Hållbar teknik: De 5 bästa tipsen för SME

Fem sätt för SME att förbättra sin miljömässiga hållbarhet.

Hållbar teknik: De 5 bästa tipsen för SME

Forskning har visat att SME fortfarande ligger efter i fråga om miljövänlig teknik. Faktum är att endast 24 % av dem 1 är villiga att investera i en förbättrad hållbarhet. Men med tanke på de anställdas löner och räkningar man måste betala och alla kunder man måste tillfredsställa – är det egentligen så konstigt att mindre företag (med tillika mindre budget) har högre prioriteringar?

Kortfattat: det borde det vara. Fastän vissa betraktar hållbarhet mest som en dyr lyx är den till nytta inte bara för miljön, utan även för de organisationer som tillämpar den. Vinster i fråga om kostnader, energi och avkastning på investeringar – för att inte glömma inverka på planeten – gör miljövänlig teknik till en fantastisk investering för företag i alla storlekar.

Det betyder emellertid inte att det är lätt att veta var man ska börja. Och med detta i åtanke har vi sammanställt denna lista över de bästa sätten att göra ditt företags utskrifter mer hållbara – och få snabb avkastning på din investering.

 
  1. Bedöma skadan

Håll utkik efter en leverantör av hanterade utskriftstjänster som erbjuder miljörelaterade beräkningar som bedömer energiförbrukning, pappersanvändning och avfall sett över hela din skrivarpark. Bedömningen bör fokusera på att identifiera områden där du kan minska din miljömässiga påverkan – och baserat på detta rekommendera en balanserad maskin- och programvaruimplementering med syfte att minska behoven av energi, papper och förbrukningsartiklar.

  1. Konsolidera dina enheter

Multifunktionsskrivare utgör en möjlighet att konsolidera flera en enheter till en enda maskin, och detta kan medföra flertalet kostnadsvinster – inklusive färre förbrukningsartiklar, kortare administreringstider och färre resurser att hantera.

  1. Var energieffektiv

Överväg energieffektiva produkter som uppfyller kraven för miljömärkning, till exempel ENERGY STAR eller Blue Angel. Enheter som uppfyller kraven för ENERGY STAR kan vara upp till 40 % mer energieffektiva än andra 2. Håll utkik efter skrivare och multifunktionsenheter med snabba uppvärmningstider, viloläge samt tonbesparande läge.

  1. Säkra dina utskrifter

Folk skickar ofta utskriftsjobb till skrivaren, bara för att sedan glömma bort att hämta dem. Utskrifterna hamnar sedan direkt i soptunnan, eller ännu värre – i fel händer. Säkra utskrifter låter användarna frisläppa dokument på skrivaren så fort de identifierat sig själva på skrivaren via kort eller PIN-kod. På så sätt skapas mindre avfall, mindre onödiga utgifter samt bättre säkerhet.

  1. Fastställ reglerna

Genom att tillämpa utskriftsregler baserade på attribut som exempelvis färg, sidantal och så vidare kan du omdirigera utskriftsjobb till den enhet som är mest kostnadseffektiv för det aktuella jobbet – oavsett placering i nätverket. Du sparar samtidigt pengar för varje enskild utskrift du gör.

I slutändan kommer en hållbar infrastruktur för utskrifter inte bara stärka ditt miljöanseende – den kommer även att sänka dina kostnader, öka effektiviteten och minska risken. Organisationer som redan har vidtagit steg med syfte att implementera hållbara utskrifter har redan börjat skörda frukterna.

Studier har visat att de utkonkurrerar sina konkurrenter på samtliga punkter, inte bara i fråga om miljöpåverkan utan även i fråga om enheternas driftsäkerhet, dokumentsäkerheten och kostnadsbesparingarna. När du väl har genomfört det ovanstående, kommer även ditt företag att få avnjuta samma fördelar.

Epsons hanterade utskriftstjänster låter dig sänka dina kostnader och minska ditt koldioxidavtryck. Upptäck dem idag på www.epson.eu/print365

1Hållbarhetsstudie, Quocirca, maj 2016

2https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec