Globalt samarbete sammanför tekniskt ledande Epson och MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ Team

Globalt samarbete sammanför tekniskt ledande Epson och MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ Team

TOKYO , Japan, 28 Januari 2015

Epson, en global innovatör inom utskrifter, visuell kommunikation, tillverkning och kvalitetslösningar för kontoret, hemmet, handeln och industrin, tillkännager idag ett långsiktigt globalt samarbete med MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ Team som blev världsmästare inom FIA Formula One 2014. Epson kommer att vara Officiell Team Partner till MERCEDES AMG PETRONAS och tillhandahålla sin expertis inom produktområdena bläckstråleskrivare, skannrar, 3LCD-projektorer och så kallad bärbar teknik inklusive smarta glasögon och sensorbaserade produkter inom hälsa och sport. Epsons logotype kommer att vara synlig på MERCEDES AMG PETRONAS racebilar, tillsammans med branding på hjälmens visir och teamets förare Lewis Hamilton och Nico Rosbergs dräkter som är nya för säsongen 2015 och premiärvisas av MERCEDES AMG PETRONAS när Formula One testing börjar 1 februari.

"Vi är oerhört stolta över att stärka vår globala varumärkesprofil genom att bli en officiell partner till MERCEDES AMG PETRONAS Formula One ™ Team, säger Epsons president Minoru Usui. "Samarbetet sammanför två världskända varumärken som ständigt strävar efter innovation, att nå globalt ledande positioner och tillverka produkter och tjänster som fortsätter att överträffa förväntningar och känslomässigt engagerar intressenter över hela världen."

Toto Wolff, Head of Mercedes-Benz Motorsport kommenterar:

"Vi är glada över att välkomna Epson till MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team då våra förberedelser inför säsongen 2015 sätter fart. Det är alltid ett nöje att arbeta med nytänkande företag och Epsons produkter passar naturligt för vår verksamhet inom race och tillverkning. Epsons användande av innovativ teknik för att leverera prestanda är helt i linje med vad vi strävar efter att åstadkomma inom Formula One och vi kommer att arbeta nära Epson för att visa dessa innovationer och öka global medvetenhet om deras varumärke och produkter. Vi ser fram emot säsongen som kommer och därefter, många framgångsrika år som partners."

Platserna för de tjugo Formula One race eventen för 2015 återspeglar Epsons globala närvaro och ger unika och mycket synliga plattformar för att visa upp sina avancerade tekniker och accelererande tillväxt genom att fördjupa kundrelationer över hela världen.

Detta globala samarbete sammanför två organisationer med ett starkt engagemang för att minimera miljöpåverkan. Epson, till exempel, strävar efter att uppnå en minskning av CO2-utsläpp med 90% om man jämför dagens verksamhet med framtida verksamhet 2050. Delvis genom att minska miljöpåverkan av deras produktionsprocesser men också genom att minska påverkan av produkter under användning. Den vinnande mästerskapsbilen MERCEDES AMG PETRONAS F1 W05 F1 Hybridbil, som kördes av teamet 2014, var över 30% mer bränsleeffektiv än sin föregångare och har även levererat verkliga fördelar i S500 Hybrid Plug In och andra Mercedes-Benz bilar.

Länk till 2015 F1 schema

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu