Ny färgsublimeringsskrivare för tyg på rulle

Med Epson kan du maximera små och medelstora produktionskörningar

Ny färgsublimeringsskrivare för tyg på rulle

11 december 2013 – Epson, globalt ledande inom utskrift, bild och innovation, presenterar SureColor SC-F7100, en högproduktiv, pålitlig och flexibel 64-tums färgsublimeringsskrivare. Som en följd av framgångarna med SC-F7000 har Epson svarat på feedbacken från kunderna om en textilskrivare konstruerad för små och medelstora produktionsjobb. SureColor SC-F7100 är utvecklad och tillverkad av Epson, har funktioner som förbättrad automatisk upptagningsenhet, ny fixeringsvärmare samt ett torksystem (tillval) som säkerställer bättre pålitlighet och effektivitet när du skriver ut på textil.

SureColor SC-F7100 passar perfekt till nya och befintliga textilproducenter som vill dra fördel av det växande behovet av små och medelstora textilproduktioner. Du kan skriva ut allt från reklammaterial, sportkläder och sportutrustning till reklamartiklar effektivt och enkelt med SureColor SC-F7100.

Den förbättrade upptagningsrullen med bättre spänningsreglering ger minskat behov av underhåll vilket betyder att användarna kan känna sig trygga och kan lita på att SureColor SC-F7100producerar utan ständig övervakning. Dessutom ser fixeringsvärmaren och torksystemet (tillval) till att utskrifterna torkar snabbt vilket sparar tid.

SureColor SC-F7100 är snabb, kostnadseffektiv samt pålitlig och bygger på Epsons erfarenhet inom konstruktion av maskinvara och skrivhuvud. Detta säkerställer unik pålitlighet vilket ger problemfria resultat, låga driftkostnader och längre hållbarhet. Det centrala i SureColor SC-F7100:spålitlighet är Epsons tillförlitliga och beprövade Micro Piezo TFP-skrivhuvudteknik. Den erkända stabiliteten säkerställer minimal stopptid vilket innebär ökad produktivitet.

Med Epsons vattenbaserade och miljövänliga UltraChrome DS-bläck kan användarna lita på konsekvent hög kvalitet, livfulla utskrifter, skarpa detaljer och jämna nyansövergångar. Bläcket ger levande färger, skarpa konturer och mjuka nyansövergångar med enastående ljus- och tvättbeständighet samt motstånd mot slitage. Den rullmatade CMYK-skrivaren SureColor SC-F7100fungerar tillsammans med transfermedia från alla stora tillverkare samt många olika material med polyesterbeläggning, inklusive textilier, kläder och hårda material som t.ex. spånskiva, metall och plast.

Produktiviteten säkerställs tack vare utskriftshastighet på upp till ca 58 m2/tim eller 30 m2/timme i produktionsläge, kombinerat med bläckpatroner på 1,5 liter och bläckpåsar på 1 liter (1,08 kg).

Precis som användarna förväntar sig från en Epson-skrivare är SureColor SC-F7100 flexibel och enkel att använda. Epsons professionella programvarupaket Sublimation Edition RIP, skapat för Epson av ErgoSoft, gör produktionen av högkvalitativa utskrifter snabb och enkel. Eftersom medialaddning kan skötas av en person blir hanteringen lätt. Även den intuitiva LCD-panelen är enkel att använda. SureColor SC-F7100 är inte bara lätt att använda, den har dessutom en låg ägandekostnad och är kostnadseffektiv tack vare konkurrenskraftiga priser på skrivare och bläck.

Richard Garp, försäljningsansvarig för produkten i Sverige, kommenterar: “SureColor SC-F7100 levererar inte bara bra resultat, låga kostnader, pålitlighet och flexibilitet, den öppnar också nya vägar till intäkter för kunderna. Vi har lyssnat på våra kunder och vet att detta är ett behov, så vi har reagerat därefter. Förbättringarna gör att de kan svara på och maximera verksamhetens potential som uppstår av efterfrågan på små och medelstora textilproduktionskörningar.”

SureColor SC-F7100 finns tillgängliga från januari 2014. Priset är ej fastställt.

Viktiga funktioner:

Utvecklade av Epson för produktivitet, kvalitet och pålitlighet och en låg total ägandekostnad (TCO)

Epsons beprövade Micro Piezo TFP-skrivhuvud för hög kapacitet och lång produktionslivslängd

Hög upplösning med bildkvalitet på upp till 720 x 1440 dpi

Skriver ut på många olika färgsublimeringspapper på en bredd på upp till 1 625 mm

Högkvalitativt resultat som förbättrats med Variable Sized Droplet-teknik

Mycket pålitlig automatisk upptagningsrulle för 40 kg med en exakthet på +/-2,5 mm

Snabb torkning med fixeringsvärmare, 30 °C till 55 °C

Medialaddning med automatisk spänningsreglering kan enkelt utföras av en person.

Produktiviteten säkerställs tack vare utskriftshastighet på upp till ca 58 m2/tim eller 30 m2/timme i produktionsläge.

Ett integrerat bläcksystem på 1,5 litermed bläckpåsar på 1 liter (1,08 kg) för lågt underhållsbehov och längre utskriftssessioner

Epsons vattenlösliga UltraChrome DS-bläck ger levande färger, skarpa konturer och mjuka nyansövergångar med enastående ljus- och tvättbeständighet samt högt motstånd mot slitage och svett

Styr det svarta bläckets nyans eller ton genom att lägga till andra färger för varmare eller kallare svärta

Levereras med marknadsledande ErgoSoft RIP

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa visioner hos kunder i hela världen och levererar kundvärde genom kompakt och energisnål teknik med hög precision för företags- och hemmamarknaden samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa,

Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning för räkenskapsåret 2012 till 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050
http://eco.epson.com/