Nya utskriftspaket kompletterar Epsons färgsublimineringsutbud (SC-F7200 och SC-F6200)

Nya utskriftspaket kompletterar Epsons färgsublimineringsutbud (SC-F7200 och SC-F6200)

Epson släpper två nya färgsublimineringsskrivare som hjälper användarna att på ett pålitligt och kostnadseffektivt sätt framställa textilier och kampanjprodukter i fantastisk kvalitet. Skrivarmodellerna SC-F7200 och SC-F6200 ingår i ett komplett Epson-paket och backas upp med garanti och servicesupport, vilket möjliggör för textilproducenter, fotostudios och företag som framställer kampanjprodukter att i lugn och ro utnyttja Epsons högkvalitativa resultat.

Dessa nya modeller förbättrar Epsons färgsublimineringsutbud genom att erbjuda kunderna möjlighet att expandera sin produktionskapacitet. Både SC-F7200- och SC-F6200-modellerna förmår framställa tryckta textilier med hög kvalitet, till exempel kläder, sportkläder och hemtextilier, medan SC-F6200 även ger den flexibilitet som krävs för att subliminera på en mängd olika, hårda material. Skrivaren är perfekt för företag som framställer kampanjprodukter och kan användas i syfte att subliminera på skräddarsydda varor, inklusive muggar och skal för mobiler och surfplattor.

Neil Greenhalgh, produktchef för Epson Europe, kommenterar: "I dessa två modeller har vi använt oss av Epsons senaste tekniska framsteg i syfte att erbjuda våra kunder två nya färgsublimineringsskrivare. Tack vare sina nya, förbättrade funktioner öppnar SC-F6200 upp ett otal nya möjligheter för fotomarknaden att skriva ut foton på material som till exempel metall och trä. Parallellt med detta har SC-F7200 skapats och utvecklats exklusivt i syfte att hjälpa "rulle-till-rulle"-textilmarknaden att framställa fantastiska resultat.”

Bägge skrivare använder Epsons PrecisionCore TFP-skrivhuvud för att framställa fantastiska, exakta utskrifter med fantastisk färgåtergivning och klarhet. Dessa arbetar unisont med bläckuppsättningen UltraChrome DS för att hjälpa användarna uppnå bästa möjliga resultat. Ett nytt HDK Black-bläck har skapats för att hjälpa till att framställa neutrala svarta nyanser och djupa skuggor, främst i samband med textilutskrifter. Användare som skriver ut på fasta material kommer att få stor nytta av det svarta bläcket, då det framställer jämna nyansövergångar, perfekta för framställning av kampanjprodukter.

Färgsublimineringskunder som köper dessa produkter kommer att kunna utnyttja ett komplett Epson-utskriftspaket. Hårdvara, programvara, skrivhuvud, bläck och sublimineringspapper från samma tillverkare i syfte att säkerställa att allting fungerar problemfritt ihop. Med skrivarna medföljer även programvaran Wasatch, vilket möjliggör omgående utskrift utan behov av ytterligare investeringar.

Epson erbjuder förstklassig service och support för sina kunder. Skulle mot all förmodan problem uppstå, levereras bägge produkter med ett års garanti som standard. Om kunderna vill förlänga sitt skydd erbjuds även garantitillvalet Epson CoverPlus, som inkluderar en rullande 1-årig garanti från Epson, som möjliggör för kunderna att betala för ett år i taget istället för att betala i förskott för en längre tidsperiod.

Vidare omfattar bägge modeller ett antal sätt för kunderna att hålla kostnaderna nere. Bläcksystem med hög kapacitet medför en låg kostnad per kvadratmeter, samtidigt som användning av äkta Epson-bläck säkerställer att mindre rengöring och färre byten av skrivarhuvuden behövs för att minska eventuella stopptider. Eftersom bägge skrivare omfattar en tvåliters behållare för att samla upp spill, är det både enklare och mer kostnadseffektivt att avyttra bläckrester. Bägge produkter finns också med Epsons program för hanterad utskriftstjänst[1], som möjliggör en stramare budgetkontroll och hjälper till att minska stora lager.

Viktiga funktioner:

EgenskapSC-F7200SC-F6200
Utvecklade av Epson för prestanda, kvalitet och driftsäkerhet och en låg total ägandekostnad (TCO)
Epsons beprövade Precision Core TFP-skrivhuvud för hög produktionstakt och en lång produktionslivslängd
Hög upplösning med bildkvalitet på upp till 720 x 1440 dpi
Utskrift på många olika färgsublimeringspapper på en bredd på upp till 1 625 mm-
Utskrift på många olika färgsublimeringspapper på en bredd på upp till 1 625 mm-
Högkvalitativt resultat som förbättrats med Variable Sized Droplet-teknik
Mycket pålitlig automatisk upptagningsrulle med hög exakthet-
Snabbtorkning som stöds av eftervalsvärmare-
Inmatning med hjälp av lyftarmar och automatisk spänningsreglering-
Ungefärliga utskriftshastigheter (1 pass)58,9m2/tim63,4m2/tim
Integrerat och lätt påfyllningsbart bläcksystem på 1,5 liter
Epsons UltraChrome DS-bläck ger levande färger, skarpa konturer och mjuka nyansövergångar, med enastående ljus- och tvättbeständighet och motstånd mot slitage och svett
Tvåliters spillbehållare för en enkel, kostnadseffektiv avyttring av bläck

[1] Print & Save finns i nuläget i Storbritannien, Italien, Frankrike, Tyskland, Portugal, Spanien, Belgien, Danmark, Finland, Luxemburg, Nederländerna, Sverige, Polen och Rumänien (listan korrekt för budgetåret 2015). Mer information finns på www.epson.eu/printandsave

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu