JURY UTSEDD FÖR EPSONS FÖRSTA VINN-EN-ROBOT-TÄVLING I EUROPA, MELLANÖSTERN OCH RYSSLAND

Robotexperter från industrin, forskarvärlden och politiken tillkännages i och med att tävlingen går in i sin sista månad

JURY UTSEDD FÖR EPSONS FÖRSTA VINN-EN-ROBOT-TÄVLING I EUROPA, MELLANÖSTERN OCH RYSSLAND

Epson kan med stolthet presentera juryn för vinn-en-robot-tävlingen 2018. Juryn består av fem experter som representerar områdena industri, forskning och politik runt om i Europa, och de kommer att granska ansökningar till den första tävlingen någonsin i Europa, Mellanöstern och Ryssland där det går att vinna Epsons robotar i T-serien. Tävlingen lägger den senaste tekniken i framtidens händer: universitet, tertiära utbildningsinstitutioner och forskningsinstitutioner arbetar alla med att upptäcka idéer som stöder tillväxt, utveckling och konkurrenskraft hos robotteknik och automatisering.

Juryn kommer att börja bedöma tävlingsbidragen i januari, efter att först ha sållat bland alla bidragen. De tävlingsdeltagare som väljs ut kommer att få presentera sina ansökningar för juryn under en bedömningssession som pågår live. Det sista datumet för ansökningar är 15 december 2018.

De fem jurymedlemmarna är:

  • Eva Kaili, medlem i Europaparlamentet, ledare för den grekiska socialdemokratiska delegationen (Pasok/Elia), ordförande för Europaparlamentets vetenskapliga panel (STOA)
  • Patrick Schwarzkopf, Verkställande direktör för VDMA Robotics + Automation
  • Professor Darwin Caldwell, undersökningschef på Italian Institute of Technology i Genua och besökande professor på departementet för automatisk kontroll och systemteknik, Sheffield University
  • Dr Imre Paniti, MTA-SZTAKI, Institute for Computer Science and Control, Ungerska vetenskapsakademin
  • Mr. Yoshifumi Yoshida, verkställande tjänsteman hos Epson, tidigare operativ chef, Robotics Solutions Operations Division

 

Volker Spanier, chef för robotlösningar på Epson Europe, presenterade i dag jurymedlemmarna, och kommenterade: ”Det är fantastiskt att ha så pass bred erfarenhet, expertis och geografisk representation i juryn för Epsons första tävling med chans att vinna en robot. Juryn kommer att bedöma värdet i de utvalda projekten utifrån alla aspekter av automatiseringsutveckling, och sedan utse ett vinnarprojekt som uppvisar sann innovation inom robotteknik.”

Spanier tillade även: ”Det intresse som den här tävlingen redan har fått inom hela EMEAR är inspirerande, och visar att nästa generation har en äkta och angelägen önskan om att bättre förstå och utveckla robotik och automatiseringslösningar. Att kunna stödja tillhandahållandet av praktiska erfarenheter till både studenter och forskningsinstitutioner, och utveckla digitala färdigheter samt förståelse är något som Epson som företag är starkt engagerade i.”

Epson är en ledande tillverkare av robotteknik, och företaget strävar efter att göra tekniken mer tillgänglig inom olika branscher, både till stora och små företag, i form av ett äkta skalbart och flexibelt robotutbud som innefattar allt från den senaste tekniken med dubbla armar, i WorkSense W-01, till de billigare modellerna T3, T6 och VT6, vilka erbjuder ”en robot som sköter vardagssysslorna”.

Här finns mer information om tävlingen, inklusive information om att anmäla sig: https://www.epson.eu/robots-contest. Epson kommer även att publicera intervjuer med jurymedlemmarna på tävlingssidan under de kommande veckorna.