Kraftfulla installationsprojektorer med hög ljusstyrka från marknadsledare

Epsons nya installationsprojektorer är fyllda med innovativa funktioner

Kraftfulla installationsprojektorer med hög ljusstyrka från marknadsledare

24 maj 2013 – Epson, världsledande på projektormarknaden[1], lanserar två nya installationsprojektorer som ger kraftfulla ljusa bilder och som är fyllda med innovativa funktioner. Epson EB-G6900WU och EB-G6800 är perfekta för hyrmarknaderna och digitala skyltar då de har mycket höga lumental, en HDBaseT-ingång samt att de kan projicera i hörn och på böjda ytor. Dessa modeller är även kompatibla med Epson EB-G5-seriens linser[2], vilket är perfekt för företag som vill uppgradera sina installationsprojektorer.

Epson EB-G6900WU har WUXGA-skärmupplösning, medan EB-G6800 projicerar bilder med XGA-skärmupplösning. Dessamodeller omfattar även HDBaseT, en toppmodern teknik för överföring av fem signaler, inklusive okomprimerad HD-video, ljud, effekt och kontroll, mot en låg kostnad över långa sträckor på upp till 100 m med en standarkabel av cat5/6-typ.

Bilder som riktas mot en böjd yta eller ett hörn i rummet justeras automatiskt, så att användarna kan projicera utan distorsion. Dessutom kan projektorn roteras 360 grader vertikalt så användarna enkelt kan flytta runt bilden i rummet, beroende på behov.

Dessa projektorer levereras med alla de vanliga tekniska funktioner av hög kvalitet som kunderna förväntar sig av Epson. Detaljerade färger återges troget med Epsons 3LCD-teknik, samtidigt som projiceringarna kan visas i olika nivåer av omgivningsbelysning, tack vare samma höga återgivning av vitt och färgat ljus.

Båda modellerna är enkla att installera och använda, tack vare ett antal användarvänliga installationsfunktioner, till exempel pixeljustering och enhetliga färger. Dessa funktioner säkerställer att när projektorerna väl har installerats kan användarna koncentrera sig på att framställa sitt innehåll i stället för att justera skärminställningar.

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef, säger: ”Båda dessa professionella installationsprojektorer är perfekta för hyrmarknader, tack vare deras ljusa, kraftfulla projiceringar och innovativa funktioner. Edge Blending innebär till exempel att en stor widescreen-bild projiceras från ett antal projektorer och sammanfogas sömlöst.”

Vadim tillägger: “HDBaseT har spännande potential för integrering och Epson är bland de första att börja använda detta på projektionsmarknaden. Genom att tillhandahålla ett särskilt anslutningsgränssnitt inklusive video, data och effekt över Ethernet som använder nätverkskablar av standardtyp kan man förvänta sig att det kommer att påverka installationerna så att de blir enklare, går fortare och kostar mindre.”

Epson EB-G6900WUkostar 65 370 kronor exklusive momsoch EB-G6800 kostar 37 010 kronor exklusive moms, projektorerna är tillgängliga från och med juni 2013.

FunktionerEB-G6900WUEB-G6800
Du får exceptionell bildkvalitet med Epsons 3LCD-teknik
Lika hög ljusstyrka för vitt och färgat ljus6 000 lm7 000 lm
UpplösningWUXGA●GA
Enhetliga färger
Bildinterpolering-
Korrigering för böjda ytor och hörn
Rotera projektor 360°
Pixeljustering
Edge Blending
Kompatibel med EB-G5-seriens linser2
HD-BaseT
Ny kort lins (tillval), axelförskjutning och zoom x1.2
2 digitala ingångar: HDMI och DisplayPort
Manuell vertikal keystone-korrigering +/- 30 grader
StandardlinsrörelseV: 67 %/H: 30%V: 57 %/H: 30%

 

Meddelande till redaktören

Om Epson
Epson är ett ledande globalt företag inom bildframställning och innovation vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och 3LCD-projektorer till sensorer och andra mikroenheter. Epson arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen och man levererar kundvärde genom sina kompakta, energisparande och exakta tekniklösningar för företags- och hemmamarknaden samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 81 000 anställda i 97 företag världen över. Epson är stolta över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe hade 1 757 anställda och en försäljning på 1 546 miljoner euro under räkenskapsåret 2011. http://www.epson.eu

Miljövision 2050   http://eco.epson.com/[1]Källa: FutureSource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

[2]Utom ELPLS05-linsen