kunder inom vidvinkelformat arbetar med parker på 6, 10, 14 eller flera skrivare. Vi har även börjat skönja samma trend inom den industriella etikettsektorn genom att företagen införskaffar flera SurePress-enheter.

Fördelen med print farming är att företagen inte behöver göra en enda omfattande investering i en enda maskin, som sedan måste arbeta hårt i många år för att generera avkastning på investeringen. Istället kan de regelbundet göra stegvisa, prisvärda investeringar i nya skrivare och därigenom utnyttja tekniska framsteg.

PhotoBox är ett perfekt exempel på print farming. Företaget använder över 20 enheter av bara två modeller av Epsons SureColor-skrivare med närapå identisk design för att skapa alla sina anpassade fotocanvas, på alla begärda kvalitetsnivåer. De framställer tusentals utskrifter varje dag, sju dagar i veckan – toppen ligger på 12 000 enskilda canvas per dag under julen!

Canvasutskrifter är ofrånkomligen en mycket effektiviserad verksamhet hos PhotoBox. Bilder som tas emot via någon av de 18 regionala webbplatserna kapslas automatiskt före utskrift i helrullsbatchar på en SureColor-skrivare, innan de beskärs och slutförs. Hela processen – från beställningsmottagning till försändelse – tar vanligtvis mindre än 24 timmar.

Print farm-modellen passar perfekt för denna typ av miljö. Produktionen kan skalas upp eller ner över flera enheter med ett urval av olika media, och skulle skrivaren av någon anledning drabbas av stopptid, har detta endast en minimal påverkan.

Det är inte bara i skyltar, utskrifter av fotocanvas och etikettframställning som print farming blir alltmer populärt. De största kunderna för Robustelli MonnaLisa-skrivaren för tryck direkt på tyg driver över 10 system. Samma trend har börjat dyka upp med den nya färgsublimineringsskrivaren SureColor F9200, och återförsäljarna har börjat ersätta analoga fotolabb med flertalet SureLab D700-enheter.

På Epson arbetar vi nu med att införliva dessa behov i utformningen av våra skrivare under tidigast möjliga planeringsstadium. Våra kärnprinciper i form av en kompakt design, hög precision och energieffektivitet lämpar sig särskilt väl för att utforma skrivare som är perfekta för print farms.

Mer information om Epsons professionella produktionsskrivare klicka här.