Nytt sortiment med förstklassiga bläckstråleskrivare för olika utskriftsbehov hemma

Kompakta Wi-Fi-enheter för enastående foton och tydlig text

Nytt sortiment med förstklassiga bläckstråleskrivare för olika utskriftsbehov hemma

Epsons succésortiment Expression Premium med kompakta bläckstråleskrivare för hemmabruk har förbättrats inför lanseringen av modellerna XP-510, XP-610, XP-615, XP-710 och XP-810. Med nya funktioner som gör utskrift hemma mer flexibelt och enklare än någonsin är det här sortimentet perfekt för hushåll där man vill kunna skriva ut foton av hög kvalitet utan att behöva kompromissa med textkvaliteten.

Expression Premium-skrivarna ger dig fantastisk mediaflexibilitet tack vare matningsfacket för specialmedia på baksidan[1] som ger dig möjlighet att skriva ut på kort och tyngre fotopapper. De båda frontmatade pappersfacken[2] gör det enkelt att byta mellan foto- och A4-utskrifter. Användarna kan också skriva ut direkt på särskilda CD- och DVD-skivor2 och även dubbelsidig utskrift är möjlig. Dessutom har XP-810 även en dubbelsidig automatisk dokumentmatare för dubbelsidig skanning, kopiering och faxning.

Alla skrivare i Expression Premium-serien har Epson Connect[3], som gör att användarna snabbt och enkelt kan skriva ut dokument och foton via Wi-Fi® från smartphones och surfplattor. Dessutom är dessa multifunktionsskrivare utrustade med Wi-Fi DirectTM, som möjliggör utskrift fråntrådlösa enheter utan att behöva ansluta till en trådlös router.

Användarna kan också skriva ut från var som helst i världen genom att skicka dokument och foton via e-post direkt till skrivarenmedan Scan-to-Cloud innebär att dokument kan skannas och sparas direkt i molntjänster.

Expression Premium-produkterna innehåller även den nya appen Epson Creative Print, som ger användarna möjlighet att vara mer kreativa och skapa gratulationskort, personligt brevpapper och skriva ut foton från Facebook m.m.3.Den här serien är även kompatibel med Google Cloud Print.

De använder Epsons Claria Premium Ink som kombinerar ett svart pigmentbläck med färgbaserade bläck i cyan, magenta, gul och svart. Detta innebär att, förutom att skapa hållbara textdokument, kan användare skriva ut blanka foton med tydliga detaljer, djup svärta och fylliga, livfulla färger: en perfekt balans för det moderna hemmet.

De lättidentifierbara förpackningarna med isbjörnen på gör att användarna enkelt hittar rätt bläckpatroner för sina skrivare. Alla bläckpatroner finns i standard- och XL-storlekar, med utskriftskapaciteten tydligt indikerad på framsidan av varje förpackning, vilket gör det lättare för användarna att välja vilken patronstorlek som passar deras utskriftsbehov bäst.

Modellerna i det här sortimentet har också en motordriven panel och utmatningsfack1 som öppnas automatiskt före utskrift så att det enda man behöver göra är att hämta utskrifterna. Dessutom har de en 8,8 cm touch display1. Med den användarvänliga, interaktiva menyn kan man skriva ut foton utan dator från minneskort och PictBridge-aktiverade enheter.

Martin Jakobsson, Channel Sales Manager på Epson i Sverige, säger: ”Vi har utformat Expression Premium-sortimentet för att tillgodose alla våra kunders behov och utökat sortimentet med produkter till lägre pris. De är inte bara extremt enkla att använda, de är även kompakta – allt man behöver som hemmaanvändare.”

Expression Premium XP-810, XP-710, XP-615, XP-610 finns tillgängliga från september 2013 och XP-510 finns tillgänglig från oktober 2013 till ett rekommenderat pris på 1.990 Sek, 1.690 Sek, 1.390 Sek, 1.390 Sek respektive 1.090 Sek. ink.moms

Funktioner●P-810●P-710●P-610●P-615●P-510
Skriv ut, skanna, kopiera+ faxa
Claria Premium-bläck – perfekt för snygga, blanka foton och klara, tydliga textdokument
Kompakt storlek
Epson Connect1 (Epson iPrint, Email Print, Remote Print Driver)+scan-to-cloud+scan-to-cloud+scan-to-cloud+scan-to-cloud·
Skriv ut när du är på resande fot från din smartphone eller dator via Google Cloud Print···
Wi-Fi-anslutning+ Ethernet
Wi-Fi DirectTM för trådlösa utskrifter utan nätverk···
Enkel att installera med automatisk Wi-Fi-inställning[4]
Dubbelsidig utskrift
Dubbelsidig automatisk dokumentmatare----
Matning för specialmedia på baksidan för extra tjockt papper och fotopapper---
Motordriven kontrollpanel och utmatningsfack··---
Pekskärmen på 8,8 cm har en användarvänlig, interaktiv meny---
6,4 cm LCD-färgpanel med pekdisplay med smart navigering---
3,7 cm LCD-display----
Dubbla frontmatadepappersfack för foto- och A4-papper-
Skriv ut direkt på särskilda CD-/DVD-skivor-
Skriv ut med hastigheter på upp till32sidor per minut[5]·····
FärgSvartSvartSvartVittSvart
Svart utskriftsläge – fortsätt skriva ut dokument med svart text när färgpatronerna är tomma·

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa den vision som kunder över hela världen har, och tillhandahåller kundvärde utifrån kompakt och energisnål teknik med hög precision för både hem och företag samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning räkenskapsåret 2012 till 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050
http://eco.epson.com/[1]Endast XP-710 och XP-810

[2]Finns ej på XP-510

[3]Epson iPrint och Epson Creative Print kräver trådlös anslutning. Epson Email print, Epson Remote Print Driver och Epson Scan-to-Cloud kräver en internetuppkoppling. Mer information och en lista över språk och enheter som stöds finns på www.epsonconnect.eu

[4]Automatisk inställning kompatibel med Windows 8, Windows 7, Windows Vista och Mac OS

[5]Mer information finns på www.epson.eu/testing