Laserbildslösning för utbildning med bilder på 100 tum i Full HD som platta bildskärmar helt enkelt inte kan matcha

Vår första WUXGA med laser för mycket korta avstånd är en interaktiv projektor för utbildning* med fantastiskt ljusstarka bilder. Den har två pennor och touch-interaktion

Laserbildslösning för utbildning med bilder på 100 tum i Full HD som platta bildskärmar helt enkelt inte kan matcha

Bildstorlek och interaktivitet spelar roll i en undervisningsmiljö och Epsons nya laser EB-710Ui uppfyller detta med extra ljusstarka 100-tumsbilder i Full HD, dubbla pennor och touch-interaktion. Den har också en serie samarbets- och delningsverktyg som gör det enklare att skapa engagerande lektioner. Den kan användas i 20 000 timmar och levereras med fem års garanti. Det innebär underhållsfri användning för maximal trygghet. Med iProjection-appen för Windows 10, Mac och Chromebook kan eleverna använda sina egna enheter i klassrummet, något som blir allt viktigare.

Magnus Hultquist, Produktchef VI, på Epson i Sverige, säger: ”EB-710Ui är vår första WUXGA med laser för mycket korta avstånd. Det är en interaktiv projektor för utbildning* som ger en skalbar bild på upp till 100 tum. Det ligger långt över vad platta paneler klarar, deras storlek ger inte valuta för pengarna. Projektorns bilder är interaktiva och kan delas. Den har dubbla pennor och touch-interaktivitet, så att eleverna kan delta genom att anteckna direkt på den projicerade bilden. Detta gäller även när du kombinerar två bilder för att skapa en enorm, bred interaktiv samarbetsyta som uppmuntrar till deltagande. EB-710Ui:s laserljusteknik är också en lektion i enkelt underhåll, med en inbyggd högtalare på 16 W och mikrofoningång så att det inte behövs något ytterligare ljudsystem”.

iProjection-appen från Epson möjliggör användning av egna enheter i klassrummet. Den kan hämtas gratis från appbutikerna för iOS, Android och nu även Chromebook. iProjection gör att eleverna kan visa innehåll från sina egna telefoner, surfplattor eller bärbara datorer trådlöst. EB-710Ui har en funktion för delad bild som gör det möjligt att visa två olika typer av innehåll samtidigt.

I grunden använder EB-710Ui Epsons 3LCD-teknik och dess laserljuskälla för tydliga, skarpa och klara bilder i Full HD. EB-710Ui projicerar 4 000 lumen för färgat ljus (CLO), vilket gör bilderna mycket ljusstarka och de syns bra oavsett ljusförhållanden i omgivningen, även i starkt solljus. En ettårig klassrumslicens för programvaran SMART Notebook ingår också.

EB-710Ui lanseras i november 2017

Viktiga funktioner:

 • Skalbar bild (70-100 tum)
 • Två pennor och touch-interaktivitet
 • Full HD WUXGA-upplösning (1920 x 1200 pixlar)
 • Mycket kort projektionsförhållande (0,28:1)
 • 2 500 000:1 dynamiskt kontrastförhållande
 • 4 000 lumen för färgat ljus (CLO)
 • Kompatibel med iProjection-appen för IOS, Android och Chromebook (kan laddas ner från Google-/Apple-butikerna)
 • Inbyggd högtalare på 16 W och mikrofoningång
 • Tre HDMI-ingångar
 • Funktion för delad bild
 • Interaktivitet på flera displayer
*Jämfört med tillgängliga produkter på världsmarknaden i maj 2017.