Konst möter teknik när Epson leder vägen i hållbar bläckstråleinnovation på Labelexpo 2019

Konst möter teknik när Epson leder vägen i hållbar bläckstråleinnovation på Labelexpo 2019

24 september 2019- Epson bryter ny mark med sitt senaste sortiment bläckstråleskrivare för etiketter avsedda för den kommersiella och industriella marknaden för etikettutskrifter på beställning under Labelexpo (hall 9, monter A50).

En ovanlig höjdpunkt i Epsons monter i år blir en visuellt slående vägginstallation skapad av etiketter tryckta med Epsons digitala SurePress- och ColorWorks-etikettskrivare.

Företaget håller en presskonferens den 24 september (kl. 11.25 i Labelexpo Press Theatre) där man kommer att beskriva sin vision och sin strategiska plan för en mer hållbar och lönsam framtid inom etikettindustrin med hjälp av de senaste nyheterna inom bläckstråleteknik.  

Duncan Ferguson, VP Professional Printing and Robotics på Epson Europe, kommenterade: "Bläckstråletekniken har nu nått en nivå där den kan medföra betydande positiva förändringar inom etikettutskrifter, både på beställning och i traditionella omvandlare. Epson är den ledande innovatören inom etikettutskrifter med bläckstråleteknik, och under detta års Labelexpo presenterar vi vårt omfattande utbud med digitala utskriftslösningar, inklusive våra senaste produkter, vilket återigen bevisar vår förmåga att svara på våra kunders krav på förbättrad produktivitet utan att kompromissa med Epsons branschkända bildkvalitet."

Nya produkthöjdpunkter i Epsons monter i år inkluderar:

 

  • Den globala lanseringen av fyra nya digitala ColorWorks-etikettskrivare för etiketter på beställning (ColorWorks CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae och CW-C6500Pe). Dessa etikettskrivare utökar Epsons befintliga sortiment och möter behoven hos kunder inom många olika sektorer (mat, kemikalie, dryck, trädgård, logistik osv.). Sortimentet inkluderar automatiska skärarmodeller (Ae) och tidsbesparande automatiska skalningsfunktioner (Pe) som automatiskt tar bort etikettens baksida och som kan integreras smidigt i befintliga produktionslinor med print-and-apply.

 

  • Lanseringen av en ny Epson SurePress-industrietikettpress (L-6534VW) avsedd för etikettomvandlare som vill utöka sin verksamhet genom att erbjuda högkvalitativa självhäftande etiketter med ett brett urval material i sektorer som omfattar mat, dryck, industri, kosmetika, toalettartiklar och läkemedel. SurePress L-6534VW är byggd för att optimera produktiviteten och minimera stopptiden genom ytterligare utskriftslägen på 30 meter/minut och 50 meter/minut, vilket ger användarna större flexibilitet när det gäller att leverera utskriftsserier utan att kompromissa med kvaliteten.

 

  • Lanseringen av två nya allt i ett-LabelWorks-industrietikettskrivare (LW-Z5010BE med inbyggt tangentbord, display och litiumjonbatteri, samt LabelWorks LW-Z5000BE för användning med dator och smarta enheter) utvecklade för personer som arbetar inom datakommunikation, fabriker, bygg, lager och avancerat tekniskt underhåll. Båda dessa etikettskrivare har ett brett spektrum med potentiella användningsområden som inkluderar märkning för: kopplingspaneler, kabelidentifiering, framsidesplattor, fördelningsboxar, säkerhetsskyltar och produktidentifikation.

Det är också Epsons stora nöje att kunna meddela att de bläck som används i företagets SurePress- och ColorWorks-etikettskrivare efterlever EU:s förordning ((EG) 1935/2004), förordningen om god tillverkningssed (GMP) ((EG) 2023/2006), förordningen om plastanvändning ((EU) 10/2011), samt ingår i den schweiziska förordningen (SR 817.023.21) gällande material avsedda att komma i kontakt med livsmedel för tryckbläck för livsmedelsförpackningar.

"Epsons SurePress- och ColorWorks-modeller används över hela världen av omvandlare och slutanvändare för livsmedels- och dryckesindustrin," avslutar Duncan Ferguson. "Varje bläcksystem som efterlever dessa komplexa livsmedelsförordningar är en viktig prestation och milstolpe, och demonstrerar ytterligare Epsons ledarskap inom digital produktion för etiketter och förpackningstillämpningar."

För mer information om Epson på Labelexpo 2019, besök www.epson.eu/labelexpo